Otázky na RNG

RNG

nina, pektin je velmi jemna vlaknina a v crevach su vlakniny velmi potrebne.
Pektiny a psylium(jemne plevy) su vyborne na cistenie criev, lepsie nez bezne vlakniny zo zelenin, a ine plevy, lebo tie su hrubsie az skrabave, tj mozu podrazdit crevo.

RNG

delphia, ja som nie velmi za supanie koze spalenim organickymi kyselinami.
Inac glykolicka kyselina nie je skodliva pre telo, ked nie je v prilis velkych koncentraciach.

RNG

jozef, tato tema je tu mnohokrat.
Vsade som napisal, ze ako "druha generacia uspesnych bojovniokov proti hemoroidom" (moj otec zacal boj uz v 50tych rokoch minuleho storocia a ja som to od neho prebral) odporucam a sam pouzivam pri osetreni zadnej casti pouzivat na toaletny papier dobry krem a dokladne si tu cast ocistit a "vymasirovat".Nesetrit kremom ani papierom.
Po case sa tie hemoroidne "krcove zily" zmensia a ja som nemal ziadne krvacanie uz roky

nina26

RNG, prosim Ta pri candidovej niskosacharidovej diete je vhodne brat probiotika aj s pektinom alebo radsej bez pektinu? dakujem

delphia

dobry vecer,
v sucastnosti v ramci regeneracneho a liftingoveho osetrovania pleti sa casto pouziva v kozmetike osetrenie kyselinou glykolovou ziskanou z cukrovej trstiny- tzv. chemicky peeling.
chcela by som sa opytat, ci nemoze mat transdermalne prestupena kys. glykolova nejake negativne ucinky na organizmus.
dakujem

RNG

leerka, preventivne cistenie tela enzymami je dobre obcas pre kazdeho. Produkty z travenia sa v tele casto zhromazduju a je dobre si telo z casu na cas precistit, aby z toho nevznikli vaznejsie problemy(cysty, hrcky, tumory, hyperplazie, polypy...)

RNG

mato, tocenie hlavy moze byt aj z roznych zapalov,ktore to mozu sposobovat, tj toxiny vytvorene pricinami zapalov (a to treba adresovat antimikrobialnymi latkami)
ale aj z nedostatkov niektorych neurotransmiterov.
Skus najskor mineralove doplnky, potom zdroje cholinov, a ine, najdes to na temach depresia a tetania a inych.

RNG

radecka, "uzlik" je nepotrebne nefunkcne tkanivo, ktore terlo vie odstranit extra enzymami.
Odporucam brat silne enzymi hodinu pred jedlom. Najma bielkovinne su treba.(proteolyticke)