Otázky na RNG

RNG

navi,pred par rokmi boli v USA cirkusy educe az ku kongresu okolo aflatoxinov. Dnes si vyrobcovia davaju pozor, aby cerstvo vyorane arasidy boli spracovane co najskor a nelezali na velkych kopach vlhke a plesniveli.
Sprisnili aj kriteria na pripustne hladiny aflatoxinov v arasidovom masle.
Ale aj tak, je to este stale zdroj aflatoxinov, aj ked ovela menej, nez v minulosti.

RNG

lyzica oleja by mala stacit , ak nie, skus jednu rano, jednu vecer.Najucinnejsie je to na prazdny zaludok(niekedy az prilis ucinne...)

Navy

Mariaj, ja viem, že máš intoleranciu na niektoré potraviny, a že vlasová analýza nepreukázala zvýšené vyluovanie ortuti do vlasov. Ja som ale čítal, že intoxikácia ortuťou môže nielenže poškodiť enzymické procesy, ale aj zhoršiť schopnosť vylučovania ortuti napríklad aj z mozgu. Čo sa v konečnom dôsledku vlasovej analýzy prejaví ako malé množstvo ortuti vo vlasoch.

RNG

mariaj, ak ti telo nevytvara dost enzymov, ked jes casto nejake jedla zacne sa ti z nich hromadit v tele nerozlozene materialy.Tie drazdia telo a sposobuju histaminove(zapalove) reakcie, tj alergie.Branie spravnych a dost silnych enzymov a kyselin by to malo vyriesit.

Navy

RNG. Je arašidové maslo spracované tak, aby sa eliminoval potenciál možných plesní na arašidoch, alebo je zaplesnenie arašidového masla celkom možné. Pýtam sa kvôli tomu, lebo arašidové maslo konzumujem pomerne často, ale zároveň nechcem prehlbovať plesne v sebe.

mariaj

Farmaceutka,robili mi IgE testy,podla nich som alergicka nebola,aj kozne testy robili,podla mna malo,ale nenaslo sa nic.Ja znesiem tabletku aj ine tak 2-4 krat za sebou a potom zacinaju priznaky.mam to tak aj s okoladu sirupmi,survou zeleninou a ovocim,bylinnymi cajmi atd.ja musim mat medzi rovnakymi pozivatinami 7-14 dnove odstupy.Jem vsetko,ale velmi striedam.Fixit mi skutocne nepomohol.Bolo mi z neho potom zle.Nebojim sa nieco jest.
moj problem bude nieco ine.CHce to dobreho doktora.

RNG

jedna, jedine postupnym treningom si mozes priniest spat normalnu peristaltiku a na to je potrebne dostatok vlaknin v prvom rade. Tj zeleniny,celozrnne produkty, strukoviny a pripadne aj doplnky vlaknin, ako napr psylium a pektiny.
Creva potrebuju dakedy doslova "vymastit" takze ked pouzivas prehanadla, skus radsej lyzicu olivoveho oleja.
Spravne probiotika a pohyb tiez pomahaju , casto je slaba motilita vysledok nedostatku kyselin a traviacich enzymov. To sa da lahko doplnit.

jedna

RNG poprosim ta o radu. mam hrozne problemy s lenivymi crevami. roky si vyprazdnovanie musim vyvolat, lebo som schopna neist na potrebu aj tyzdne. mozem skombinovat potraviny hociako, no mojimi crevami to nepohne vobec. som z toho zufala. dakujem za radu

rexo

FARMACEUTKA, velmi, velmi pekne dakujem.Len este jedno sa chcem opytat a dam pokoj.Ta tinktura prirodna je take iste ako ten BETAIN HCL,Mozem to pouzivat tiez v pohode po obede, vecer kazdy den, ako ten BETAIN?To tiez obsahuje HCL?A co je lepsie? Ta tinktura, ci ten roztok?
Dik.