Otázky na RNG

RNG

janka, odpovedal som, pirodixinu maju niektore doplnky az 100 mg, kyseliny listovej(folic acid) obvykle 800 az 1200 mcg.
10mg sa mi vidi trosku privela na kazdodenne branie.Snad narazove par dni ale nie stale.
Je to sice vodorozpustny vitami, a prebytok odchadza v moci ale naozajstna spotreba je len pod 1 mg.
Na cistenie a regeneraciu pecene je protokol dr Berksona, ktory som tu uviedol uz mnozstvo krat.

mato51

Dobry den RNG. Nevedeli by ste mi poradit co pomaha pri panickej poruche ked sa mi nonstop toci hlava? Velmi pekne dakujem

leerka

ahoj rng, dakujem ti za odpoved....nemam teraz problemy s travenim, myslela som, ze by som si ich kupila len ako prevenciu....predtym mi byvalo yle aj dva tyzdne v kuse, vtedy som anin nic nejedavala.....ale teraz je to zatial v pohode....este raz dakujem...

radecka

Ahoj RNG.Prosim o radu,mama ma problem z hlasivkami,zistili jej uzlik na hlasivkach.Da sa s tym nieco robit,okrem operacie?Dali jej na to Aescin a nejake vitaminy.Dakujem

evulik88

AHoj RNG, chcela by som sa opytat, mam problemy s opuchanim laveho lytka...zacalo to po dlhsom cestovani-ale tromboza a problemy so zilami boli vylucene.Doktorka ma este poslala k ortopedovi a napisala nieco a bakerovej vyste, na internete som toho moc nenasla..ale je pravda, ze bolest je hlavne za kolenom zozadu a mam tam akoby hrcu, z ktorej myslim moze opuchat aj to lytko.Velmi rychlo mi aj strpne.mam to len na lavej nohe...trochu sa mi tam ale rozsirili aj zily - pre zmenu v predu na lytu.Myslis, ze moze ist o toto ochorenie? K ortopedovi sa chystam.Ak ano, ako by si poradil? trapim sa stym uz pol roka a mam 28 rokov.

RNG

elesar, odporucam hlavne rozne silne antioxidanty a bioflavonidy.
Obcas to vyzaduje aj vacsie davky Co Q-10(200-400 mg)

RNG

leerka, pokial nemas problemy s travenim, nepotrebujes extra enzymi, leda ak na kratku dobu na precistenie tela(tj brat hodinu pred jedlom) a hodne vody.
Bromelain(cerstvy ananas), papain(cerstva papaja)
Odstavena surova cvikla
a rozne surove zeleniny maju v sebe plno enzymov.
Probiotik je na trhu plno. Nutrolin B je taky co ma len vitaminy B a taky, co ma 40 milion laktobacilov.
Naozajstne probioticke zdroje maju viacero druhov probiotik, nie len jeden laktobacilus a mnozstvo je miliardy(billions) na kapsulu. Najlepsie maju az 17.5 miliard a az 15 roznych kultur v kapsuli, ktora sa rozpusra az v crevach, lebo zaludocne kyseliny znacne znizia pocet zivych kultur do criev.

janka

rng, uz som sa raz pytala,ale zrejme si si nevsimol...takze, kolko 10 a 20 mg acidum a pyridoxinu mozem denne uzit? a dolezitejsia otazka pre mna : je mozne zlepsit tymito vitaminmi cinnost pecene?

RNG

rudinko, pecen vyraba dostatok glukozy (teda ked nemas problem s pecenou) z bielkovin tzv neoglukogenezou. Spomalenie komunikacie je zialbohu postranny ucinok ketonoveho zamorenia, lebo bezsacharidova dieta produkuje extra ketony v tele
Pi viac vody na odmorenie a ber viac kokosoveho oleja.
Nakoniec velmi dlho na tejto diete ani neodporucam zostat.
Ked kvasinky ustupia, vrat sa k normalnej alebo nizsie sacharidovej strave(tj pod 200 gramov sacharidov, tj viac zeleniny, menej mucnych a sladkych)

RNG

sternchen, kedze lapacho je lyko a vnutorna kora, treba ho varit dlho a nechet luhovat cez noc(20 minut pomaly vecer varit a prikryte luhovat cez noc.
Ucinna davka je lyziva kopcom do pol az litra vody.)