prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
nelka, zelatina(gelatin) je zmes roznych mukosacharidov a inych potrebnych latok Glukosamin(davka 1500 mg) a chondroitin(davka 800 mg) su izolaty mukosacharidov.
Vsetky su dobre, problem je len v absorbcii.
Velke molekuly z ich zhluky su totiz slabsie absorbovatelne. Typicky glukosamin je ucinny zo statistiky len trochu viac, nez polovici ludi, chondroitin dokonca len 5% ludi absorbuje z kapsul. Zlepsenie absorbcie je mozne rozpustenim a hydrolyzou(varenim tychto) , to iste plati samozrejme aj na zelatinu(slusna davka na zelatinu je 10 az 20 gramov).
Naviac niektore enzymu(poroteolyticke) tento rozklad na mensie ciastocky podporia, napr bromelain, papain, pancreatin a proteazy vseobecne.
MSM samotny tiez pomaha v davke cca 2 gramy zmiernil klbove bolesti a zlepsil mobilitu vyse 40% ludom.
Pomaha aj hyaluronicka kyselina a na klbovy maz CMO a jedenie avokada.
Najlepsie je pouzivat kombinaciu vsetkych a podla moznosti rozpustenu(rozvarenu) pre lepsiu absorbciu.
Na zlepsenie absorbcie roznych velkych molekul je ucinny vytazok z cierneho korenia Bioperine(davka 10 az 20 mg s kazdym doplnkom)
Upozornenie, enzymi sa nicia zahriatim cez 55 stupnov celzia, preto sa nesmia varit ale brat osobitne("za studena")
RNG,prosim,GABA lieci psychiku komplexne,alebo je to len nieco,co lieci/napr 1 latka/,co cloveku moze chybat?A ak teda nezaberie ,tak treba skusat nieco ine na psychiku?DAKUJEM
RNG-je pravda, ze draselne soli disociuju na iony pomalsie, ale nezabudni na posobenie HCl v zaludku, ktora prakticky uplne vytlaci anion organickej kyseliny a vytvori sa aj tak chlorid draselny... Okrem toho pripravky s KCl reg. v SR maju riadene uvolnovanie draslika zo skeletu tabletky takze je to viacmenej jedno. Navyse aniony organickych kyselin sa velmi rychlo metabolizuju na CO2 a H2O.
Yam dávaš synovi,to snáď nie.
RNG,dakujem za odpoved.Velmi ma to zaujima,chcem sa este spytat.Po zhliadnuti ucinkov tejto byliny som naordinovala tbl(zial inu formu som nenasla-zatial)aj svojmu 17 rocnemu synovi.Ma momentalne tiez hormonalny vybuch!Ale hlavne kvoli ucinku na metabolizmus(trpi nadvahou)ale aj kvoli inym blahodarnym ucinkom.Moze to brat ,ak ano v akych davkach?
RNG prosím ťa na kĺby je aká najlepšia kombinácia.Treba brať glukosamín a chondroitín,alebo stačí iba gelatína?Alebo iba samotný glukosamín? Aké majú účinky tieto látky?Ďakujem.
wild yam je pakoren, ktory jedia mexicky indiani podobne ako my zemiaky.Takze ziadne "bocne ucinky" pri nom neexistuju(co nakoniec plati pre vsetky schvalene potravinove doplnky, ked su pouzivane v odporucenych davkach)
Davka je 2x1 gram na ucinok. Najlepsie je cisty suchy prasok v kapsuliach(ziadne plnidla a podobne, co musia pouzivat na tabletovanie, to su vsetko nepotrebne E-cka, mnohe nie celkom vhodne pre telo, hoci nesmia byt vyslovene skodlive), a este ucinnejsi je garantovany standardizovany produkt(tj taky, kde urcia presne mnozstvo ucinnej latky, pripadne ju koncentruju extrakciou vodou, alkoholom alebo CO2(supercritical))
Rutin sa nachadza bezne v jedlach, napr citrusovych plodinach, pohanke a podobne.
A je plono inych bioflavonoidov v dennej strave. Samozrejme vyssie davky(niekolko gramov denne) tychto antioxidantov spevnuje cievy.
Neber ich ako liek, ale len doplnok potravy a pouzivaj tieto zvysene davky dovtedy, dokedy ich potrebujes.
Niekto to potrebuje cely zivot...
Vidim ze toto forum je aktivne,preto by som chcela zopakovat svoju otazku ohladne hormonalnych problemov u zien.Citala som od vas rady co uzivat a v akych mnozstvach,ale rada by som vedela konkretne o tabletach Wild yam,ake mnozstvo a ako dlho by som mala uzivat.Je to bez vedlajsich ucinkov?
mam dilatovane cievky na tvari a na vonkajsich stranach stehien. kupila som si Rutin. treba 1 gr. Rutinu uzivat denne uz prakticky non stop cely zivot, alebo staci v narazovych kurach?
dakujem