prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Ahoj rng!
Veľmi pekne ti ďakujem za preposlanie stránok, kde si môžem objednať enzými. Chcela by som ešte radu, resp. odporučenie, ktorý by bol pre mňa najvhodnejší prípravok. Spomínala som, že mám SM, 2 roky som brala avonex-interferóny. Vysadila som to, nebolo mi z toho dobre a myslím, že mi to poškodzovalo aj ostatné orgány. Chcem to dostať zo seba preč a plánujem približne o 3 mesiace otehotnieť. Preto chcem brať tie enýmy - dať sa do poriadku. Aká dávka enzýmov by bola pre mňa vhodná? Čo by si mi ešte odporučil - ako sa pripraviť na tehotenstvo? Mám aj candimin - mohla by som to úživať súčasne s enzýmami? Už som ho brala, ale aj mne sa zdala tá dávka 2x2 kvapky malá. Pijem aj lapacho, ale niekde som našla, že to treba variť a lúhovať dlhšie. Naozaj? Môžem ho piť aj v tehotenstve? Probiotikum beriem len večer, stačí to? Viem, veľa otázok, ale veľmi mi záleží aby som bola v poriadku kvôli tehotenstvu. Ďakujem. A
RNG, prosim ta to su 3 samostatne vyzivove doplnky? Co to je alfa lipoicka kyselina, ako sa to da kupit? A ako sa to uziva? Pomaha protokol Berksona aj na polypy/ kamienky v zlcniku? Hned pri sonografii u mna lekar vyslovil otazku ci by to nebolo lepsie vybrat?? Dakujem za odpoved ak si najdes chvilu cas.
co sa tyka omega 3 kyselin, ja ich dostavam dost, lebo jem casto mastne ryby ako napr divokeho lososa(wild salmon, lox)2-3 krat tyzdenne a obcas lanove semena a semena chia(salba, salvia hispanica)
13leela, ja sa uchylujem k doplnkom az vtedy, ked mam napriek dobrej strave a vylepsenemu traveniu kyselinami a enzymami aj tak nejake nedostatky
Nieco sa neda dostat z normalnej potravy, tak si doplnujem zinok, selen, jod, probiotika, inac by som mal zbytocne zdravotne problemy. Samozrejme sa jedna o potravinove doplnky,nie ziadne lieky, tj latky, ktorymi si skvalitnujeme nasu stravu.
Ahoj, potrebujem radu. Papam doplnky výzivy DAILY (co je komplex vitamínov) a OMEGA 3 mastné kyseliny. Viem, ze to je dôlezitá súcast zivota, kedze asi nie som schopna vsetko prijímat v potrave. Sú od firmy NUTRILITE takze by mali byt kvalitne. mne to vyhovuje, no moja mamina je az nestastna z toho: "ze zbytocne jem nejake lieky". ja jej to neviem vytlct z hlavy, ze to su doplnky vyzivy, sú dolezite pre moje telo, a ze mu neublizuju! prosim, poradte mi ako jej ta vysvetlit prip. povecte svoj názor na túto temu. pomoze kazde slovo. dakujem
nutrolin b je slabucky zdroj lactobacilu(jedneho len) pouzivany hlavne pre kojencov.
Probiofix obsahuje 2 kultury v pocte 4 miliardy, neviem, na kolko je stabilny.
Obsahuje aj vytazok z kvasnic, aj susene mlieko aj oxid titanu a to su mozne alergeny pre niekoho. Mnozstvo tychto plnidiel je ale celkom male, takze pochybujem, ze by z toho mal niekto problem
Su ale aj ovela lepsie a silnejsie zmesy, ktore obsahuju ovela viac kultur na trhu, napr Probiotic 15-35 firmy NSI alebo Ultimate Probiotic Formula firmy Swansonvitamins s obsahom 66 miliard z 10 roznych probiotik na kapsulu
wikush, ten spomenuty obsah su prakticky len kyseliny, nie enzymi. A na travenie treba oboje, aj kyseliny aj enzymi.
Ja osobne mam dost malo kyselin, tak beriem aj osobitne Betain/pepsin HCl.
Gentian(horec) podporuje travenie,cinnost pankreasu, vylucovanie zlce, potlaca zaludocne krce ale vo vacsich davkach je prehanadlo.
Osobne si nemyslim, ze ho treba pridavat do traviacich doplnkov, pokial nemas vyslovene krce v zaludku alebo primalo zlce.
Na to ale radsej odporucam sylimarin
luna je to spravna, dost silna enzymaticka zmes, ja ju ale beriem radsej v kapsuliach nez tabletkach. Tabletky totiz spomaluju rozpustanie a pouzitie a obsahuju zbytocne tabletovacie pridavky(e-cka)
Tablety su ale spravidla lacnejsie vyrabat.
RNG, prosím ťa, sú Nutrilin B alebo Probiofix dobré probiotiká pri bezsacharidovej diéte, lebo som počula, že niektoré môžu obsahovať sacharidy, kvasnice alebo chemikálie.