Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

wild yam

A este preco som sa rozhodla synovi davat yam?Nuz preto lebo som sa docitala ze posobi blahodarne na metabolizmus,taktiez je vhodny pre sportovcov,(syn posiluje a zacal trochu boxovat)a okrem vyrovnavania hladiny hormonov ma aj ine blahodarne ucinky na organizmus.Myslite si ze je to nevhodne pre 17rocneho chlapca s postavou dospeleho chlapa?

yam

No skús synovi najprv upraviť hladinu cukru, aby nemal chuť na sladké, na to je dobrý chróm.A hlavne nekombinovať sladké z bielkovinami, ovocie jesť samotné, dodržiavať najmenej dve hodiny medzi jedlami.Prepáč že som sa troška zamiešala do debaty.

wild yam

Musim vam este doplnit informaciu,ked mal 2roky,tak prekonal zapal ladvin,lekarka mi povedala ze ak nechce meso,ani mu ho nemam davat nasilu,asi ho tazsie tie ladvinky spracuju....Vsemozne som sa mu snazila nahradit meso strukovinami,tvarohom,vajcami a pod.Nemozem povedat ze by mal slabu kostru,je to urasteny vysoky ramenaty chlap.Do svojich 13rokov mal normalnu vahu,to enormne priberanie zacalo v puberte,tym ze zacal sa stavat proti mojim radam a zacal si robit po svojom.Neviem na koho da ,je dost tvrdohlavy.Ako sme sa prestahovali do GB sa to este zhorsilo,pretoze tu nema takych kamaratov ako na slovensku a okrem skoly sa malo pohybuje.Nemyslim si ze by som nieco zanedbala,az privelmi sa staram o svoje deti,preto ma to trapi a chcem urobit vsetko preto aby bol stastny.Niekedy ale okolnosti dost komplikuju zivot.

elesar

RNG...rad by som sa opytal na extrekt z rastliny gymnema sylvestre. prosim skus mi v skratke vysvetlit preco je dobry pre diabetikov, ake odporucas davky a ci pred alebo po jedle. vdaka.

RNG

Wild yam,
z jediel co mi tu naznacujes je to typicky pripad syndromu X(velmi sa meniace hladiny cukru, spicky a nizko cukor z jedenia jediel s vysokym glycemickym indexom a balastne vysokokaloricke jedla s nizkymi vyzivnymi obsahmi.
Ma prilis jednostrannu a nezdravu stravu, ktora je zodpovedna za chvile vybusnosti a potom unavu, nadvahu, pretucnenu pecen a postupne to vedie k cukrovke.
Ak nezmeni stravu, velmi skoro na to moze doplatit.
Na takej jednotvarnej nezdravej strave mladi ludia dostavaju porazky uz v 25 rokoch, medzitym trpia obezitou a nedostatkom imunity.
Niekto mu musi dohovorit, na koho da. Nechapem, ze ste mu to dovolili takto uz od 3 rokov!
Ja som tie vyberania u mojho syna vyriesil v prvych piatich rokoch zivota radikalne, co nemal rad, dostal dvakrat tolko!
A dnes prakticky nie je jedla, co by nezjedol.
Po tolkych rokoch bez masa a ryb sa mu asi organizmus uplne odvykol na ucinne travenie bielkovin a bude mat problemy si ich znova zaviest do stravy.
Bez zelenin sa mu nemoze vytvorit poriadna kostra a bez mineralov v nich bude mat postupne coraz vacsie nervove problemy(tetania, depresia, socialna fobia)
To je extremne zanedbany pripad, ja som si myslel, ze take su len v USA.

wild yam

Velmi dobre viem aku stravu by mal moj syn jest,ale mam vetsi problem ze nic okrem skodlivych potravin nechce,aj na priek tomu ze mu davam prednasky o jedovatej strave.Dalsia vec je ze od 3rokov neje meso.Nie je vegetarian,pretoze vegetariani jedia zeleninu ale on je same nezdrave veci ako hranolky,maslove chleby,sladkosti...ma dost nadvahu,neviem ako mam na nho posobit aby zmenil postoj,niekedy mam pocit ako keby mal nejaky psychicky blok voci inym potravinam.Som z toho nestastna...poradite mi nieco?

RNG

ako som pisal castejsie, na nervove problemy z hladiska doplnkov podla pravdepodobnosti od najpravdepodobnejsich k menej pravdepodobnuym su ucinne :
Mineraly
SJW, 5-HTP, SAM-e(ovplyvnenie serotoninu a norpinephrinu)
lecitin(choliny)
L-DOPA(dopamin)
Gaba a ine.

RNG

Mariaj, GABA nie je liek, len latka(neurotransmiter=vodic nervovych signalov) z ktorej musime mat v tele urcite mnozstvo, inac mame rozne nervove problemy.

RNG

za mojich cias na to bol remen co velmi dobre pomohol na tieto problemy a vojencina, kde kazdemu velmi rychlo napravili hlavu,
nuz ale dnes je to vraj "krutost".

RNG

wild yam, pubertalne vybuchy su hlavne z prebytkov testosteronu a inych androgennych(muzskych ) hormonov.
Na to zialbohu yam neucinkuje.
Skor latky, ako chmel, medovka, baldrian(valerian)su ulkudnujuce, tiez SAM-e(400 mg)a podobne.
Ale nedavam tomu vela , treba len konsku trpezlivost, vsak oni z toho nastastie vyrastu.
Dobre je ich nahovorit napr na plavanie alebo yogu, prve z nich vybije extra energiu a druhe nauci kontrole nad telom.
Davaj pozor na mucne produkty a cukry, Tie zvysuju agresivitu(hyperaktivita) a prispievaju k zvysenej vahe.
Viac zelenin v strave je lepsie na ukor skrobovin, chlebovin a sladkosti