Otázky na RNG

farmaceutka

mariaj, medzi biogenne aminy patri prave aj spominany histamin, ktoreho uvolnovaniu z bunky brani ten Nalcrom. Preto je liecba podobna. Robili ti kozne a krvne testy na alergiu? V krvi mam na mysli odber na specificke IgE protilatky. Je zvlastne, ze neznesies ziadnu tabletku, mozno ma na tom svoj podiel aj psychika. Fixit nie je jedine antihistaminikum. Nepomoze ti, ked si das na polovicu a dve davky? Ake mas z neho vlastne problemy? Podla mna, ak je problem v odburavani biogennych aminov, tak by antihistaminikum typu Fixit mohlo priniest naozaj ulavu.

farmaceutka

rexo, ak najdes lekaren, kde ti to urobia, tak si mozes dat pripravit lubovolne mnozstvo, trebas aj 1 dcl na vyskusanie. Staci tie mnozstva v recepte, co som napisala, vydelit piatimi. Slamkou to pit mozes, rychlo prehltnut a zapit napr. 1 dcl vody by som skusila. Uvidis, ako budes reagovat, ci to bude est treba trocha zriedit, alebo uz nie, ale ta koncentracia nie je vyssia ako v zaludku, takze to moze sliznicu podrazdit asi tak isto, ako sa tomu deje pri zvracani.
Co sa tyka ceny, tak suroviny na pripravu nie su vobec drahe, najvyssia polozka v tomto pripade je cena za pracu. Dones si sklenu flasku so sebou a bude to este lacnejsie, lebo napr sklena lekarenska flaska 100ml stoji cca 12-13 SK.

farmaceutka

Navy, konkretne tento produkt nepoznam, ale videla som niekde v lekarni letak na pripravok s obsahom laktazy od ineho vyrobcu, neviem ti vsak povedat konkretne, musela by som sa povypytovat v distribucnych firmach. Este ziadny pacient totiz za mnou neprisiel s poziadavkou na laktazu, tak som to odlozila ad acta.

Navy

Farmaceutka. Našiel som tento produkt www.laktazan.sk , ale nenašiel som nikde jeho distribúciu malopredaja. Ponúkate v lekárni niečo podobné?

rexo

FARMACEUTKA, dakujem.Len mi este povedz, tu polievkovu lyzicu mam dat do kolko deci vody, aby som to mohla vypi?Ci da to vypije rovno z lyzice neriedene?A moze sa to pit so slamkou, aby sa to predsa len nedostalo do styku so zubami?
Teda myslis, ze to mozem v pohode nahradit namiesto toho BETAINU HCL?Neuskodim si ked uzijem lyzicu po obede a tiez po veceri?
A este mi povedz, ked to urobite, kolko je toho vo flasi? Teda kolko deci, ze asi na ako dlho to vydrzi.A mozes povedat aj pribliznu cenu? Tiez tej tinktury?
Dakujem.

mariaj

FARMACEUTKA,dakujem za objasnenie.Na porozumenie,som alergicka na mnozstvo potravin tym sposobom,ze mi sposobuju tazkosti o ktorych som pisala az po opakovanom poziti/problem pri akejkolvek liecbe,lebo je nutne jest lieky kazdy den a neznesiem ani injekcie ani obklady./Aj tak ale dost trpim.byva mi stale zle.Nezniesla som ani Fixit.Doktor napisal,ze to nie je imunologickeho charakteru,ze ma podozrenie,ze sa mi neodburavaju tzv. biogenne aminy/RNG mi o nich uz podrobnejsie napisal/.Avsak ma nikde neposlal,tak musim hladat sama.ani nemam chut,lebo dajako mam plne zuby tych lieceni co ma len pokazia.A na tie aminy povedal,ze sa pouzivaju take lieky ako pri alergii.

farmaceutka

rexo, pepsin v lekarnach je dostupny, ale ina ako surovina na pripravu specialit.
My robime takyto roztok: 10g HCl (koncentrovanej) plus 1,42gramu pepsinu (uz prepocitane na nove jednostky, kedysi chodil 7krat slabsi) a doplnit do 500g vodou.
Uziva sa to podla potreby, niekto uziva po celej polievkovej lyzici, niekto menej. Treba aby neprisiel do styku so zubami, treba streknut alebo nakvapkat priamo do hrdla a rychlo trocha zapit. Existuje aj bylinna tinktura, ktora zvysuje tvorbu HCL v zaludku prirodzenou cestou, vola sa Tinctura amara, tiez bezne kupis v lekarni. Uziva sa na kavove lyzicky pred jedlom, je silne horka (a tym zvysuje tvorbu kyseliny).
Co sa tyka lekarni-moja skusenost je, ze taketo obene speciality skor zozenies v lekarnach, ktore nie su sucastami sieti lekarni typu citypharma, eurolekaren a podobne. Tie skor funguju ako vydajne, vela robenych liekov tam nezozenies.( Ide aj o to, ci v tej ktorej lekarni vobec maju suroviny na vyrobu, lebo zbytocne to objednavat, ked to nikto nepredpisuje ani nevyraba, zavisi aj od zvyklosti miestnych lekarov.)