Otázky na RNG

RNG

paulicia,
frontin(alprazolam, benzodiazepin) je synteticky utlmovac(v mojom osobnom slovniku "oblbovak")
Poznam zopar pripadov, co si hodili poharik pri brani utlmovacich liekov a skoncili na pohotovosti blizo komy!!!.
Nech ta ani nenapadne pouzivat alkohol s utlmovadlami alebo antidepresivnymi syntetickymi drogami!.
Tie su nebezpecne uz sami od seba a ich ucinok sa velmi vystupnuje pouzitim alkoholu.
Ja by som neodporucal pouzitie alkoholu ani s prirodnymi utlmovadlami ako napr zmes valerian, chmel,pastierska kapsicka, medovka a ine.
Snad este chmel sam sa znesie -ved je v pive, SAM-e , GABA a ine ukludnujuce, vcitane vitaminov B.

Vobec, naco vlastne beries navykovu nebezpecnu drogu a neriesis to prirodnymi latkami?

paulicia

RNG..ahoj užívam na úzkosť FRONTIN....prosím ťa nevieš, či je možné pri užívaní FRONTINU...piť nejaký alkohol??? samozrejme nemyslím tým veľa...a každý deň...ale aspoň prípitok na Vianoce(pohárik sladkej, alebo pohár vína..alebo pivo), ďakujem za radu....bojím sa..lebo na príbal.letáku som čítala...že piteie alkoholu je zakázané....(neviem, čo by sa mohlo stať...keby som vypila pohárik..a pritom beriem Frontin)..-aj keď je pravda, že niekto bere lieky na tlak..alebo ATB.....a normálne pije..ale ja nie!! ja len prípitok..na Vianoce...by som si chcela dať...ale neviem, či môžem...

RNG

lulianna, usetrim si cas, zopakujem to co som dal v roznych obmenach na rozne viralne temy:
Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym, vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti, depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej sliznice, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar, bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych zhruba podla ucinnosti
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym), l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE, oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a chaparal(larrea tridentata)

RNG

luliana, ovocnych je velke mnozstvo, neverim ze by si si medzi nimi nevedela vybrat nieco co ti sedi.
Mozno som ich nenazval spravne, lebo su to zmesy bylin s pridavkom ovoci.
Mnohe su vyslovene dobre pre telo, lebo obsahuju rozne cenne latky, antioxidanty(hlavne polyfenoly,ktore sa nachadzaju v mnohych listoch rastlin, podobne ako aj v zelenom caji, (ale bez kofeinu) a tiez aj ine cenne latky)

luliana

a takmer som zabudla RNG, moze
m ,sa nejako chranit, ked sa v mojomokoli vyskytuju vsade ovcie kiahne aby som nedostala teraz ked som tehotna pasovy opar,lebo uz som ho raz mala. da sa nejak teraz branit neskodnymi doplnkami ci nejak prosim? dik

RNG

jancek, klinicky ucinna davka betaglukanov je 3x400 mg
udrzobna davka je 2x200 mg
Mensie davky su neucinne.
Hlavna a jedina uloha betaglukanov je zvysenie aktivity a poctu niektorych bielych krviniek=nasej obrannej armady.

SM(MS)je vedena ako autoimunna choroba sprevadzana roznymi zapalmi.
Zapaly sa daju potlacit protizapalovymi doplnkami(curcumin, dumbier, bromelain a enzymi vseobecne, boswelin, GLA rybacie oleje atd)
To vsak nie je adresovanie priciny ale len symptomov.
Pricina je pravdepodobna kombinacia roznych tazko diagnozovatelnych mikrobov, od plesni a kvasnych infekcii, cez v nas stale prezivajuce rozne virusy, parazity az po viacere bakterie(latentne, krypticke tazko diagnozovatelne)ako napr boreliozy,chlamidie a nasledky ich toxickeho zamorenia tela.
Aj ine toxiny mozu prispievat, napr pri Alzheimeri je to dokazatelne hlinnik a ortut.
Odporucam teda rozne antimikrobialne, najma Samento/uncaria tometosa(cats claw, una de gato), roztok GSE, oreganovy olej, lapacho ,graviola.

Nuz a kazdemu vzdy odporucam tie ktorych mame v beznej potrave primalo:
selen,
zinok,
jod a obcas
probiotika na obnovenie spravnej kultury v crevach, ktora nam pomaha travit, vyraba viacero vitaminov a hromady obrannych latok pre telo.

RNG, prosim ta, porad mi.V lucenci uz nemaju ziadne enzymi,iba Bromelain-500mg.Chcel by som to uzivat na precistenie tela, tu 1 hodinu pred jedlom.Ta tableta budete na to dobra?Ma to taky ucinok ako mal Multyenzym,Pancreatin?
A to sa musi uzit rano nalacno, alebo hocikedy v priebehu dna, len aby som pred uzitim tu 1 hodinu nic nekonzumoval?

luliana

RNG, ok, tak cierny caj omezim. ovocne ja moc nemusim, napina ma teraz znich. a zeleny obsahuje menej kofeinu nez cierny?
a co ta cokolada/a kakao/ v tehotenstve-teda obsahuje ci neobsahuje kofein. teraz som ztoho zmetena, lebo cokolada mi chuti viac nez pred tehotenstvom :(

jancek 1

RNG,co mam davat detom na podporu imuniti? Doteraz som davala Imunoglukan a Martankov,vcelku im to pomaha len to ide trosku do penazi,nakolko mam sklerozu multiplex,ktora vlastne stoji na imunite,tak by si mohol poradit nieco aj pre mna,uvazovala som nad hlivou ustricovitou,ta sa pouziva aj pri Imunoglukane, je fakt taka dobra,ako sa to o nej pise,alebo poznas nieco lepsie? Dakujem