Otázky na RNG

lencok1

Dobry den RNG, chcem sa opytat ci sa mozu kapsule hlivy ustricovej uzivat kazdy den dlhodobejsie, hlavne ked dotycni uzivaju lieky na tlak, cukrovku,pecen...ci sa to neovplyvnuje...
Radsej si to vzdy zistim, mozno casom vysadia aj lieky, len chcem, aby doslo k nejakej uprave...

RNG

rexo, ked sa ti to nedotkne zubov, tak ti ich nemoze poskodit.
Ked si preplachnes hned za tym pazerak, tak isto ti ho nemoze poskodit. Par sekund nemoze narobit skodu ako ked mas palu a dostava sa ti zo zaludka zaludocna stava hodiny do pazeraku.

rexo

RNG, kedze pises, ze pazerak nie je zvyknuty na tu kyselinu, tak sa mi po case, teda pri pravidelnom piti naozaj nic nestane?A co ak sa mi znicia zuby?
Inak jasne, ze sam by som to neriedil doma,preboha.Uz som volal do lekarne, takze to nie je problem, ze to robia bezne.Tak asi vedia, ze v akom pomere, ci im to mam povedat?A naozaj to mozem pravidelne, aj 2x denne pit?

RNG

existuje tekuty oreganovy olej, pod menom Candimin. Je sice len 30%, ale na to, aby nahradil odporucenu davku 3x2 kapsule, staci ho brat 3x9 kvapiek. Problem je, ze je hodne korenisty, takze sa tazko v tekutom stave bez ochrany kapsule berie.
A navod vyrobcu, ze treba brat 2x2 kvapky je dobry len na hrdlo, nedostacujuci na kandidu.
Protiplesnovy je aj silny caj z lapacha(Pau 'D Arco).
1 lyzica do pol litra vody, varit pomaly 20 minut, zakryte nechat luhovat viacero hodin(cez noc napr), opatrne zliat, NEFILTROVAT, ochutit a postupne pit.
Nezabudni na psylium a probiotika!
Oslabene kvasne a plesnove kultury tgreba mechanicky vymiest(psyllium) a namiesto nich dosadit probiotika.

issey

Viete mi poradit nieco namiesto oreganoveho oleja?? V Lucenci uz nemaju. Chcela by som zacat s protiplesnovou dietou. GSE mam aj kokosovy olej - len to oregano :-((

RNG

rexo, nie ze ta napadne miesat si sam HCl!!!. V lekarni ti namiesaju tru zmes(10 ml farmaceuticky cistej HCl do pol litra vody) a z toho beries lyzicu a aj to odporucam dat do deci vody.

RNG

rexo, nepijes koncentrovanu kyselinu solnu ale velmi zriedenu. Parietalne bunky v zaludku vylucuju 3-4% kyselinu solnu(HCl) a na pitie sa pouziva lyzica 0.6 %, naviac rozriedena v jednom dl vody, co je koncentracia 0.1%. Takze nikto tu nehovori o koncentrovanej kyseline.Nakoniec,v lekarnach by to nemiesali, keby to bolo skodlive.
Nezabudni to pit cez slamku hlboko v ustach aby sa to nedostalo na zuby a potom si okamzite vyplachnut usta a prehltnut par glgov vody, aby si zmyl kyselinu z pazeraku.Pazerak nie je stavany na dotyk s kyselinou, ale zaludok znesie aj 3%-nu.

luliana

RNG, fíha, no tak to s tym tea tree oilom som nevedela. vsetku kozmetiku mam s tym a cistu silicu pouzivam aj do tekuteho mydla aj na sprchovanie a do kupela, aj na rany ci herpes ked som mala. dokelu, myslela som ze aspon to je v tehotenstve bezpecne. a na kloktanie samozrejme. ved je to aj bezne v ustnych vodach. a striedala som s propolisom...
no a ta pelagra-som kupila od vcelara mi povedal ze to je enzymaticky spracovany vcely pel slinnymi zlazami a vyluckami vciel, tak teraz neviem?
... a este teda otazocka na tie silice-este pouzivam eucalyptus-eucalyptovu silicu na inhalacie , do odparovacov , aj do aromalampy. moze sa v tehotenstve? inak aj eucalyptove cukriky a zuvacky obcas