prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
RNG, nedá mi nepodeliť sa s Tebou a ct. čitateĽmi o môj recept a už len krátko: akurát som dopil hlohový čaj z bobúľ.
- tieto som rozdrvil aj s kôstkami v mažiari - je to hneď
- "kašu" som zalial vriacou vodou a prikryl ( forma záparu ) a nechal 30min. vylúhovať.
- krásna farba, výrazne lepšia chuť oproti suš. kvetu s listami- nebíčko v pusinke.
- pri budúcej príprave ešte vyskúšam "kašu" najprv chvíľku povariť ( 1-3min) a potom nechať kratšie lúhovať.
- aby som mal väčšiu istotu, že z toho všetko "vytiahnem".
- ešte raz pekný a dariteĺný deň ( pod nami má otázku deniki ).
RNG, srdečne ďakujem - želám pekný a dariteĺný deń.
Nuz aj najtvrdsie semena vie rozdrtit drtiaci mixer, napr ako Vitamix, 3 konovy(2100 W ) model s tupymi drtiacimi nozmi.
Ale doplnky hlohu su predsa lacne, a clovek sa nemusi hrat na experimentatora, a moze si ich kupit.
Dokonca dostat aj vytazky, kde je hloh koncentrovany 4: 1 alebo viac, pozeraj na aktivnu latku, vitexin. To aby si nemusel brat 2-3 gramy v kapsuliach suseneho ovocia, ale povedzme len jednu -dve kapsule, ovela mensie a predsa ucinnejsie. Pozeraj pod Hawthorne na znacky Solgar,Nature's plus,Nature's Way, Now Foods Hawthorne extract, a ja osobne to kupujem z Swansonvitamins.com lebo mam v ramci USA nizke postovne a Swanson ma dobre ceny.
RNG,
prosím ťa, dá sa podľa teba vyliečiť paradentóza? Som mladá, a doktorka povedala, že sa mi začína, ale neurčila mi žiadnu liečbu, len pravidelnú hygienu, všetky zuby mám zaplombované, ale aj tak mám ich citlivé na studené, horúce, obmedzuje ma zo v jedle....
Mávam opakované zápaly ďasien, bolia ma ďasna, krvácajú....
Ďakujem za rady
RNG, poprosím o spresnenie druhého odstavca. P.s- mal som a mám na mysli hloh obyčajný ( u nás rastie bežne najmä pri trnkách, šípkach ) a ten má v ovocí (bobuli) dve polmesiacové veĺmi tvrdé kôstky . Tak mi nejde do hlavy, ako rozmixova ? U tohto druhu to asi nepôjde a ostáva mi iba konzumovať to ako bobule, či?
Orol, prave ovocie hlohu je najucinnejsie tj ma najvacsi ACE efekt na rozsirovsanie ciev.
Aby si dostal z nich vsetko, tj aj zo semien, odporucam ti ich dokonale rozmixovat a zamrazit, a brat kocky mrazeneho kazdodenne do drinku.
Da sa to samozrejme aj susit a to co predavaju dop[lnkari su kapsule plnene susenym praskom z plodov(Hawthorne)
Bioflavonoidy ako rutin, hesperidin diosmin atd su antioxidanty a spruznuju cievy, ale nerozsiruju.
Resp. z ruty ( rutín ) mám tinkt. D1 - môžem to ( užívať ) ako náhradu za hloh, má podobné účinky? ROZŠIRUJE CIEVY?
Srdečne Ťa pozdravujem RNG, poprosím o radu. Pil som doposiaľ zápar z hlohu ( suš. kvet včetne listu a konárikov ) asi dva mesiace, ale zásoby sa minuli. Keďže ale teraz dozrievajú plody hlohu ( resp. sú už zrelé ) A BUDEM ICH POJEDAŤ SUROVÉ, MÁ TO TIE ISTÉ UČINKY NA ROZTIAHNUTIE CIEV, atď atď... ako pitie čaju ( záparu, odvaru)? Alebo tieto plody usušiť a robiť z nich zápar ( ale skôr asi odvar ) ?
Na kyseliny su doplnky s obsahom kyselin, ako napr betain HCl, pepsin HCl, L-lysin HCl a ine.
Enzymatickych zmesi je hromada roznych, prirodny zivocisny pancreatin, rastlinne, fungalne a niektore bakterialne, vyber je bohaty.Viac na hladaj cez Google.sk v temach pod slovami rng nazory travenie, enzymy a podobne.
Dobrý deň.
Vo svojich príspevkoch na témy o távení často odporúčate pre zlepšenie trávenia doplniť kyseliny, enzýmy, vlákninu a probiotiká. Mohli by ste mi prosím povedať ako si doplním tieto veci, hlavne kyseliny a enzýmy ?