Otázky na RNG

pussa 262

skrkavky,mrle a hlisty sa tak isto zivia mojou prijmanou potravou a mozu byt pricinou toho ze nedokazem pribrat?

delphia

...joj aby som nezabudla: dcera uziva aj bone esentials 3x1 a v to uz AD je 400 IU- teda denne uz prijme 1200 IU. kolko este AD vit. jej treba?
dakujem

delphia

RNG, dnes nam dosiel Cod liver oil. tak zacnem davat dcere (nizky vit D v sere) dla toho, ako si radil 3x2 tobolky.cca ako dlho jej mam davat taku vysoku davku? a este by som chcela aby ten AD vit.uzival aj manzel. ma nizky cholesterol- pod normu, nizke kalcium a fosfor. pravdepodobne bude mat tiez vit.D na bode mrazu. moze uzivat AD vit. 3x1 ? aj v pripade, ak uziva liek na znizenie krvneho tlaku? (lebo v pribalovom letaku sa pise, ze sa treba poradit s lekarom, ak sa uzivaju lieky na predpis)
dakujem za odpoved :)

RNG

d-fens,
mas malo kyselin a lekari ti predpisuju ako obvykle prostriedky proti kyselinam, lebo mas palu.
Usetrim si cas a pripojim sem z ineho prispevku:
lencok, aj ini,
zaludok bez dostatku kyselin je lahko napadnutelny hromadou bakterii a inych mikroorganizmov, ktore sa tam mozu rozmnozovat alebo aspon to prezit a dostat sa dalej do dvanastnika a criev, kde sposobuju dalsie problemy, vcitane zapalov a nicenia stien.

Kyseliny v zaludku su nasa prva obrana proti prieniku bakterii do tela

Porusenie kyslosti zaludka je hruba chyba sucasnej mediciny.
Podobne ako je chyba drogy potlacajuce imunitu a
zahravanie sa s hormonami

Zialbohu, toto su vsetko nasledky symptomatickeho pohladu na liecenie, tj
adresovanie symptomov a nie
pricin, co ich sposobuju

Dokladam, bez kyselin a enzymov ti netravi a preto si podvyziveny na rozne ziviny, v tvojom pripade sa ti to prejavuje ako nedostatok mineralov=tetania. Po case to poznas aj na kostiach(osteoporoza, bolesti z chrbtice)
Ale su aj ine problemy zo zleho travenia, ako depresie, nedostatky v imunite, zrychlene starnutie...

pussa 262

rng
vy ste asi zle pochopili otazku,nepytaa som sa co su parazity ale pytala som sa ze ake parazity okrem pasomnice sa zivia prijmanou potravou =zabranuju priberaniu ,to chcem vediet...
ja pasomnicu nemam urcite uz davno by som mala mat nejaky priznak v stolici ,tak ake este parazity su zalozene napodobnej cinnosti ako pasomnica?je nejaky vobec?vopred dakujem

d-fens

Pekný večer, RNG. Mal by som na Vás otázku, ktorá sa týka jednej nepríjemnej choroby, ktorá ma trápi v posledných 4 týždňoch. Po jedle (hocijakom) asi po 1-2 hodinách prichádza nevoľnosť (blízko mdloby), ktorá trvá asi 1-1,5 hodiny. Príznaky sú dosť nejasné (silné bolesti nemám), ale – silné pocity dušnosti, tlak v bruchu, studené končatiny a studený pot, búšenie srdca, v žilách pocit – akoby do mňa v kuse dávkovali magnézium – horúca krv, záplavy tepla v oblasti hrudníka, tvorba vetrov-ktoré sa bolestivo predierajú von. Alkohol nekonzumujem.
Roky dozadu si spomínam, že sem-tam (ročne max. 5x) som sa zobúdzal na reflux obsahu žalúdka do ústnej dutiny.
Urobili mi gastroskopiu, ale nijakú viditeľnú deformitu nezistili. Taktiež sonografiu, tam tiež všetko o.k., akurát trošku zväčšená pečeň. Rontgen žalúdka:negat. Heliobakter – negatívny.
Urobili mi tiež laboratórne vyšetrenie krvi. Väčšinu výsledkov už mám, ešte čakám na nejaké výsledky od Mikro-K z Bratislavy.
Laborat: KO: HGB:160 g/dl, ER: 5,13 T/l, FK: 34,7 g/l, LE: 4,90 G/l, TR: 289 G/l
Quick: INR 1,06, 91,47%
Glykemia: 5,8 mmol/l, močovina: 3,4 mmol/l, kreatinín: 81 umol/l, kys.močová: 577 umol/l, albumín: 49 g/l, BILIRUBÍN CELK: 38,1 umol/l, bilirubín konjug.: 8,8 umol/l, AST: 1,12 ukat/l, ALT: 2,08 ukat/l, GMT: 0,92 ukat/l, ALP: 1,32 ukat/l, CHOLESTEROL CELKOVÝ: 6,97 mmol/l, triglyceridy: 1,21 mmol/l, s-AMS: 0,96 ukat/l, Na: 143 ukat/l, K: 4,0 ukat/l, Cl: 102 ukat/l, Ca: 2,46 ukat/l, Fe: 15,3 umol/l, CRP: 2,9 mg/l, Stanovenie imunoglobulínov: IgG 7,08 IgA 1,05 IgM – 1,33
Lekár stanovil diagnózu – Hepatálna lézia spojená so steatózou pečene. Plus ešte dodal, že tento jav môže byť zapríčinený ešte neurovegetatívnym procesom, ktorý spôsobuje, že žlč sa totiž vytvára v žlčníku, len chýba reflex, ktorým sa táto žlč vypustí do tenkého čreva, keď tam potrava dorazí.
Som na prísnej diéte asi týždeň, príznaky sú už zriedkavejšie, ale stále sa vracajú.
Predpísané lieky: Helicid 20: 2x1, Duspatalin 2x1, Lagosa 2x1, Essentiale Forte N 2x1

Prosím poradťe mi, či je táto diagnóza správna, resp. čo by to mohlo ešte spôsobovať a či je tento stav ešte reverzibilný. Dúfam, že áno... Ďakujem za radu.

ninka 255

ja som si chcela kúpiť jodovú tinktúru v lekárni podľa rady RNG,ale bolo mi povedané že to sa už nevyrába klasická jodová tiktúra. neviete čo namiesto toho?

RNG

martin 82, ja som z podnikania na Slovensku zialbohu von pre privelke straty a ine problemy, ktore som znasal uz pridlho.
Cast toho bola aj nedovera Slovenskych zakaznikov na nove vyrobky bez hromady falosnej farebnej reklamy, K tomu som sa nevedel znizit.Ba dokonca niektori mali podozrenie, ze ked som predaval vyrobky za nizsie ceny ako ini, ze su nejak menej kvalitne, hoci som dovazal len najvyssiu kvalitu(GMP) a vyber vyrobkov , tj len take, ktore mali vysoke=klinicky ucinne davky.