prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
RNG,dakujem za odpoved ale ja som pisal,ze tu sol z billy uzivam a chcel som,aby SI MI ODPISAL,co povies na to zlozenie tej draslikovej tablety ,co som pisal jej zlozenie o 14:21hod. a ci je pravda,co mi povedala doktorka,ze ked mi z tela unika a nevedia,ze kde ,tak je jedno,ci beriem tuto tabletu,alebo taku,ktora obsahuje chelat draslika.Nebola by lepsia ta s chelatom?Ci je to pri takom uniku naozaj jedno.
m-a, vyborne. Da sa to urobit aj s ovocnymi stavami a nemusis to ani zahrievat, v ladnicke to stuhne za hodinu-dve aj samo.
Ked pijes dost vody, nemoze ta to zapiect.
Ja som casto rozmyslal o pridavani psylia aj do peciva a chleba, ved su to jemne plevy(tj neskrarabu ako psenicne ci razne) a tym by sa napravila ciastocne ta skoda, co sa pacha na obili, ked sa melie a bieli(tj odstrania sa vsetky otruby a plevy)
do---dulik, draslik kazdemu v tele "unika" lebo nemame mechanizmus ako ho v tele recirkulovat, ako pri sodiku a zeleze napr.
Preto z neho potrebujeme viac ako zo sodika.
Ziaslbohu je ho v rastinach pestovanych na poliach je coraz menej, lebo sa vycerpava neustale a nedostatocne doplnuje spat.
Dnesne zemiaky napr maju len stvrtinu draslika voci tomu, co maju, ked su pestovane na celinach ci preriach, tj predtym nepouzivanej polnohospodarskej pode.
Spotreba draslika by mala byt podstatne vyssia teda, ako mame teraz v nasej civilizovanej strave. Je to individualne, ale niektori ludia trpia na nedostatky draslika a ti musia jest viac jediel obsahujucich draslik alebo si ho doplnovat. Chlorid draselny je malicka molekula, ktora prepadne cez "sitko" ladvin velmi lahko. Samozrejme vacsie molekulu, ako citrat, mliecnan, askorbat, glycinat obiehaju v tele ovela dlhsie.
Ja obvykle odporucam pouzivat sol so znacnym mnozstvom KC()mineral silvin alebo komewrcne zmesy tzv "sol s nizkym obsahom sodika" kde je sodik nahradeny ciastocne draslikom(v Bille maju taku sol s 38% draslika miesato sodika)
Tema na "znizene mnozstvo draslika v krvy"(tu y-psilonku som tam nedal ja ale zakladatel temy a bez tejto chyby ti tema nenaskoci))sa s tymto zaobera.
repkas, zrejme sa nejedna o prirodnu zmes d alfa, d beta a d gama tokoferolov.
Ja stale hovorim, ze lekarne su hlavne na lieky, nie na doplnky a im vobec nevadia umele nahrazky vitaminov.
Octan(acetas) tokoferolu bol zrejme vyrobeny so syntetickeho DL-alfa tokoferolu, ktory sa produkuje vo velkom v Cine.
Octan je vodorozpustna forma, ktora prenikne vsade do tela, prirodne E vitaminy su len tukorozpustne, tj skoncia viazane na tuky v tele.
kyselinka, neviem. Ja poznam len doplnok, ktory bezne pouzivam Betain HCl a Pepsin HCl, to mi pracuje vyborne a vyse 15 rokov paly je uz historia pre mna.
vova, MMS je 28% roztok sodium chlorite, NaClO2 (tj podla slovenskeho nazvoslovia-aspon kedysi sa jedna chloritan sodny)
Je to chemikalia ktora sa pouziva na dezinfekciu a bieliace ucinky.
Obrovska reklama znamena obvykle vzdy podvod.
Je pravda, ze je to silny oxidator, ale o nic silnejsi ako peroxid vodika, ktory je aspon podla mna bezpecnejsi pre vnutorne pouzitie.
Mnohym moze pomoct porazit choroby, ktore su sposobene anerobnymi bakteriami, tj takymi, co neznesu kyslik.
Ale rozhodne to nie je zdroj ziadnych mineralov ani vseliek.
Osobne dam prednost peroxidu vodika, o ktorom viem ze ked uvolni atomarny kyslok, zmeni sa na neskodnu vodu.
O cene ani nehovorim, lebo chloritan sodny je velmi lacna chemikalia a tu ju predavaju ako zlato.
nelinka, neviem zlozenie toho produktu. Jednotlivo odporucam
vitamin E 400 IU, mAX 800 IU
Pupalkovy olej 2x3 gramy
beta karoten 25 000 IU
Prepocitaj si to zo zlozenia toho spominaneho vyrobku, aby si sa nicim nepredavkovala.
Obvykle neodporucam taketo kombinovane doplnky, pokial nemaju zlozenie klinicky ucinne. Nuz a toto asi nebude patrit do tej kategorie, zialbohu.
Pupalkoveho oleja treba totiz hodne.
Ahoj RNG. Dakedy si písal o forme užívania psyllia, že ho dať do varu a urobiť z neho tzv. puding. Takže som to vyskúšala, zohriala som mlieko asi tak 1,5 dcl, dala doň za lyžičku granka a dala zohriať do mikrovlky a keď začalo vreť, vytiahla som a nasypala asi 3 lyžičky psyllia. Chvíľu vychladnúť a zjedla. Bolo to výborné, pripomínalo mi to kašu z ovsenných vločiek. Chcem len vedieť, či sa to aj takto dá jesť, či je to bezpečné, či ma nezapečie? Potom som vypila 3 dcl vody.Ak sa to dá aj takto užívať, určite to odporúčam vyskúšať, lebo to hrozne zasýti a kalórie rátaj len 1,5 dcl mlieka a lyžička granka.
RNG,prosim ta,porad mi.Mam znizene mnozstvo draslika V KRVI UZ ROKY.aJ NAPRIEK UZIVANIU DRASLIK.TABLIET A SOLI Z BILLY+miner.na kosti Bonne essen.ho mam vzdy nizke.Nevedia zistit uz roky,kde mi unika.Beriem kapsule s obsahom chloridu draselneho 600mg,+obsah.celulozu mikrokrystalicku,+vodnu disperziu kopolymeru,+silik.olej,mastenec,oxid kremicity koloidny,+indigocarminum ariavit.Co hovorite na to zlozenie?Je OK,alebo je to cista syntetika?
Inac poznam aj draslik vo forme glukonatu,povedal som o tom doktorke,ci by to nebolo lepsie pre absorbciu,no ona vravela,ze ked sa mi to niekde vylucuje a unika,tak je jedno,v akej forme beriem.Je to pravda?
RNG,bol som si teda kupit ten vit.E.Vo forme alfa,beta,gama tohofer.nemali nic,cumelina mna ako na blba,takze som zobral vit.E 400mg a tato kapsula obsahuje tych 400mg tokoferolu acetas v tej kapulke.Co na to poviete?