prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
RNG
presne to pecenove testy ast alp ..atd mam vsetky v norme az na bilirubin je zvyseny ....asi je to dobre ze to viem este teraz ked som mlady ?? zevraj ked sa to podchyti v mladosti tak to neovplyvni zivot ... cervene krvinky mam vsetky v norme este to zelezo idem v stredu.... som sa strasne prelakol ked som dostal ten list z genetiky i ked neviem odkial to ma moj otec ked z jeho strany nema nik taky problem dokonca jeho otec ma nedostatok FE.......ano v tej predoslej sprave som pisal o anemii :D a asi si to pochopil tak :D
OK,oprava, prebytok zeleza v tele, najma v peceni moze byt skodlivy.
Riesi sa to dietou(jedenie menej zeleza obsahujucich jediel, a v kritickych pripadoch phlebotomiou=pustanie krvi(darovanie krvi?)
Sorry, nepozorne som cital, prilis som sa ponahlal.
z genetiky mi prislo ze som homozygot
RNG asi si ma zle pochopil ja nemam nedostatok zeleza,,,ale maam nabeh na hemochromatozu prebytok cervenych krviniek a prebytok zeleza v krvy ,,,pred dvoma mesiacmi som bol na krvy hemoglobin hematokrit a erocyty a dalsie zlozky co sa tykali cervenych krviniek boli v norme a takisto dalsie trombocyty leukocyty atd...na zelezo som este nebol ale idem tento tyzden ,,,mne ide o to ze sa bojim :/ zevraj sa to prejavuje vo vyssom veku roznymi chorobami ked je nadbytok zeleza ...nemam ziadne tazkosti ako je ospalost bolenie brucha ...pecenove testy ast alp ..atd mam tiez v norme toto ochorenie najviac ovplyvnuje pecen akurat mam zvyseny bilirubin teraz pijem caj na odburanie zlce pestrec mariansky zevraj pomaha...nemas skusenosti s touto chorobou alebo nepocul si o tom nieco ?.... maam sa baat ?? mam len 18 rokov :( nemam to este potvrdene ale geneticka predspodicia je tam...da sa tomu nejako predchadzat ?? upravil som si stravu prestal som jest jedlo s vys obsahom zeleza a jem povacsinou mliecne vyrobky zevraj vapnik odburava zelezo z tela....je pravda ze sa to da liecit iba pustanim krvy odbermi krvy ze sa to zelezo vyplavy s krvou ?? ani hustu krv nemam tak nechapem tomu odmalicka som bledej farby absoultne nepijem alkohol nechuti mi a to som rad a nefajcim dakujem za rady velmi :)) mam strach ://
Flowers, ja nereprezentujem ziadne stranky, ale len radim najlacnejsi a kvalitne zdroje doplnkov. Momentalne je to napr najma iherb, ktory ma slusny vyber a najlacejsie postovne na Slovensko. Ale je ich hromada inych.
Najdi si niekoho so znalostou anglictiny, aby ti pomohol pri objednavani.Potrebujes na to medzinarodne platnu kreditkartu, co ti tvoja banka pravdepodobne vyda.
Jahodka, pri padajucich vlasoch sa odporuca az 500 mg vitaminu B5(panthenol, calcium pantothenate), samozrejme aj zinok, selen a jod.
Kiko, zelezo sa da doplnit, dobre su doplnky typu Easy Iron, kde je zelezo vo forme aminokyselinoveho chelatu, bis glycinatu. Tento sa az na 70% absorbuje, na rozdiel napr od roznofarebnych hrdz(oxidy) ktore maju absorbciu casto len 4% a menej, a zatazuju zaludok.
Ale na vyrobu krviniek nestaci len zelezo, treba aj med(tu dostavas asi dostatocne v mliecnych vyrobkoch) ale aj vitaminy B-6, B9 a B-12. najma B-12 je kriticky a najlepsia forma jeho doplnania je sublingualna, tj minitabletka pod jazyk,kde sa to vstreba cez sliznicu rovno do krvi, lebo prechodom cez zaludok sa nici/.
Flowers, pri prisnej nizkosacharidovej diete nesmies jest ziadne zdroje sacharidov, nie len cukor a produkty z muky, ale ani spaldu, ryzu, kukuricu, zemiaky a ine, lebo vsetky obsahuju skroby, ktore sa v zaludku menia na cukry a potom v crevach zivia candidu.Inac candidu nevyhladujes a neznicis.
Ziadne diety s cesnakom, , pokial candidu zivis ju nemozu znicit. A toboz nie za tyzden.
ok takže po prečítaní viacerých týchto tém a tvojich rád v nich a hladaní týchto doplnkov na internete som zistila že v lekárni o nich nemaju šajnu, a cez internetove obchody su dosť drahé a ani sa nedaju všetky kupiť na raz cez jednu stránku čo znamená že ak by som aj našla tie najlacnejšie musela by som s každým platiť aj poštovné a je to dosť finančne náročné :( čiže asi bude najmúdrejšie a najvýhodnejšie objednať cez stránky ktoré si ty prezentoval problém je že ja neviem anglicky a vzhľadom na to že som ešte nikdy neobjednavala s inej krajiny ani neviem ako a či je to bezpečné ...
Zdravím, chcela by som sa opýtať, či je bezpečné užívať panthenol len ako prostriedok na skvalitnenie vlasov. Padajú mi, lámu sa. Kúpila som si Panthenol 100mg,ale na letáčiku v ňom je napísané hlavne to, že pôsobí priaznivo na sliznice.
Môžem ho užívať a pomôže mi na vlasy? Či mi skôr uškodí?