prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
.. ako by sa teda dali zvysit kyseliny v zaludku, okrem toho ze by mi ich namiesali v lekarni? Myslim tym nejake kyselinotvorne potraviny a napoje? .. inac feniklovy caj je aspon v mojom pripade velmi napomocny proti plynom.
RNG,dnes som si kupila u nas pupalkovy olej s vit.E a betakarotenom.Ako homam uzivat?Chcela som Yam,bohuzial o takom niecom v zivote nepoculi a to som bola v obchode so zdravou vyzivou,doplnkami.Bude na to dobra teda aj pupalka?A ako ju uzivat?Mam problemy s nadmer.potenim,stitna zlaza je v poriadku.Dakujem.
Prirodny vitamin E to musi hovorit(prirodna zmes alfa, beta a gama tokoferolov)
maria j, medzi prirodnym joghurtom a kefirom je dost maly rozdiel vo vyzive. Zialbohu komercne yoghurtu maju daleko od prirodnych a mozu mat velmi rozne obsahy, podla vyrobcu. Casto maju joghurty pridavane rozne mliecne susiny, modifikovane skroby atd.
Ja si yoghurt vyrabam doma sam z pasterizovaneho, ale nehomogenizovaneho mlieka z volne sa pasucich krav, neosetrovanych horemonami ani antibiotikami.
Samozrejme zan riadne zacvakam....
RNG,zajtra si idem kupit vitamin E.Porad,prosim,co sledovat na zlozeni.Co ma obsahovat kvalitny vit.E?Dakujem.
RNG,prosim,vedel by si povedat,ci je nejaky velky rozdiel medzi jogurtom a kefirom,co sa tyka vyzivy?Podla istej tabulky na internete ma jogurt obsah laktozy cislo 10 a ostatne kyslomliecne/kefir tam nebol/ aj o plovicu menej,ba i viac.Pridem o nieco,ked jogurt nebudem konzumovat?Skutocne ma z neho v minulosti vzdy prehnalo,teraz uz nie,ale mam viacnasobnu intoleranciu a asi by som ho nemusela konzumovat,ale ma to zaujima.DAKUJEM.Podarilo sa mi intoleranciu znizit presne takymi radami ako Ty poskytujes,len som este k tomu pila protizapalove bylinky zo slovenskej krajiny.
ivetk, kedze lekari nevedia, co je pricinou tejto "autoimunnej " choroby napadajucej slinne zlazy a slzne kanaliky, snazia sa aspon ulahcovat symptomy
Ci imunor na to pomoze je otazne, ale definitivne ak tato "autoimunna" choroba ma povod("spustac") v mikroboch, tak to moze pomoct. Pozri na moju temu "autoimunne choroby"
Z najpravdepodobnejsich dovodov su to nase vlastne telesne virusy, ktore mame prakticky jazdy a ktore si dnes lekari vobec nevsimaju, pokial nemaju VONKAJSIE prejavy. Ze maju vnutorne ako zapaly sliznic a podobne, to akosi nechcu vidiet.
Odporucam samozrejme zvysovanie viralnej imunity v prvom rade
(na synmdrom suchych oci napr mne pomohlo striekat si roztok GSE alebo koloidnu striebornu vodu do oci), a na ostatne si pozri odpoved elesarovi vcera v tejto teme, nechcem to sem znovu davat.
buxo, ludom co maju vredy odporucam si ich urychlene odstranit v prvom rade. To je mozne aj klasickymi antibiotikami(2 antibiotika plus zlucenina bismuthu) alebo koloinou striebornou vodou, roztokom GSE, a pravidelnym branim zinku,, najlepsie v delenych davkach.
Samozrejme na otvorenu ranu je kyselina skodliva, ale vredy sa vyvinu pri nizkej kyslosti zaludka, kde sa najma helikobakter pilori neznici kyselinami. Takze po zahojeni(pri tom pomaha neutralizacia kyselin ciastocne ale najma vytazokm zo sladovky hladkoplodej DGL a hojive aloe vera), ked sa zaludok znovu pokryje ochrannym mazom treba co najskor doplnit kyseliny na normalne travenie a obranu proti prieniku bakterii do tela cez zaludok.
Dovtedy by som pre istotu jedol vsetko sterilizovane, lebo zaludok bez kyselin je otvorena brana pre vsetky nakazy do tela.
kajuka, zlcove kamene sa tvoria z prihustej zlci. Zlc sa da riedit pouzivanim caju chanca piedra, sylimarinu(milk thistle=ostrobestrec mariansky) a hlavne vyhybaniu sa jedlam, ktore sposobuju hustu zlc, ako cokolada a vajcia.
Nuz a pomoze hodne pit.