Otázky na RNG

RNG

yyyyy, mozes to brat, ale na kozu je pravdepodobne najlepsa nejaka dobra zelena zmes, ktora detoxifikuje telo a dodava hromadu roznych zivin.
Mozes skusit napr Good N Green, ktora sa sklada z 35 roznych zloziek, od rias(chlorela, spirulina, dunaliena...) az po mlade travy(jacmenna, razna, alfalfa) a ine.
Alebo skus vacsie davky spiruliny(5+ gramov denne)
Z vitaminov na plet je specificky velmi ucinny biotin(B-7), davka 2x5 mg.
Su aj rovno zmesi vitaminov na kozu, nechty a vlasy(hair,skin, nail)

rencaa

rng. vies pomoct pri osteochondroze?
tie sialene bolesto ramena nie su z choreho klbu, bola som na rtg, klb je OK, krcna chrbtica ma problem. ja som pred par rokmi bola na op, vymenili mi platnicku, nejake vyrastky odstranili, hlava prestala bolievat. zrejme nove vyrastky zasahuju do ramenneho nervu.. o 3t idem na MRI, uvidime co tam vlastne je. to je paradox, mama ma osteoporozu a mne sa vapnik uklada na nespravnych miestach???? :(

yyyyyyyy

môžem miešať oreganovy olej, vit. E, vit C. probiotika, komplex B?? mam v strašnom stave pleť, bez života z ničoho nič. tak skušam všetko brať. alebo čo mi doporučuješ?

RNG

nuz to by ale nepredstavovalo velky problem Mozeme dat na predajne napis , ze nnfa prehlasila urcite znacky za GMP alebo dokonca GMP+, tj text originalneho certifikatu.

elessar

...o.k. RNG, chapem, vdaka za vysvetlenie. ale vidis napr. ja teraz predstavujem tuctoveho zakaznika, ktory vie iba to, ze kvalitne su produkty s oznacenim GMP a preto ich bude hladat na flasticke. no a ked ich nenajde, kupi si doplnok od ineho vyrobcu, ktory tam to oznacenie mat bude. ale to, ci vyrobca na etiketu da alebo neda znacku gmp ty ani ja asi neovplyvnime :))) to bol iba moj postreh, ze takouto drobnostou moze prist vyrobca o bezneho zakaznika.

RNG

elessar, aby si chapal, GMP(good manufacturing practices=dobry vyrobny system) nie je udelovane na jednotlive vyrobky, ale na celkovy system vyroby, tj na prevadzkarne a neprestajne dodrzovanie kvality.
Ich vnutorny system vyroby a kontroly nepripusti, aby bole v produktoch skodlive latky a produkty musia byt v hraniciach +-5% toho, co je na nalepke(pribalovom listku na Slovensku) napisane, co sa namatkovo kedykolvek kontroluje nezavislou organizaciou, ktora kupuje vzorky podla svojho vyberu kedykolvek v obchodoch a robi ich rozbory v nezavislych laboratoriach.

elessar

RNG...vdaka za ozrejmenie. ako spotrebitel som rad, ze vsetky produkty budu musiet byt gmp. mimochodom NBTY ma potom takychto preklepov viac, lebo aj na niektorych inych baleniach som oznacenie gmp nevidel. myslim, ze by si na to mali dat pozor, lebo takouto drobnostou mozu prichadzat o zakaznikov.

RNG

elessar, to musi byt len omyl, lebo vsetky produkty vyrabane NBTY su GMP./ A od septembra vsetku potravinove doplnky v USA predavane musia byt GMP, tak sa rozhodol nas velky strazny pes FDA.
Nie vzdy je na skodu, v tomto pripade to je velmi uzitocne nariadenie a firmy dostali viac rokov na to, aby si prisposobili vyrobu a kontrolu kvality.

elessar

RNG...cital som na viacerych forach, co si pisal o zamoreni ryb a rybich olejov, aj to, ze najkvalitnejsie a najmenej zamorene su produkty gmp. ja si u teba kupujem omega 3 a dnes som uplnou nahodou zistil, ze na baleni nie je oznacenie gmp. ja viem, ze je robeny z ryb zo severu, takze zamorenie by nemalo byt velke, len ta chcem upozornit, ze to oznacenie tam nie je.