Otázky na RNG

RNG

Phillips, ak mas nizko cervene krvinky/ferritin, nestaci ti brat len dobru formu zeleza na absorbciu a zabudovanie. Potrebujes okrem toho aj med, vitaminy B-6, B-9 a B-12. Najma B-12 je tazko dodat ustne, lebo ho kyseliny znicia, preto ho lekari davaju injekcne, ale da sa dostat aj ako sublingualna/pod jazyk forma, v minitabletkach, ktore sa s pod jazyka absorbuju cez sliznicu rovno do krvneho obehu.
Dobre zmesy obsahujuce zelezo najdes pod nazvom Easy Iron od viacerych vyrobcov, ktory tam casto davaju aj vitaminy B-6 a B-12. Odporucam s tym brat aj aspon napr 1 gram spiruliny , co zlepsi absorbciu a zabudovanie zeleza do krvi.

majkamrugi

aha vdaka...a v com su tie mikrovlakniny? a co by som teda mala na zaciatok zacat uzivat? vsetky tie pripravky naraz? sa mi to vcera vecer zase zhorsilo a mam strach, lebo celkom dost krvacam, tak rozmyslam nad tym liekom...

RNG

Mikrovlakniny su absolutne potrebne, bezzvyskova dieta je velky omyl.
Creva potrebuju probiotika az 90% osadenia criev musia byt probiotika a probiotika potrebuju potravu=zmes roznych mikrovlaknin. Mikrovlakniny zaroven svojou absorbciou vynesu von z criev rozne zapalove latky, ktore tam produkuju neziaduce mikroby. To je rada pre kazdeho a na cely zivot, najma pre ludi s crevnymi problemami.

majkamrugi

Dobrý večer! Prebehujem tu články ale neviem nájsť. Som mladá mamička s UC, v piatok mi lekár predpísal Prednison či čo a to ma vystrašilo ešte viac ako behanie na záchod:)Zatiaľ som ho nebrala, vypustila som skoro uplne muku a biely cukor a pijem bezlaktozove mlieko, lebo sa mi zdalo ze mi zvysujem hlien kravske. Chcela by som si upravit stravu, cittam, ze mate kadejake diety, alee mne lekar ziadnu nedal a ja uz ani neviem co je zdrava strava. Vsetky recepty co najdem, tak maju bud vela vlakniny, alebo muku, alebo cukor...a jest lososa s mrkvou a zelerou tak skrachujeme :)Viete mi odporucit nejaku stranku, alebo rady, resp. recepty?Taktiez si chcem objednat kurkumu, resp. nejake prirodne medikamenty. Su potrebne na liecbu vsetky co ste spominali v niektorych diskusiach? Vdaka.m.

RNG

kikimorisko27
Mne napriklad krvaca casto nos, tj v hlienoch co mi v noci natecu do priedusiek je casto stopa krvi. Takze to nemusi byt nic nebezpecne. Na druhej strane ked su zdrojom krvi samotne pluca, moze to byt nebezpecne
Odporucam mu pre istotu brat oreganovy olej, NAC a cordyceps=adaptogen, ktory pomaha hojit pluca, ved ich mal iste trombozou poskodene.

RNG

Salome, pokial nemas nejaky akutny zapal, tak sa neobavaj. Cysty sa nezvacsuju prudko, len postupne. Ale mozes brat yam, enzymy a kazdemu odporucam si doplnovat:
selen zinok jod
vitsminy C E D-3,mikrovlakniny a obcas probiotika, co tu donekonecna opakujem, neviem s akym uspechom....

flowers

rng začala som to zhanať tu od ludi ktorý to predavaju cez internet momentálne mi ponuka jedna tento : Nature’s Answer Oil of Oregano - 90 softgels našla som ho tu astronutrition.com myslíš že je dobrý? ponuka aj gse a kokosovy olej do 14 dní mi to doda..a ešte sa ta chcem spýtať na probiotika probiofix ja si ich kupujem stale zdaju sa mi byť dobre lebo ked ich neberiem mam stale nafuknute brucho a zle mi trávi ked ich beriem som na tom lepšie ale ak ale neviem či budu stačiť potom ked budem držať protikvasinkovu dietu