Otázky na RNG

RNG

To je na zblaznenie, najprv zavedu miesto miligramov a mikrogramov Medzinarodne jednotky(IU) a ked si konecne clovek na ne zvykne, tak prejdu, na pomylenie nepriatela(tj hlavne neinformovanych pacientov) spat na stare jednotky.

RNG

oprava,premenu som si pomylil.
Jeden mikrogram D-3 = 40 IU
Tj 1000-2000 IU je 25-50 mcg
500 do 1000 IU je 12,5 do 25 mcg
Este dobre, ze som si to pre istotu skontroloval, lebo sa mi to nejako nezdalo

RNG

radecka,
Pre dospelych je dnes odporucane 1000 az 2000 IU vitaminu D, to je 45 az 90 mikrogramov.Forma D-3 je udajne najlepsia(osobne som za rybacie oleje nez za izolovane vitaminy)
Vigantol obsahuje prave D-3 ale neviem kolko, Na flaske je to urcite napisane, odporucam pere dieta podla vahy od 500 do 1000 IU=22 az 46 mg.
Ja som osobne casto bral aj 3 roky stare doplnky, rekord bol zinc citrat, ktory som bral 6 rocny. Osobne si neviem predstavit , co by sa na nom, mohlo pokazit. Ale to zalezi od doplnku, formy balenia, skladnenia a obsahu.
Neutropenia je nedostatok jednych z bieluch krviniek, neutrophilov. Moze byt docasna(rozne chorobne poruchy v organizme) , vrodena alebo ziskana vplyvom roznych chemikalii, vcitane niektorych liekov.
Niekedy ju povazuju dokonca za "autoimunnu". Nuz ja mam ale nazor na "autoimunnne", ze vsetky musia mat za sebou nielen "geneticku poruchu" ale hlavne nejaku /nejake mikrobialne nakazy, ktore su zatial lekarmi nezistene.Definitivne ale plesne a rozne kultury napadajuce kostnu dren su spojene s ubytkom cervenych ci bielych krviniek
....
Z liekov som nasiel niektore , uvediem priamo pre usetrenie casu:
Drugs commonly associated with neutropenia include clozapine, sulfasalazine, thionamides, and ticlopidine. Other drugs that occasionally cause neutropenia include angiotensin-converting enzyme inhibitors, H2 blockers, NSAIDs, and flecainide. Antibiotics associated with neutropenia include macrolides, trimethoprim/sulfamethoxazole, chloramphenicol, sulfonamides, cephalosporins, and semi-synthetic penicillins.

Tiez predavkovanie zinkom mu to moze docasne sposobit. Dobra novina je ale, ze ked prestanes brat tie lieky za niekolko tyzdnov sa to nap[ravi. Neviem co zatial bral, ale aj NSAID's(tj napr aspirin, anopyrin, tylenol...) to kozu sposobit, okrem toho rozne antibiotika. Moje podozrenie je, ze atb to sposobia lebo otvoria cestu plesniam a kvasnym kulturam, ktore napadnu kostnu dren.
A su tiez dovodom pre zdurene uzliny.
....
Protiplesnove diety su bezsacharidove s mnozstvom kokosoveho oleja, oreganovym olejom , GSE(citricidal/citrovital) a caj z lapacha.

RNG

opoli, ucinne davky L-dopy su od 250 mg vys.
Mucuna pruriens(africky bob-fazulovina) obsahuje 2-3 % L-DOPY.
Slovensku konsky bob ma obsah 1.25 az 1.5% L DOPY.

Sci fit ma 175 mg mucuny=max 5.3 mg L-DOPY
Z force spomina standardizovanu mucunu, ale nie je tam uvedene ani na co(na aky obsah L-Dopy) je standardizovana, ani kolko jej tam je, takze nemozem ani komentovat, ale iste nie privela, lebo to by tam iste napisali.
V jednej tobolke uvadzaju obsah 195 mg zmesi troch roznych veci, tribulus, mucuna a polypodium.
GH stack ma 250 mg 10% mucuny=25 mg na davku....
Posledne sa neda otvorit.

Nuz ja som kupoval L DOPU od miestneho specializovaneho Chicagskeho vyrobcu pre moje obchody, Unique Nutrition. Dnes su prave dobre vypredaje na tieto vyrobky, pozri na
www.americannutrition.com
Tam maju ciste vyrobky, farmaceutickej kvality, nie nejake pochybne slabe vytazky z bobu.

RNG

dragonfly uprimne povedane, nejedna sa ani na tolko o kvalitu, ako skutocny obsah aktivnych latok a garanciu, ze to tam naozaj je.
Preto som vyberal podla moznosti len vyrobky kontrolovane okrem vyrobcu aj nezavislymi laboratoriami na ziskanie prava pouzivat garancnu znacku GMP.
Zialbohu je hromada podvodov aj v tomto priemysle, ako aj v inych.
A snazil som sa vyberat vyrobky od velkovyrobcov, lebo tito maju aj lepsiu technologiu aj rozsiahle laboratoria na kontrolu kvality.

RNG

delphia, novsie data na vitamin D zdoraznuju pre priemerneho cloveka potrebu 1000 az 2000 IU denne.
Starsie data hovorili len o 400 IU, ale bolo vo viacerych serioznych studiach dokazane, ze vyssie davky su prospesne nielen na kostru, ale aj proti roznym nervovym problemom a proti moznosti rakoviny hrubeho creva, okrem ineho.
....
Co sa tykla tych pribalovych letakov , u nas FDA prinutila npisat prakticky na vsetky doplnky, ze sa musis radit s lekarom. Problem je, ze lekari nestudovali nic o doplnkoch takze ich rady vychadzaju len z roznych internetovych "strasiakov", ktore tam pravidelne dava farmaceuticky priemysel.
Inac D vitamin je napomocny aj pri znizovani tlaku, kedze tlak casto suvisi so stresom a vitamin D a mineraly, ktore sa lepsie absorbuju s vitaminom D(hlavne vapnik a horcik) su ucinne proti stresu.
Rybacie oleje znizuju tiez tlak a velmi dobry prostriedok na znizenie tlaku je hloh(hawthorne) ktory ma presne ten isty ucinok ako mnohe synteticke chemikalie(ACE inhibitor, vasodilatator) naviac je silny antioxidant.
Denna davka je 1-2 gramy sucheho. A tam sa naozaj nemusis bat kombinovat, lebo doplnky sa daju kombinovat prakticky bez obmedzenia.

radecka

So synom som bola na hematologii kvoli uzlinam,doktorka mu zistila neutropeniu,dala mu pyridoxin.Treba mu nieco k tomu pridat?berie aj Agaricus blazei.Ma brat aj vigantol kv.Aky mate nazor na tie kvapky?Co by som mohla dat namiesto toho.Pozerala som aj na vit.D od Swanson-je dobry?Ma 3 roky.dakujem

opoli

nazdar RNG, som googlil aby som kupil niaku l dopu a nasiel som len toto:

1.www.sportovni-vyziva.net

2.obchod.ronnie.sk

3.-odkaz odstránený-

4.www.vyziva-pro-fitness.cz

prosim pozri sa na to a odpis ktore z nich sa najviac oplati, teda kde je l dopy najviac...l dopu som samotnu nenasiel ale v pripadoch co som sem poslal je obsiahnuta.....

dragonfly53

len na okraj, je jedno od akej firmy su pripravky, alebo niektore su menej kvalitne? je ich tolko, nemam prehlad.