prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
aanetke:
Predajna v Lucenci je v prevadzke, objednavala som v piatok, frekventovane produkty nemali, ale zato sa dala najst alternativa, vitaminy este mali, najlepsie urobis ak zavolas 0911 279 694
mariaj, Nalcrom je liek zo skupiny tzv. kromonov, ktory brani uvolneniu histaminu a inych latok zo zirnych buniek pri kontakte s alergenom v potrave, preto sa uziva vzdy pred jedlom. Sucasne je vsak nutne co najviac eliminovat alergen, ktory reakciu sposobuje, z potravy. Totiz pri uvolneni tych mediatorov jednak nastava alergia priamo v traviacom trakte a jednak sa zvysuje prestup alergenov z potravy cez crevnu stenu do krvi, cize tomuto Nalcrom brani tym, ze stabilizuje membrany zirnych buniek. Nepoznam vsak ziadny iny liek, ktory bytak posobil. Neviem, akym sposobom ti po Nalcrome zlyhal imunitny system, rozhodne to nie je bezna reakcia. Takisto neviem, na ake potraviny si alergicka.
Co sa tyka Imunoru, neviem, preco ho lekar zvolil, ak nemas nejaky imunodeficit, pripadne astmu (ale nie je to rozhodne ani standardna liecba astmy, skor spec. pripady). Unava je vsak zaujimava, pretoze Imunor sa pouziva napriklad aj pri syndrome chronickej unavy, kedy nadmernu unavu zvykne znizovat, nie zvysovat.
ahojky.RNG.....som po konizácii krčka maternice, neviem, či mi budeš vedieť poradiť...v nemocnici mi toho veľa nepovedali, akurát to, že môžem špiniť 6-týždňov..., ja som po konizácii 12-ty deň..a nejak krvácam, občas je to výtok a občas čerstvá krv..neviem, koho mám poprosiť o radu, či je to normálne..., užívam ASCORUTIN....a gynekolog mi dal aj kvapky KANAVIT-ale v nich som sa dočítala niečo o trombóze..prosím ťa RNG..poraď mi: ak mám krčové žily môžem tie kvapky KANAVIT užívať?????? Ďakujem
FARMACEUTKA, mam na teba jednu otazku. RNG mi napisal, ze ty to budes vediet lepsie .Porad mi, ako si mam dat namiesat v lekarni ten roztok HCL, namiesto Betainu HCL, ktory uz je v Lucenci vypredany a u nas ho nedostat.
To mam co povedat ked pridem do lekarne a nebude to problem? A napis, ako to uzivat, s kolko dc vody to pit.A este mi povedz, az robis v lekarni, preco sa nedovaza aj do nasich lekarni napr.aj ten Betain HCL,alebo Pepsin...
Dakujem.
FARMACEUTKA,PROSIM,vedela by si mi poradit,ci su aj ine lieky na potlacenie alergickej zlozky v potravinach ako Nalcrom.Mne z neho cely imunitny systwm skolaboval.Este som mala Imunor-z neho zas velka unava.Imunor bol len na skusku asi,lebo som ho dostala na diagnozu co je nieco s astmou,avsak ja nemavam ani len nadchu.Mne sa to prejavuje unavou,zazivacimi tazkostami,plytkym dychanim atd.Ja moc alergologovi nechodim,hoci moje potiaze su obrovske,lebo tie liecby len odskacem.Ak mozes pribliz mi tie lieciva.DAKUJEM
Navy,dakujem,vyskusam neskor.
Este podotykam,ze mama kozmetiku nikdy nepouzivala.
RNG,často čitam tvoje nazory,navrhy,reakcie na rozne zdravotne problemy. Dnes by som ta chcela poziadat o radu. Som 50tnička, vlani v septembri som ukončila chemo a ozar. (HL-II.A). Toho času som v remisii. Trapia ma vsak bolave nohy,päty, ramena,zlý spanok.Lekari to vsetko rieša liekmi,ktore nezaberaju a lekar poradi uzivat vyssie davky. Alebo sucitne hladia s tým, ze porad si sam. Vedel by si mi pomoct? Dakujem. A.
Myslim,ze to s tou kozou a vrskami je velmi aj dedicna zalezitost/vidim na mojej mame,ma ovela vraskavejsiu tvar ako otec,ale mama je o 8 rokov mladsia./Aj tym je to,ci je clovek zdravy.Mame sa to velmi zhorsilo po chorobe,imne po chorobe,i mojej znamej po chorobe,a vsetky 3 sme mali zazivacie potiaze.Umna to bolo velmi vyrazne,v priebehu 2 tyzdnov mi pokozka dost viditelne ostarla.Pomohol mi viditelne krem s retinolom,neskor som sa dozvedela,ze retinol je vitamin A,ale tiez len na pokozke,teda na povrchu.Hlbokym vraskam sa da asi zabranit-spomalit-vyvazenou stravou.
Co sa tyka kozmetiky vseobecne, som straaasne skepticka :-) Hlavne tie zazracne kremy proti vraskam, je to humbuk. Koza ma vysoku barierovu schopnost, nemoze prepustat len tak hocico, s cim sa stretne, ved by sa clovek nedozil dlheho veku. A navyse na mnohych kozmetikach je pri uvedenom hydratacnom ucinku malickymi pismenkami napisane upozornenie-hydratacia iba vrchnych vrstiev pokozky.