Otázky na RNG

Navy

RNG, poznám človeka, ktorý hovorí, že dokáže liečiť neuropatiu jednoduchým spôsobom. Ak chceš, nakontaktujem Ťa naňho.

RNG

navi na periferalnu neuropatiu ja sam(cukrovka) pouzivam acetyl l carnitin(500 mg) l-carnosine(500 mg),biotin(B-7) 10+mg a niekolko gramov rybacieho oleja.
Inac tieto doplnky maju aj ine ulohy v tele zaroven.

RNG

cpe, v roku 1948 na vyzvu vlady v USA dali zdravotne autority v USA dokopy tzv odporucene denne davky roznych vitaminov, mineralov a zivin vseobecne.
Tieto tabulky boli prevzane prakticky celym svetom a medicka komunita sa ich dosial zatate drzi, hocvi medzitym bolo v roznych vyskumoch zistene nedostatocnost mnohych a nepresnost pre rozne absorbcie.
Na zinok z mojich zdrojov lekarov odporucaju 25 az 50 mg, predavkovanie zacina od 75 az 100 mg branych pravidelne.
Toxicka davka je radove vyssia.
....
Treba vzdy brat do uvahy akym sposobom su mineraly podavane. V skutocnej absorbcii do tela a zabudovani vazba hraje velku rolu
Rozdiel medzi absorbciou kyslicnikov, hydroxidov karbonatov a roznymi organickymi vazbami(citraty, maleaty, glycinaty, glukonaty laktaty, proteinove chelaty...)je az 10 ku jednej.
Takze treba vzdy upresnit, ci sa jedna o potrebu elementarneho mineralu alebo viazaneho, a v tom pripade treba uviezt vazbu.
Napr calcium carbonate 1500 mg ti da ovela menej kalcia, ako calcium citrate300 mg atd.
Ked to odporucam ja, vzdy hovorim o elementarnom obsahu a dobre absorbovatelnej vazbe.
Napr na zinok citrat alebo glycinat, odporucam v suhlase s roznymi lekarskymi zdrojmi(modernejsie znalosti) od 25 do 50 mg elementarneho zinku denne.

cpe

RNG, aká je podľa teba denná odporúčaná dávka zinku? Kúpil som si 25 mg tablety a na nejakej stránke som čítal, že vyššie dávky ako 15 mg denne sa neodporúčajú.

RNG

anonym, prostriedky na zvysovanie viralnej imunity(zhruba podla ucinnosti)
zinok, selen, Lactobacilus Bulgaricus, L-lysin, aloe vera(gel=stava prirodna),echinacea, baza astragalus, GSE, oreganovy olej, collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov,a najsilnejsi co poznam, larrea tridentata casto menovana chaparal.
Antiviralne su aj megadozy vitaminu C(1 gram za hodinu neutralnej formy)

RNG

navi, ten clanok som cital a aloin je vytazok z vrchnej(zelenej ) supky, ktora sa pri vyrobe aloe gel tarostlivo odreze, lebo aloin dost znacne prehana.
V USA je zakazane predavat aloin, lebo FDA vyh;asila, ze na neho nie je dost studii a v mnohych pripadoch vytazky z celeho aloe s obsahom aloinu vyvolali potraty(okrem samozrejme hnaciek). Nakolko je liecivy a na co, to neviem posudit, ale ako potravinovy doplnok nemoze prejst pre skodlive bocne ucinky.