Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

jara

mala by som otazku na kyselinu citronovu ako E 330, citala som, ze je karcinogenna a inde bola medzi prospesnymi E-ckami...dakujem mohla by byt to druhe, lebo kde sa pozriem, vsade je ... napr. syry

saxana

RNG ako sledujem tak non -stop na tomto fore ....
podla mna je uz urcity druh zavislosti co ty na to ? :-D
tvoja rodina musi mat ale z teba radost...
no je fajn ze takto pomahas

nemyslim to v zlom , len na to tak napadlo

plesen

RNG,prosim ta,ked moj druh ma medzi prstami plesen na nohe,moze sa to preniest aj na mna?do krvi?mne nasli v krvi plesen.Budem velmi rada ked mi to vysvetlis,viem ze je rozdiel medzi plesnami,ale rada by som si precitala aj nieco od teba.Dakujem velmi pekne.

dragonfly53

elesar, objednala som z puritan, platila kreditkou, balik prisiel asi za 10 dni. plati sa 4,95 dol + podla toho, kolko si objednas. ja som z celkovej sumy 137,53 dol (17 baleni cca po 100 tbl.) platila postovne 38,91 dol. ked som si prepocitala, vyslo to menej za produkt, co sa da kupit u nas, ale vela veci ani nedostat u nas.

RNG

Ja si vazim dr Bukovskeho, ale co sa tyka ovocnych stiav, mozu sa flaskovat na dlhsiu trvanlivost len vtedy, ked su nejakym sposobom pasterizovane alebo konzervovane.
Pasterizovanie znici enzymi
Su rozne konzervacne prostriedky a na to aby som posudil, ci su vporiadku, musel by som vedet ake a kolko pouzili.
Cerstve nekonzervovane stavy maju v teplote 4 stupne celzia zivotnost len 2-3 dni. Zivotnozt sa da predlzit pridanim napr trosticku peroxidu vodika(lyzicka na liter), koloidnej striebornej vody, niekolko kvapiek GSE a samozrejme komercne chemicke konzervanty, co potravinarstvo pouziva.
Jedine, ako uchovat enzymi dlhodobo by bolo cerstvo vytlacenu stavu okamzite zmrazit alebo v mraze vysusit(lyofilizacia).
Bio tam znamena len, ze to bolo vypestovane bez pouzitia skodlivych chemikalii, umelych hnojiv a v zamorenej pode.
V niektorych "zdravotnych baroch" vytlacaju na mieste rozne stavy a predavaju ich vo flaskach na spotrebu do 2 dni, bez konzervantov, okrem kyseliny askorbovej, ktora mierne predlzi trvanlivost a zaroven je to potrebny vitamin C, ktoreho mame malo.

kalia

Ja si kazde rano snazim odstavit si, striedam ovocne aj zeleninove, no obcas nestiham tak si kupim takyto dzus. Nie su tusim pasterizovane a su za studena konzervovane, bez konzerv. latok a bez pridania cukru. Ale viem asi ake su enzymi citlive aj na uskladnovanie. Raz Bukovsky hovoril ze taketo dzusy sa daju porovnat s tymi cerstvo vytlacenymi, tak preto ma zaujimal aj tvoj nazor. Ja nemam na mysli tie HappyDay, ale napr. Alnatura.
dik za reakciu..

RNG

enzymi sa nicia v teplotach nad 55 stupnov celzia. Jedine dzusy nekonzervovane, cerstvo vytlacene a nepasterizovane ich mozu obsahovat.
Je nepravdepodobne, ze by tie "Bio" do tejto kategorie patrili. Ked chces enzymi, musis si odstavovat sama doma a podla moznostim hned pit.
Aj ine latky sa konzervaciou nicia, neskor svetlom a dlhym stanim na regaloch v obchodoch.
Ale rozne uzitocne latky aj tak obsahuju, hoci ja uprednostnujem ovocie a zeleninu v prirodnom stave.

kalia

Ahoj RNG, chcem sa ta opytat aky je tvoj nazor na tie drahe 100perc. bio-dzusy. Obsahuju este rastlinne enzymy a ine hodnotne latky?

kimka

RNG chcem ta poprosit, ci by si sa mohol pozriet do kategorie Detske choroby na temu Detsky zlozvyk alebo co to je? Prosim o tvoj nazor, skusenost a radu. Dakujem.

RNG

elesar, absorbcia je vzdy lepsia na prazdny zaludok az na vynimky(napr mineraly).
Ale odporucam brat aj alfa lipoicku kyselinu a najma sylimarin, tie regeneruju nielen pankreas ale aj pecen, ktora sa velmi vyrazne podiela na vyrobnavani hladiny cukru v krvi(glukoneogeneza) a tym prispieva k odstranovaniu hypoglycemie.