Otázky na RNG

RNG

delphia, su krajiny, kde ho zeny pouzivaju a postupne prenika aj do drahej europskej kozmetiky.
Samozrejme nerobi ziadne zazraky, ale zmes kokosoveho oleja(80% a neem (20%), pripadne sa tam moze pridat trosku (par kvapiek) aromatickych esencialnych olejov a samozrejme tekuty vitamin E a tukorozpustny ester C palmitat.
Povodne som myslel,ze budem na slovensku vyrabat aj takyto typ zdravotnej a doslova jedlej kozmetiky, ale nemam na to ani cas ani ludi na Slovensku, na ktorych by som to mohol zverit. Ani len obycajne predajne doplnkov mi zialbohu nevedeli ekonomicky viest.

delphia

RNG minule som tu citala o neem oleji- ze okrem ineho podporuje tvorbu kolagenu v pleti. myslis ze by bol vhodny na kazdodenne anti aging osetrovanie zrelej pleti?
dakujem

RNG

nelinka, tych inych vitaminov je tam malicko, vitaminu E tam je tak dost proti oxidacii, co sa casto do olejov pridava. Takze davkovanie podla mna by malo byt 3x2 gramy, tj 1.5 lyzicky.
Mozno najdes aj borakovy olej, ten ma az 20% GLA.

RNG

farmaceutka, didociacia organickech viazani (chelaty, glukonaty) je ovela nizsia, ako chloridov.To poznas na vodivosti roztokov velmi rychlo.
Potom pri rozbore mocu najdes tier chelaty aj glukonaty v celku v moci, tj v takej forme sa nachadzaju dlho v krvi.

RNG

do-dulik, unikanie draslika je cez ladviny. Ladviny prepustaju mensie molekuly rapidne rychlo, vacsie pomalsie. Preto sa chelaty zdrzuju v tele ovela dlhsie, ako chloridy=chelatmi sa buduju hladiny lepsie.

nelinka

RNG,takze mam pri sebe ten PUPALKOVY OLEJ a pisem zlozenie:
obsahuje 8%kyseliny gama-linolenovej.Davkovanie je urcene na 2gx2denne,t.j.1kavova lyzicka.V uvedenej davke je 10mg vit.E a 1,2 mg betakarotenu.
Tak co povies na to?Kolko z toho brat?Inac vit.E beriem denne 400mg,viem,ze tu je ho malicko,ale iny pupalkovy olej nemali,iba tento.Boze,dala som zan 250Sk a teraz mi povies,ze je k nicomu.....Zbytocne vyhodene peniaze....Prosim,napis,ze kolko brat z toho denne.

repka

FARMACEUTKA vidim,ze si tu.Porad,prosim nejaky dobry vit.E v nasich lekarnach.Ziadne na baze alfa,beta,gama tokof.nemaju,ani o tom nepoculi a opat som bol nutenysi kupit ten od Zentivy 400mg.RNG akurat pisal, ze je syntet.Som z toho sklamany.

farmaceutka

Podla mna vzhladom na to, ze draselne soli vo vodnom prostredi disociuju prakticky uplne na jednotlive iony, je uplne jedno, v akej forme draslik prijmes. Podla mna v tomto mala ta lekarka pravdu. A kedze je draslik v tele potrebny prave vo forme draselneho kationu, tak je forma chloridu absolutne vhodna.