Otázky na RNG

dolores

ja chcem este na dobru noc zlozit hold pre RNG, pretoze by sme mnohe nemali ani tusenia o mnohych zaujimavych veciach.:)

RNG

Voda nie je podstatny zdroj mineralov. Aj tie ktore sa v nej nachadzaju, anorganicky viazane nie su dobre vstrebatelne.
Podstata vody je vymyt z organizmu rozne splodiny a prebytky.

nina26

Dakujem RNG za rozsiahlu odpoved, zostala som prekvapena, ze pijete destilovanu vodu, myslela som filter na vodovodny kohutik. Destilovana voda zostane uplne bez mineralov? Treba ich doplnat?

RNG

zivotnost destilacky je cca 2000 litrov(aspon tolko mi sluzili druhe pred rokmi) zivotnost reverznej osmozy je 2-3 roky, potom blany potrebuju vymenit. Destilacka produkuje vodu ovela cistejsiu,nez reverzna osmoza.
Na velku spotrebu vody je vhodnejsia reverzna osmoza s pripadne deionizacnym filtrom(model, co som namontoval v Lucenci , blany maju zivotnost asi
8 000 litrov, deionizacny filter treba menit kazdych 1600 litrov., cena za liter je tak ovela nizsia, nez destilovana, cistota je porovnatelna, dokonca lepsia))
K cene destilovanej vody treba totiz pripocitat asi 1.5 kwh elektriny na liter destilovanej vody.

RNG

nina, ja pijem len destilovanu vodu, caje z nej robene a ovocne a zeleninove stavy.
Destilacku mam malu s kapacitou zhruba 15 litrov denne a take stoja dnes v USA zhruba 200-400 dolarov, co je zrejme zlomok toho, co stoja na Slovensku.
Keby mi obchody bezali, iste by som aj tieto dovazal, predpokladana cena (dovoz, clo ziskova a predajna marza) asi 9500 korun.Zial, to sa neuskutocnilo....

RNG

ventil, ja som v tom podniku nemal partnera. Bol 100% moj. Ale podla Slovenskych zakonov moze podnik prevadzkovat len konatel a ten musi byt slovensky obcan, co ja nie som.
Takze som bol nuteny poverit prevadzku do ruk konatelom a tak to nedopadlo tak, ako som si to predstavoval.

RNG

imperator, na ten srvatkovy protein je privela konfrontujucich udajov, na krabici je napisane 20% whey isolate, v navode 78% srvatkovy protein takze neviem o co vlastne ide. Cena je dobra, ak je to 78% srvatovy protein.
Ale by som odporucil s nim brat aj bromelain, inac take davky bielkovin nestravis a bude ta velmi nafukovat.

nina26

RNG na pitnu vodu pouzivate vodny filter, pripadne viete poradit, kde by sa dal objednat, aby cena zodpovedala kvalite ako u Vasich doplnkov. Poprosim o link, pripadne odpoved na mail Vdaka jkrajcov@centrum.sk