prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
co sa tyka detoxifikacie tela, to robia enzymi a voda hlavne. Ked ale vynicis zdroje toxinov(skodlive bakterie, kvasne a plesnove kultury, potlacis virusy) telo sa postupne samo vycisti, pripadne to mozes urychlit enzymami. Ak mas zle travenie potrebujes kyseliny a enzymi dodavat s kazdym vacsim jedlom, inac sa telo postupne zamori roznymi zle rozlozenymi zhlukmi, hlavne bielkovinnymi.
Ak mas dostatok enzymov v tele(vlastne alebo doplnene) telo sa aj detoxifikuje aj sa upravi rovnovaha aminokyselin spravidla.
Je len velmi malo vynimiek, kde su poruchy ktore treba doplnovat aj napriek telu bez toxinov a pri dobrej skladbe stravy a traveni.
rudinko, privela potrebnych materialov znamena , ze ma clovek zle travenie a nevie ich dostat z normalnej potravy. Az na vynimky(selen, zinok, probiotika, jod vitamin C E D) vsetko ostatne by sme mali pri dobrom traverni dostat z normalnej potravy. Doplnky sa maju brat len na doplnenie, nie nahradu potravy.
Samozrejme skodlive mikroby treba vynicit(candidy, rozne steptokoky, stafylokoky, zvysit viralnu imunitu atd) ale to vynicenie nie je dlhodoby proces spravidla. Zvysovanie imunity a zlepsovanie travenia ale musia byt cely zivot, to nestaci jednorazove.
ala, kava obsahuje dechty a kofein. Dechty skodia zaludku, kofein zuzuje cievy.
Cim menej tmava kava(tj lahsie prazena) tym menej skodi. Zelena-neprazena kava je doslova uzitocna aj napriek kofeinu, lebo obsahuje plno antioxidantov. Zialbohu nepoznam nikoho, co pije zelenu kavu(okrem mna) Chut ma sice cajovu, nie kavovu, ani vonu nema kavovu, ale ma plno kofeinu, takze ten navyk na posilnenie-prebudenie ma este lepsi, nez prazena kava.
Zialbohu chut kavy nema.
rng,moze mat MSM nejake neziaduce ucinky?myslim ze ked pisu ze treba davat pozor ak beries nejake lieky...moze MSM nejako reagovat s liekmi?a je lepsie brat len MSM alebo ho kombinovat s glucosaminom ako niekde pisu?
moncika, MSM(metyl sulfonyl methane) je zdroj siry a zaroven dobre polarne rozpustidlo v tele. Neviem o ziadnej jeho nepriaznivej reakcii s roznymi chemickymi liekmi, ale je mozna. Je to ale latka, ktora sa v prirode a v potrave bezne nachadza v mensich mnozstvach. Doplnuje sa pre to, ze je potrebna ako material a zaroven rozpustidlo inych materialov na klby, slachy a vystelky organov.
Navyho teoria:Intenzívnejšie oslabenie imunity (viróza, očkovanie, stres, iná choroba, šok, antibiotiká, atď.), premnoženie candidy, perforácie čreva vplyvom candidy, tým prechod nestrávenej potravy do tela, čo spôsobuje metabolický chaos, nedostatok potrebných živín(napr.aminokyselýn), zodpovedných aj za detoxikáciu, vplyvom toho zanesenie organizmu, vrátane mozgu toxínmi zo životného prostredia.
Pocul si o takom niecom?
Navy odporuca:V tomto prípade je dobré doplňať rozštiepené aminokyseliny vo forme Amino Esencial 6000, Taurín a Arginín. Ďalej glutation, NAC, ALA, silimarin,vit.C, B6, nielen na detoxikáciu, ale aj na podporu odstánenia tuku z pečene, antioxidáciu
Ja som uz zo vsetkeho zmeteny.Mozem tie pripravky normalne vsetky uzivat? no mam uz kopec svojich:chlorella,spirulina,zinok,selen,b-complex, Vit A,C,D,E,horcik,vapnik,tie protiplesnove pripravky:kokos.olej,gse a candimin.A este Joalisove pripravky na zaludok,pluca a slezinu.A od vcera mam 5htp a nakoniec mam pripravky na podporu ladvin a pecene.Alebo mas neake ine skusenosti s touto teoriou?
Ahoj mam len mensiu otazku,skodi kava napr.nescafe ,jacobs a pod. dievcatam vo veku 14rokov ?co moze kava sposobit?
rng,moze mat MSM nejake neziaduce ucinky?myslim ze ked pisu ze treba davat pozor ak beries nejake lieky...moze MSM nejako reagovat s liekmi?a je lepsie brat len MSM alebo ho kombinovat s glucosaminom ako niekde pisu?
evcca ja pouzivam jednogalonovu(3.86 litra) kovovu destilacku z nehrdzavejucej ocele(predava ju napr Sears za priblizne 200-250 dolarov)alebo ich najdes rozne na nete), ktora ma 4 hodinovy cyklus.
Ja ju mam zapojenu na casovac, aby destilovala len 3.5 hodiny, takze mam aj cistejsiu vodu aj nemam napecenu sol na varnej nadobe.
otazka, na upravu hladin cholesterolu(tj LDL dole a HDL hore) je dobry Policosanol, vytazok z listov cukrovej trstiny, davkovanie od 10 az po 40 mg denne.