prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Ides na to spravne. Ale konske davky probiotik ti nenahradia kyseliny, naviac bez exttra mikrovlaknin sa ani nemozu rozmnozit na to, aby plne obsadili creva. Takze extra mikrovlakniny, dobru zmes , napr aku si mozes vyrobit z inulinu, psylia a ovsennej vlakniny, co dostanes vo firme Vemica.eu (domaci lacny a kvalitny zdroj)
Ked ta ani nepali zaha a jedlo sa ti dostava do pazeraku, mas velmi malicko kyselin, asi ti nejaky jednodenny virus poriadne poskodil vyrobu kyseliny, tj parietalne bunky v zaludku.
Odporucam najmenej 1 az 2 tabletky betainu HCl s kazdym vacsim jedlom.
A nepi na jedlo, tym si rozriedis kyseliny. Pi az 2-3 hodiny po jedeni a to hojne.
Nezabudni, ze ked beries kyseliny, v inom case na prazdny zaludok musis brat aj zasady/alkalizovanie. Odporucam na kazde 2 tabletky betainu HCl zobrat pol lyzicky kalinatu, (KHCO3), inac si okyslis telo.
Parietalne bunky v zaludku totiz produkuju aj zaludocne kyseliny, aj rovnake mnozstvo alkalii, ktore poslu do krvi, takze dokopy telo neokysluju.
Dobrý deň
poprosil by som Vás o radu
Stručne diagnoza:
Začalo to bolesťou hernej časti žalúdka pocit zlého trávenia a hnačkou (dôvod šok) trvalo to mesiac, zistili mi HP preliečili ale zmena žiadna, biely povlak na jazyku, chudnutie nestrávené jedlo pocit na zvracanie, nepociťujem hlad, po najedení je mi ťažko, trvá to už vyše 2,5 mesiaca, jem konské dávky probiotík
Po prečítaní aj RNG rád:
-pravdepodobne podráždená stena žalúdka z toho mi je zle a mam bolesti a kvôli tomu sa mi tvorí malo HCL, zle mi to trávi, časté grganie, pena v žalúdku, záha nepáli,
Rozmýšľam nad:
- Pep Zin Gl a DGL na preliečenie steny,
- Oreganový olej na ten biely jazyk, Aloe Vera pomedzi
- Ak bude treba Betain HCL
Chcel by som sa opýtať na to ako by bolo dobre to aplikovať, dávkovať poprípade čo ešte pridať/ubrať
Ďakujem za rady
Maca sice zvysuje libido aj u zien, ale na upravenie cyklusu odporucam najma yam/diosgenin.
Na zvysenie libida pre zeny skor ale odporucam Dong Quai, tj angeliku cinsku, lebo to je pre zeny ovela ucinnejsi adaptogen.
Aký názor máte na macu? Chcela by som ju brať na nepravidelný cyklus a znížené libido, ale trochu sa toho bojím, lebo všade kde som si o tom čosi čítala sa píše, že zvyšuje mužské hormóny
Ja si to ochucujem ovocnymi stavami.
Su aj vo forme kapsul, ale na 15 gramov musis zobrat tridsat 500 mg kapsul, co je neprakticke.
Pouzivas 1600 mikrogramov retinolu= 5333 IU retinolu. To je davka pri ktorej sa uz u niekoho moze spomalit vylucovanie tukov z koze, co je ziaduce pri acniach.
en.wikipedia.org
ahoj. je mozne ze mi vitaminy, ktore uzivam zatial tyzden sposobuju vysusanie pokozky, pier a oci?
denne uzivam: vit.A 1600 μg RE, vit.E 20mg α-TE, selen 200 μg
Cením si Tvoje veľmi dobré rady, srdečne ďakujem- pamätám a pekný a dariteľný deń Ti želám.