Otázky na RNG

dusan

AHOJ RNG, V PRVOM RADE BY SOM SA CHCEL PODAKOVAT ZA TVOJ CAS A DOBRE RADY.
AKO 14R SOM MAL ZALUDOCNE VREDY, PO ROKU SOM BOL VYLIECENY A CITIL SOM SA SKVELO AZ DO DECEMBRA MINULEHO ROKU- PO 15ROKOCH. MOJE PROBLEMY SU OMNOHO HORSIE, BOLEST KTORA ZACINA U ZALUDKA A IDE PO CELOM TELE. OBROVSKE NAVALY TEPLA A ZIMY SPREVADZANE TLAKOM V HLAVE. NIEKEDY VOBEC NESPIM AJ 2 NOCI A TO MYSLIM VOBEC! ZAKAZDYM KED ZAVREM OCI TAK MAM HALUCINACIE, NERVOZITU A BOLEST V ZALUDKU. MAM ZASEBOU NIEKOLKO VYSETRENI V RATANE ENDO.,ENTEROSKOPIE A KRVNYCH TESTOV AKO AJ IMUNOLOGICKYCH. JEDINE NA IMUNOLOGIE MI NIECO ZISTILI A TO ALERGIU NA KAZEIN. CITAL SOM ZE MOJ PROBLEM BY MOHOL BYT S NEDOSTATKU ENERGIE PRIJMANEJ V STRAVE A TAK SOM SKUSIL VYROBOK ENZYME S BETAINOM HCI, MOJ STAVA SA ESTE ZHORSIL NAKOLKO SOM MAL ZVYSENU HLADINU KYSELINY. MATE NEJAKU RADU? PROSIM.

RNG

zialbohu nie.
V prvom rade to musi byt betain HCl, samotny betain je len zivina pre pecen, ale nedonasa zo sebou HCl, tj zaludocnu kyselinu.
400 mg tabletka Betainu HCl, ma v sebe ekvivalent asi 15 kvapiek zaludocnej kyseliny(3-4 % HCl) a takych treba podla velkosti jedla a jeho stravitelnosti 1 az 4 s kazdym vacsim jedlom.
Kolko naozaj treba kazdemu doplnit, to je jednotlive, to si musi vyskusat na sebe.
Malo a naduvanie pokracuje, dost je, ked zaludocne naduvanie prestane a s tym aj pala.
Zlepsenie travenia sa prejavi za par tyzdnov na krvnom obraze, kde hladiny mineralov znacne stupnu(za predpokladu, ze jes dost zelenin, pripadne aj masa a ryb, ti co drzia hladovky to z luftu nedostanu...)
Aj dalsich enzymov v tomto prostriedku je dost malo, to by si ich musela brat hromadu.
Podobne plati aj na Wobenzyme.
Uvadzam sem niekolko novsich, ktore som mal v predajni, vyrobky firmy NBTY predavane pod roznymi maloobchodnymi menami, napr v USA:

-odkaz odstránený-
alebo
-odkaz odstránený-
alebo
-odkaz odstránený-

*michaela*

v lekarni je dostat nieco nejaky francuzky vyrobok s tymto zlozenim:

betaín (N,N,N-trimetylglycín) 15 mg
bromelaín 2 mg
diastáza (sladová) 75 mg
kyselina L-glutámová 15 mg
Lactobacillus acidophilus 7,2 mg
lipáza 15 mg - -
pankreatín 200 mg - -
papaín 25 mg
pektín 100 mg - -
pepsín 25 mg

su tieto mnozstva postacujuce?
Dakujem

RNG

michaela, musis hladat v medzinarodnom googli, www.gogle.com
Kurkuma je pakoren, zlte farbivo, 1x1 gram i viac mozes pridat do jedla, nemusis kupovat drahe kapsule.
Dumbier dostanes cerstvy v obchode so zeleninou.
Zaludocne kyselina je HCl, niektore lekarne ti ju namiesaju. Pijes ju cez slamku a dobre zalejes vodou, aby sa ti nedostala na zuby a nepalila v pazeraku. Lepsia forma je samozrejme Betain HCl alebo Pepsin HCl, niz ale ked ich nevies dostat.....
Ja som ich mal v predajniach, ale nebolo dost zaujemcov, tak som to zastavil. Nemozem predsa znasat cely cas straty(cas, peniaze, nervy).
4.5 roka toho mi stacilo....

*michaela*

dakujem - uz som si to teraz pozerala na googli.
cisty betain hcl sa asi v sr neda kupit.
aku kyselinu si mam pytat v lekarni? nasla som okrem listovej (ktoru uzivam) este alfa linoovu.
co sa tyka kurkumy a quertecinu z cibule, to tu zrejme tiez nedostanem...postaci dvakrat denne 1g susenej kurkumy pridat do jedla?
bromelain obsahuju tie enzymove tablety co uzivam.

RNG

michaela, hlavne kyseliny(napr betain HCl alebo kyselinu z lekarne.
Zapaly su sposobene toxinami z hnitia v zaludku. Kyseliny zabrania hnitiu=konzervuju a rozlozia jedlo.
Zapal sa da riesit protizapalovymi(po vyhuberni skodlivych mikroorganizmov a dodani kyselin do zaludka) ako napr curcumin(turmeric 2x1 gram), bromelain(2x600 GDU, to je zaroven aj enzym), quercitin(2x500 mg) a dumbier, pribuzny turmericu, 2x1 gram cerstveho pakorena, zamiesat do jedla

*michaela*

dakujem za odpoved, asi som sa nevyjadrila dobre - ja viem co obnasa celiakia a ostatne alergie.
islo mi o to, ze som na prisnej diete takmer rok a stale mam problemy - hlavne tie bolesti pod pravym oblukom a nevolnost od zaludka. inak moj gastroenterolog nie je presvedceny o celiakii, ale kedze patologovi to tak vyslo...myslela som si, ze mozno ked sa mi podari zlikvidovat zapal, budem zase moct jest vsetko ako predtym :(
Takze odporucate mi colostrum, probiotika a enzymy? Dakujem a ospravedlnujem sa ze predchadzajuci prispevok je tu 2x - nechapem ako je to mozne a este s takym casovym rozdielom...

RNG

michaela, po pouzivani antibiotik si treba okamzite napravit probioticku floru, lebo inac sa v tele rozmnozia parazitne plesne a kvasne kultury, ako skodlive kandidy napr. Ako na to tu uz bolo mnohokrat pisane.
Grganie je z kvasenia v zaludku, tiez hnitia ktore pokracuje aj do criev, nasledok plynnatost, otravy, hnacky, zapal criev atd..
Pricina je nedostatok kyselin, co nepotlaci hnilobne a kvasne procesy(a mnoho inych bakterii a inych mikrobov, co sa dostanu do zaludka s jedlom)
Pre nedostatocne rozlozene jedlo, kde mozu okrem nedostatku kyselin prispievat aj nedostatky enzymov a vlaknin mas aj oslabenu absorbciu,co vedie k nedostatkom roznych materialov v tele, znizenej imunite, nedostatkom mineralov co sa nakoniec prejavi aj osteoporozou a tetaniou.
........
Travenie si treba napravit za kazdu cenu, lebo neustale oslabovanie a otravovanie/zamorovanie tela vedie k vaznym problemom!
Dalsie neutralizovanie kyselin, co lekari predpisuju pri pale len tu situaciu ovela zhorsi, aj ke momentalne pocit paly vyriesi na chvilu.
Zaludok potrebuje dostatok kyselin, inac pala a kvasenie pokracuju a tym aj ine horeuvedene problemy
........
Collostrum prakticky neobsahuje laktozu, takze nan nie je ta ista reakcia, ako na mlieko.
......
Laktozova intolerancia a neschopnost poriadne stravit lepku su dosledky nedostatku spravnych enzymov.
Na lactozu je enzym lactase, na
celiakiu zatial nic dostatocne ucinne, tj treba sa zatial
vyhybat produktom zo zrnin obsahujucich lepku.
Tema uz bezala viackrat.

*michaela*

Dobry vecer RNG, obraciam sa na Vas nakolko si Vas nazor velmi vazim - na zaklade toho, ze som si tu precitala vela otazok na Vas a Vasich rad. Mam pocit, ze tomu vsetkemu rozumiete tak celkovo a vidite ochorenia v suvislostiach - to mi u lekarov chyba.
Moj prispevok je dlhy, ale bodaj by som tu nikdy nemusela prispievat... :(
Na zaklade Vasich rad tu som si v zdravej vyzive kupila bio-enzym od Swiss - obsahuju betain, bromelain, papain. Uzivam ich cca 3xdenne.
Mam mnozstvo problemov -zdravotnych :) a tvrdim ze neexistuje, aby na nich nebolo nejake riesenie - a najlepsie jednoduche.
Kedysi mohla zjest COKOLVEK a nic mi nebolo a zrazu mam celiakiu, laktozovu intoleranciu (Colostrum je vhodne pri lakt.intol.?), alergiu na soju, zemiak, pricom som 15 rokov vegetarianka, a napriek prisne dodrziavanej diete (doprajem si akurat tvrdy syr, 1-2x mesacne ked mi je velmi dobre aj trosku kyslej smotany) mi vyrazne lepsie nieje. Mavam casto bolesti pod pravym reb. oblukom, ktore prechadzaju do chrbta a obcas ked si to miesto masirujem tak si odgrgnem, tlak v oblasti pod zaludkom - akoby mi nieco tlacilo zaludok smerom hore do hrdla, caste grganie a zriedka reflux, byva mi zle \\\"od zaludka\\\" vtedy mam zavraty, som tak celkovo slaba, slabe - unavene nohy mam v poslednych mesiacoch uz od rana a denne, takmer denne busenie srdca, nauzea bez zvracania, obcas hnacka a bodave bolesti v crevach bud vlavo alebo vpravo (teraz uz velmi zriedka - 2x mesacne) obcas zapccha. teraz mi robili kontrolne vysetrenia a vyslo mi zvysene S-IgA, znizene S-CA (tetania?) a znizene eozinofily (pricom pred pol rokom som mala este eozinofiliu!) Mam zisteny hypermobilny syndrom a predcasne znamky osteoartrozy.
Uzivam okrem bioenzymu aj probiofix, kyselinu listovu a najnovsie vitamin e - velmi si totiz prajem znova otehotniet.
Pre uplnost Vam este napisem vysledky z dvoch gastrofibroskopii.
Histologia: leto 2007 - lahka chronicka inaktivna antrum gastritida, nespecif. duoenitida
po zhorseni stavu januar 2008 - relfux. choroba pazerak, celiakia.
Neprerastla mi nahodou nespecif. duoenitida do celiakie? :(
Mohli by ste mi prosim Vas vysvetlit v com je u mna problem, co sa deje a ako si pomoct? Myslim si ze najvacsie problemy mi zacali pred 3 rokmi po velkom strese a po tom co som uzivala na chlamidie/borelie (doktori sa nevedeli rozhodnut) 3 tyzdne ATB.
Bola som v toto leto tehotna (spon.abort) a mala som pocit ze sa to zacalo zlepsovat, ale mozno som si len velmi priala aby bolo vsetko v poriadku...
Dakujem Vam za Vas cas a za Vasu radu.

RNG

Este nieco, po prekonanej mononukleoze by som si precistil pecen protokolom dr Berksona) najdes na fore) aspon 3 tyzdne. Unava moze byt z poskodenej funkcie pecene a tym zvysenym mnozstvom toxinov a splodin travenia v krvi, ktore zdrava pecen odstranuje.
Tiez nezabudni na probiotika po brani antibiotik, lebo mozes mat cele telo a hlavne traviaci trakt zaplesneny alebo candidu. Tieto temy tu uz tiez bezali.