Otázky na RNG

RNG

zabudol som dodat, ze tie cisla umrti na aspirin a ine chemicke lieky su za jeden rok, za kazdy rok teda! A umrtia na efedru boli za 20 rokov.

RNG

pele, afera okolo kava kavy bola kvoli nespravnemu extrahovaniu skodlivymi chemilkaliami. kava kava je v tichomori pouzivana v ovela vacsich davkach a neposnaju poskodenie pecene. Vo vyse 100 nasobnych davkach(caj z 1/4 kila korena , pravidelme pity sa prejavuje supinatkou(ichtioza) koze.
Nikto vsak taku davku nedava do extraktov, ani len zdaleka taku. Na ten cirkus v Europe kvoli obsahu acetonu aj US vyrobci z obav o zle meno stiahli povacsine kavalactony z trhu, ale ich pomaly uvadzaju na trh spat.
Ja mam s kavalaktonami dobre skusenosti osobne, aj moja zena a moj otec ich pouzivali na ukludnenie.
Samozrejme sme boli nuteni prejst na ine, ked sa z trhu docasne stratili.
Nas "Velky strazny pes" FDA stiahne vurobky z trhu aj pri najmensom podozreni skodlivosti, nieto dokazu skodlivosti, takze nemam absolutne ziadne obavy z doplnkov pouzivanych v odporucenych davkach.
Ked stiahli napr z trhu Ma Huang(efedra) mali udajne dokaz v rukach, ze zomrelo na nasledky pouzivania za 20 rokov ako dietneho prostriedku 35 ludi na porazky. Kedze to pouzivali miliony zian na chudnutie a casto prave tie, ktore mali vysoku vahu a zaroven vysoky tlak a mnohe pouzivali ovela vyssie davky nez odporucane(aby rychlejsie schudli) som prekvapeny, ze len tak malo ich zomrelo .
Nuz v porovnani s tym aspirin pravidelne brany zapricinuje v USA 17 000 umrti a 120 000 navstev pohotovosti a pri tom ho nikto nepovazuje za nebezpecny. Takze si to treba tak trochu zrovnat: doplnky potravin az na male vynimky nezabili prakticky nikoho, ale chemikalie ako lieciva zabiju len v USA vyse 400 000(udaj z JAMA, prestizneho(najprestiznejsieho vlastne) medickeho zurnalu) ludi rocne, co je po porazkach, infarktoch a rakovine stvrta najcastejsie pricina smrti v USA a iste aj v Europe.

kiky

Ahoj RNG

potrebovala by som s niecim poradit,priblizne pred mesiacom ma zacalo pobolievat hrdlo ku ktoremu sa neskor pridal aj kasel a sopel, doktorka skonstatovala ze mam zapal priedusnice a dala mi ATB...tie zabrali a po tyzdni mi bolo opäť dobre tak som šla do školy,ale ani nie o tri dni sa mi kašel trochu vratil a neskor aj bolest hrdla. To ma teda boli uz dokopy skoro mesiac, doktorka mi spravila len vytery,vysledok este nemam. Pobolievaju ma aj uzliny na krku ked si ich potlacim su take stvrdnute. Vobec neviem ako mam postupovat lebo nic mi na to hrdlo nezabera.
Uz tri tyzdne beriem kazdy den aloe vera asi 30ml a dve polievkove lyzice collostra.

je potrebne pri takomto zapale dodrziavat kludovy rezim?caka ma maturita a nemozem len v posteli lezat.Inak sa zle necitim, mam energiu len to hrdlo ma trapi.

ďakujem

Nina26

muc dnes mi prišiel balik z USA čo som objedavala ešte v januári a mam tam 5 ks extrakt z olivovych listov firmy Swanson, 750 mg kapsule s 20% oleuropeinu.Ak chceš napíš na mail.

ala12

Ahoj rng!
Čo hovoríš na enzýmy od firmy SISU - mutli enzymes plus alebo mutli enzymes extra - strengtth. Mal by mi ich kto priniesť z Kanady.

A ešte aký máš názor na B-čka z vialife.sk - sublingválny komplex vit. B.
Dik. A

fida

ahoj RNG, mávam často pichanie pri srdci, mám zistený prolaps mitrálnej chlopne, začala som užívať magnezium aj rybí olej...ale užívam aj AD Citalec-myslíš, že to môžem užívať všetko??? neuškodím si?? inak nevieš prečo tak často pociťujem pichanie a bolesti pri srdci?? lekár vždy vraví, že je to chrbtica-ale neverím tomu veľmi, niekedy sa ani nadýchnuť nemôžem...paaa

zuzika0918

Ahoj RNG

Ďakujem za radu,vyskúšam to prírodným liečením s GSE...teraz ešte chodím každý týždeň na injekcie(POLYXIDONIUM).poznáš tie injekcie??Ešte by som mala jednú otázku.V spanku stále škripem zubami,sú to nejaké príznaky??odpíš....

pele

Nie všetky prírodné produkty sú neškodné. Na to akosi zabúdate.
ŠTÁTNY ÚSTAV PRE KONTROLU LIEČIV
Kvetná 11, 825 08 Bratislava 26

Stanovisko ŠÚKL: Prípravky s obsahom Kava-kava (Piper methysticum)

Federálny inštitút pre lieky a zdravotnícke pomôcky v Nemecku oznámil Držiteľom registračných rozhodnutí, že odo dňa 17.6.2002 sťahuje z nemeckého trhu všetky registrované lieky s obsahom kava-kava a kavaínu v dôsledku rizika hepatotoxicity a nedostatočne preukázanej účinnosti týchto produktov. Toto stiahnutie platí aj pre všetky homeopatiká do riedenia D4.

Kontrolné úrady dospeli k tomuto rozhodnutiupo starostlivomprehodnotení všetkých dostupných dôkazov závažnej hepatotoxicity, vrátane hepatitídy, cirhózy a poškodení pečene prípravkami s obsahom kava-kava v Nemecku.

Iné opatrenia prijaté vo svete:

Stiahnutie prípravkov s acetonovým extraktom koreňa kava vo Švajčiarsku po hláseniach závažných hepatálnych komplikácií. Prípravky obsahujúce etanolový extrakt ako aj syntetické prípravky obsahujúce d-/l- kavaín, majúce podľa všetkého s nižšiu incidenciu pečeňových reakcií, môžu ostať na trhu. Tieto prípravky sú dostupné iba v lekárni.
Dobrovoľné stiahnutie všetkých prípravkov s obsahom kava-kava firmami vo Veľkej Británii bolo podporené britskou liekovou agentúrou Medicines Control Agency. V Írsku farmaceutický priemysel inicioval podobné kroky po konzultácii s Irish Medecines Board.
Kanadská lieková agentúra Health Canada vydala upozornenie pre spotrebiteľov, kde varuje verejnosť, aby sa zdržala užívania prípravkov s obsahom kava-kava, pretože otázky ohľadne jeho bezpečnosti nie sú vyriešené.
Americká lieková agentúra US FDA vydala odporúčanie pre verejnosť, kde upozorňuje na možné pečeňové poškodenie pri užívaní prípravkov s obsahom kava-kava.
Opatrenia prijaté v Nemecku sa týkajú všetkých prípravkov obsahujúcich kava-kava vo všetkých farmaceutických formách. Avšak prírodné formy kava-kava sú dostupné a používajú sa v niektorých krajinách Západného Tichomoria. Na Slovensku nie sú prípravky s obsahom kava-kava viazané na lekársky predpis.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv permanentne sleduje ďalší vývoj v ostatných krajinách a v prípade získanie nových informácií podnikne nevyhnutné kroky, o ktorých budú informovaní zdravotnícky pracovníci, ako aj pacienti.

RNG

jared, ja odporucam len potravinove doplnky, tj latky, ktore nemaju spravidla ziadne skodlive ucinky v odporucenych davkach.
To nemozno povedat o chemickych farmaceutickych liekoch, preto k nim musia davat pribalovy listok s uvedenim aspon niektorych moznych skodlivych nasledkov. Takze moja preferencia na prirodne doplnky je dufam logicka.
Naviac mam s nimi ovela lepsie vysledky...
Citricidal dostanes napr v Cechach, nemozem ti napisat sem kde, ale si to mozes najst na Google.cz alebo sem napis svoj e-mail a poslem ti to.
Administrator nizsie uvedenej stranky s mojimi niektorymi nazorami dovoluje uvadzat aj zdroje,, kde sa to da kvalitne a pomerne dostupne kupit.