Otázky na RNG

redsun

ahaa uz chapem myslel som ze mi to skor pomoze ako uskodi:( takze v podste tie male vyrazky co sa mi spravili po tele su z toho lieku .... sksuim tu kombinaciu zinku a zihlavy vlastne ako to mam pouzit ? mam si kupit zihlavovy caj a zinok ako tabletu alebo ako ? dakujem dufam ze neotravujem takymi hlupostami :D:D ale premna vaznymi vecami este nazaver .... tie vyrasky co sa mi porobili to znamena vlastne co ?

RNG

acne su vyhadzovanie tela roznych skodlivych materialov cez kozu. Zosiluje to znacne hormon DHT, ktory vyvolava zvysene vylucovanie mazu. Ked sa mazove kanaliky zapchaju stvrdnutymi tukmi, vznikne hrbolcek, ktory sa moze po case zapalit a hnisat.
Isotretinoin(roaccutane, synteticka chemikalia podobna vitaminu A podla reklam ale nevyskytujuca sa v prirode) blokuje toto vylucovanie, takze zmierni acne. Ale za aku cenu!
www.netdoctor.co.uk
Ja by som ho rozhodne nepouzival.Ma to privela skodlivych ucinkov, velmi vaznych. Hlavne to moze znicit pecen, ale aj hromadu inych.
Proti acniam je plno inych prostriedkov a hlavne cistenie tela a nezamorovanie nestravitelnymi bielkovinami a znicenymi tukmi.
Zinok v rozlicnych formach a vytazok z korenov zihlavy blokuju vytvaranie DHT a tym vytvaranie acni. Rozne antimikrobialne, vcitane zinkovych preparatov tiez zvonku zabranuju hnisaniu hrbolcekov a zapchate pory sa daju otvorit roznymi lahkymi tukmi, cim sa hrbolcek vyprazdni a je po acne.

redsun

aoj RnG cem ta poprosit o radu vies beriem roaccutane na AKNE zatial mi to pomaha zlepsuje sa to ale zacali sa mi robit take male svrbiace vyrazky na hrudi a sem tam na ruke.......nevies je to vazny problem ???? alebo si to mam nevsimat dakujem ti pekne vesele vianoce prajem !

959

RNG a myslis, ze ten nedostatok kalia je aj tym, ze mozem mat tu hormonalnu rozkolisanost?Sice neviem ci to mam,ale je normalne, ze sa nadmerne potim,aj ked je zima?Inokedy je mi zase zima.

RNG

Dong Quai sa davkuje 2x500 az 1000 mg.
Ale najucinnejsie na to zoma/teplo je predsa yam alebo senovka grecka, ale tej treba aspon 2-3 krat tolko.A smrdi ako Magi(korenie do polievok), preto davam prednost mexickemu yamu.
Inac aj starsi muzi ho mozu pouzivat, lebo to zvysi aj im hormonalne hladiny, tj ich to trosku "omladi"

959

RNG, dakujem.Takze myslis, ze pricina toho, ze sa mi nevie zvysit hladina draslika moze byt aj nerovnovaha v hormonoch?
A ak ano, co z tych pripravkou by si mi odporucil ako naidealnejsie na uzivanie, ktore by som pozhanala aj u nas v lekarni/viem, ze nie si zo Slovenska, ale ci nahodou nevies/.A tu angeliku cinsku ak je dobra, ako davkovat?

RNG

959, hormonalne kolisanie sposobuje casto zle hospodarenie s mineralmi a s toho vyplyvajuce problemy od tetanie, cez depresie a postupne az osteoporozu a zrychlene starnutie.
"Prva pomoc" pri tom je yam(divoky mexicky, Dioscorea villosa, 2x1 gram),
tiez damiana(caj alebo 2x1/2 gramu) pupalkovy alebo borakovy olej3x1-2 gramy a pripadne Dong Quai(angelika cinska, ktora je zaroven silny adaptogen a posilnuje aj sexualnu funkciu)

RNG

vitaglukan nozno pouzivat aj pri plesnovych nakazach, ale odporucal by so radsej cistejsi zdroj betaglukanov, aj ked vyrobeny z hub.
Pri onkologickych problemoch prispievaju silne aj plesne a nezabudni na cistenie tela a odmaskovanie rakovin silnymi enzymami.