prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
dusan, ako si poznal zvysenu hladinu zaludocnej kyselinu?
Mal si palu?
Ta je ale palenie v pazeraku, kam sa natlaci nasilne obsah zaludka, ked v zaludku kvasi alebo hnije.
A to je mozne len pri NEDOSTATKU zaludocnych kyselin.
Tj nezobral si dost Betainu HCl na to aby ti zastavil kvasenie v zaludku.
Dobry vecer RNG,
v prvom rade sa Vam chcem pekne podakovat za Vase cenne rady a odporucania. som velmi rada, ze som natrafila na tuto poradnu, vdaka ktorej sa mi "rozjasnilo" v problematike medicinskej terapii...
ale co ma trapi je to, ze je casovo ani fyzicky nemozne precitat 6 a pol tisic prispevkov a tym unikaju cenne rady. preto ma napadlo, ci by sa nedal vytvorit akysi sumar- manual, ktory by obsahoval najcastejsie choroby a zdravotne problemy, na ktore sa tu prispievatelia pytaju a ich liecbu vyzivovmi doplnkami. lebo vidim, ze rovnake problemy sa casto opakovane preberaju. tym by sa zjednodusila orientacia v odporucaniach pri uz vzniknutej chorobe, ale aj v zdravi na jeho udrzanie.
este raz dakujem za vas cas a rady a prajem Vam hojne Bozie pozehnanie.
RNG, prosim, chcem sa spytat, co odporucate dcere -17 rocnej- po liecbe antibiotikami sa jej na trupe vyhodilo mnoho malych vyrazok. kozny lekar jej na to predpisal kortikoidovu mast. kupila som jej probiotika a tie pomohli a vyrazky zmizli. no po dobrati balenia po 2-3 tyzdnoch sa vyhadzala znova. co jej doporucujete? znova jej mam kupit probiotika? ako dlho sa mozu uzivat? dakujem za odpoved
dobry den RNG, na podporu liecby akne(GSE, vynechanie tvrdnucich tukov a celkova zmena stravy) uzivam multivitaminovy preparat(zlozenie nizsie), ale lekarnicka aj lekarka ma strasia, ze to ma privysoke davky tukorozpustnych vitaminov, je neskodne uzivat to dlhodobo(aspon 1/2 roka=1 balenie)?
vitamin A(palmitate) 10 000 IU
vitamin A(beta carotene) 7 000 IU
vitamin C(ascorbic acid) 250mg
vitamin D(cholecalciferol) 400 IU
vitamin E(d-alpha) 150 IU
vitamin B1(thiamine HCL) 75mg
vitamin B2(riboflavin) 75mg
niacin(niacinamid) 75mg
vitamin B6 75mg
folic acid 400mcg
vitamin B12 75mg
biotin 75mcg
panthonenic acid 75mg
calcium(amino acid chelate) 50mg
iron(amino acid chelate) 5mg
iodine(from kelp) 150mcg
magnesium(amino acid chelate) 7,2mg
zinc(methionine) 10mg
selenium(L-selenomethionine) 35mcg
copper(amino acid chelate) 1mg
manganese(amino acid chelate) 6,1mg
chromium(polynicotinate) 100mcg
molybdenum(amino acid chelate) 50mcg
potassium(amino acid chelate) 10mg
choline(bitartrate) 30mg
inositol 75mg
para amino benzoic acid 75mg
citrus bioflavonoids 25mg
hesperidin complex 5mg
betain hydrochloride 25mg
glutamic acid 25mg
rutin 25mg
RNA 50mg
RNG, akurat ma zaujal tvoj prispevok zo vcera ohladne zaludocnych kyselin.Bohuzial, v Lucenci uz BETAIN HCL uz nemaju a u nas ho nikde nezozeniem.Robilmi velmi dobre a teraz som hotovy.Comam robit?
Pisal si, ze v lekarni ako nahradu zan mi mozu namiesat tekuty HCL.To oni budu vediet sami od seba, ze kolko percentny, ci co mam povedat, ze potrebujem?To mi mozu predat len tak,Nepodlieha to predpisu na recept?
A ak by mi ho predali, tak mam si dat tych 10-15 kvapiek do kolko vody?
Dakujem.
Ahoj RNG.Tak som teda nakoniec isla k lekarovi.Robili mi aj EKG.Nejako mi skakal tlak a pulz,raz vysoky,raz nizky.Dal mi tabletky na zaludok,na zvysenu kyselinu a povedal,ze to pomoze aj tomu srdcu aby sa upokojilo.Ale hlavne si mysli,ze to mam proste stres..tak mam este z lekarne tabletky na ukludnenie-je v tom chmel,valeriana a horec,myslis,ze pomoze?a este mam set multivitaminov s probiotikami,hlavne magnezium..ale povedal ze ak mi to neprejde tak mam ist k svojmu lekarovi..co si o tom myslis?mohol to naozaj vsetko sposobit stres?tu tazobu na srdci?co este mozem urobit pre svoje zdravie?vdaka za radu..
Dobry den, RNG. Skusala som miesto multienzyme na precistenie tela pit nalacno cviklovo mrkvovo zelerovu stavu, ale byva mi z toho zle aj ked si dam menej a aj ked to rozriedim, preto sa Vas chcem spytat, ci mi tu istu sluzbu neurobi cerstvo vytlacena ananasova stava. Musi to byt stava, alebo to moze byt aj rozmixovany ananas? Dakujem Vam.
RNG zmýlila som sa,ty si odporúčal N-acetyl-carnosine nie cysteine, a ten žiaľ u nás nedostať. No neviem čo by som tej mojej tete s tým začiatkom šedého zákalu poradila čo je u nás dostupné. Asi tie enzýmy a vitamín C vysoké dávky,však? Ďakujem
RNG v Lučenci máš ešte aj N-acetyl cysteine. Myslíš že aj ten by by bol účinný pri tom šedom zákale,čo som sa pýtala?
Inak máš tam ešte veľa zaujímavých doplnkov, napr.Turmeric - kurkuma - cena 100tab 126SK,-. Máš tam L-Lysine za veľmi dobrú cenu 108Sk,- 100tab. L-Lysine som si zobrala na zničenie herpesov. SJW, 5-HTP, Damiana, SEA-Kelp, GOOD GREENS POWDER,Grapessed extract, Gymnema sylvestra -na chudnutie, Tekuté zeolity, Agaricus Blažel - betaglukány a veľa iných.
Pekne ranko Pan RNG!
Chcela by som Vas poprosit o radu.
Mam 18r. a doteraz som nemala takmer ziadne problemy s pletou. Az posledne obdobie.
neviem,ci to nesignalizuje nejaky vnutorny problem.
Akne sa mi tvori len na brade,cele a pravej polovici tvare.. lava je vzdy cista. Nedokazem pochopit cim to bude.
Prosim Vas moze v tom byt nejaka skryta suvistlost...?
Dakujem Vam velmi pekne!!
Prajem vydareny den:-)
mary