Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

RNG

mariaj. lymfa sa da riedit pouzivanim enzymov a hodne vody. Lymfa sa pohybuje len pri pohybe svalstva.Nema pumpu, ako krv(srdce)

RNG

sysojka, napisal som ti, osobne, kedze toto forum nedovoluje uverejnenie zdrojov jednotlivych doplnkov, hoci hlavny dovod je pre poznanie ich obsahov(zlozenia)
Umele enzymi prakticky neexistuju, su to vsetko vytazky zo zvierat, rastlin, alebo fungalnych a inych kultur.

mariaj

RNG,prosim,moj mojmu otcovi narastla vo varlatach hrca/uz ako velky pomaranc/,odmietal ist k doktorovi,nakoniec horko tazko isiel.Mato len nejake cysty,vodnaty pruh.Otes operaciu odmietol.Volky nevolky robime aspon obklady z vilcacory a praslicky.Davame bielkovinne enzymy nalacno aj doplname jod.Nedavno som o niecom podobnom citala,ze to vraj zle "pracuje " lymfa,lebo neodvadza tekutinu.Malo to byt nieco podobne,ale bolestive.Otca neboli nic.Musime mu teraz okolo toho dost chodit,aby mu to aspon nerastlo,lebo to predtym rastlo dost rychlo.Zda sa,ze sa to spomalilo.PROSIM,poznas nieco take,co treba este doplnit?DAKUJEM

Mimi323

Tan kokosový olej zo Srí lanky mám, kupila som si ho lebo bol cenovo najprístupnejší. Mala som aj ten z Lučenca, ešte čo dodával RNG. Ten zo Srí lanky nie je zlý, ale vôbec nevonia, ten od RNG voňal a bol aj jemnejší a chutnejší, ale na pleť myslím že to má ten istý účinok.

roman08

prosim mohol by mi niekto kto si uz objednaval z usa napisat ako je to s platenim cla aka je jeho vyska popripade ci sa plati za kazdym alebo ci to zalezi od ceny balika a ake je asi postovne.pytam sa to preto lebo som nasiel jednu cesku stranku ktora predava produkty od swansonu,ale ich ceny su aj o 100% vyssie tak by som rad vedel ci sa mi to oplati viac ojednat priamo s usa.dakujem

sysojka

Dobry den RNG. Citala som vela vasich prispevkov a chcem sa spytat ake enzymy a v akych davkach sa maju uzivat aby sa vyliecili problemy ako myomy, cysty, polypy. Poznam len Wobenzym ako oficialne liecivo, niekde tu sa mihla sprava, ze je uz zastaraly a slaby. Ostatne enzymove pripravky- tazko sa v nich orientovat. Mam Enzyme Star od Starlife, je tam uzivanie 1-2 tobolky denne. Neviem ci to staci. A este jedna otazka- teraz ked ide leto a clovek konzumuje viac zeleniny, ovocia, ktore prirodzene obsahuju enzymy, v zime kysla kapusta - je to v poriadku ked sa k tomu uzivaju aj umele enzymy v tobolkach? Nerusi sa ten ucinok v nich potom? Dakujem vopred za odpoved aj za cas.

RNG

Inac silnu kokosovu vonu ma len extra virgin, tj olej vytlaceny z nezrelych kokosovych orechov, ktory ma samozrejme vacsiu cenu. Ale co sa tyka zlozenia , ten pomer uzitocnych mastnych kyselin je zhruba rovnaky vo vsetkych, dokonca aj parou cistenych(kokosovy olej na varenie)

RNG

hanka, panensky kokosovy olej je panensky kokosovu olej, nech je od hoci koho. Moze mat trochu rozdielnu kvalitu(vec cistenia a filtrovania) ale zlozenie je viacmenej to iste a ucinky tak isto.
Sri Lanka(Ceylon) je jedna z krajin, kde sa kokosovy olej bezne pouziva na varenie a do jedal.
Jedina mozna obava je ze by bol vyrobca slendrian a nedodrzoval dost cistotu. To dnes ale je dost nepravdepodobne, hlavne vo vyrobkoch urcenych na vyvoz a nie domacu spotrebu.
Som rad, ze sa tam objavili cenove pristupnerjsie kokosove oleje. Niet ziadny dovod, aby bol kokosovy a palmovy olej ovela drahsi, nez ine oleje. V krajinach, kde rastu palmy su tieto oleje najlacnejsie.

RNG

ala 12, lanover semienka treba rozomliet(rozdrtit) na kavomlynku (taky co vyzera ako miniaturny mixer) a dat napor do jogurtu alebo hoci posypat salat s nim Chuti to dost orechovito. Pozor na skladovanie, podobne ako mak ked nie su chladene pokazia sa (zosmradnu, zhorknu...)
Lanove semienka obsahuju 15 % lanoveho oleje, ktory je 50% omega 3, takze lyzica kopcom(10 gramov) obsahuje 1500 mg lanoveho oleja, co je 750 mg omega 3(linolenicka kyselina ci linolova?)
Lanove semeno obsahuje aj ine cenne veci, az 30% rozpustnej celulozy, tak isto jemnej ako psylium alebo pektiny, tiez silny antioxidant, lignan