prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
si zaujimavy cloviecik
andrtea, mas zrejme v tele nejaky(nejake) infekcie. Odporucam ti brat na zvysenie poctu NK krviniek betaglukany. Intenzivna(klinicky ucinna) davka je 3x400 mg denne.
No a ako kazdemu selen, zinok, jod, probiotika obcas,lecitin raz do tyzdna lyzicu, pit hodne vody atd.
evca, ja nemam ziadnu pravidelnu stravu, naviac sa nestravujem tak ako by som sa mal. Ale jem hodne ovocia a zeleniny, masa a ryb, malicko syrov, mlieko len vo forme kysleho a jogurtu(sam si ho robim). Chleboviny, sladkosti a pecivo mam velmi obmedzene(cukrovkar) tak isto ryzu a ine zdroje sacharidov.To mi pomaha udrzat si hladinu cukru hodne nizsie bez liekov na cukrovku.
No a beriem hromadu doplnkov a enzymi s kazdym vacsim jedlom, inac mi netravi poriadne(mam cez 60 a dodrzujem velmi plny pracovny rezim 7 dni do tyzdna)
terezka, aby som nezabudol, zapaly su casto sposobene nahromadenim toxinov a inych splodin v tele, na to pomoze enzymaticke cisrenie a hodne vody.
terezka, protizapalove su curcumin, bromelain boswelin, GLA...
Casto su ale zapaly dosledkom nejakej infekcie a tu treba adresovat tiez, inac sa to vracia.(mykoplazmy, virusy, bakterie, parazity...)
katyka, mozes. Bromelain je len vytazok z ananasu.
Mnohe vitaminy sa vyrabaju aj synteticky. Ja sa takym podla moznosti vyhybam.
Selen je prvok, nemozno ho "vyrobit" synteticky. Rozne formy selenu sa rozne vstrebavaju, ja davam prednost formam, kde je selen viazany organicky do vacsich molekul, lebo takto zotrvava v tele ovela dlhsie a nevyhodi sa von cez ladviny bez sance sa pouzit.
Dobrqa forma su selenove kvasnice alebo selenomethione napr.
Ahoj, chcela by som sa opytat, ci by si vedel aj mne poradit? a kto vlastne si? Lekar..alebo?? Mam uz rok zvysenu teplotu od 37-37,5.Zacalo mi to aj s bolestami hrdla...a viedlo to az k vybratiu mandli-dva tzydne dozadu.Spoliehala som sa, ze teplota zmizne, ale nestalo sa tak.Hrdlo je uz pekne zahojene, ale teplota ostala...Okrem ineho mam znizenu bunkovu imunitu: tu su najdolezitejsie vysledky: IgE nad 6000, zvyseny pocet CD3 a CD4 buniek a znizeny pocest NK buniek.Moze teda teplota suvisiet aj s tymto? Som zufala-spoliehala som sa, ze vybratim mandli sa moj problem vyriesi :(
navi, pomaly beries viac ako ja, a to sa mi moja zena smaje. Ale ako vidis sam, mnohe spravne vybrate doplnky zlepsuju chod tela a prispievaju k zdraviu.
navi, selen potrebujeme pre cinnost organizmu, na primnoho roznych funkcii. Selen ma podobne vlastnosti, ako sira, takze to zafixovanie ortuti v mozgu selenom je bachorka.
Jod tak isto potrebujeme, podiela sa na stovkach procesov , od hormonov az po enzymi. A enzymi aj hormony su nevyhnutne pre cinnost tela, takze nedostatok jodu si treba doplnit.
Vsade trubim selen zinok jod draslik, vapnik , horcik, probiotika, vitamin C a E, pripadne v zime aj D, lecitin...