prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
signaly cestujuce v nervoch nie su "vzhruchy" ale elekticke signaly roznych frekvencii a dlzky. To vam moze prisvecit kazdy obycajny technik alebo neurolog co sa s tum zaobera.
Ak naozaj vase knihy o tom nic nepisu a zahrnaju vas len aktivatormi a tlmicmi aktivacie receptorov v mozgu ako jedinymi neurotransmitermi, tak je to velmi smutne.
dievca moje zlate, ja som este ako student koncom sestdesiatych rokov pomahal budovat snimace nervovych signalov(tj bezkontaktne) Nuz mi nikto dnes nemusi vysvetlovat, ze sa nejedna o elektricky prud a vodice v nervoch.
Ved sa pozrite na dnes mocerny elektorencefalograf, kde tam vidite meranie mnozstva a aktivity podla vas jedinych neurotransmiterov-roznych organickych chemikalii ako serotonin, dopalamin, Gaba, acetylcholin...
Pokial viem je to este stale len sustava elektrod, ktore meraju nervove prudy, tj pohyb nabitych castic a to su aniony a kationy. Ak mate nejake ine, prosim informujte ma, ja som uz stary a mozno sa medzitym nejake nove vodice prudu v tele nasli. Alebo mozna maju nove serotoningrafy, dopalamingrafy a podobne??!?
majulka 20 v prenose toho vzruchu mas uplnu pravdu
myslim ze mas naozaj velky vseobecny rozhlad,klobuk dole, ale tvoje vedomosti su casto dost povrchne...
nechcela som nijako utocit na tvoju osobu, len ta trosku poopravit...a myslim ze ten prenos nervoveho vzruchu by si si mal lepsie nastudovat ty.
este stale nechapes vyznam slova transmition=vedenie. Vyhladaj si to v slovniku, prosim
Nerv ma vonkajsu myelinovu izolaciu a vnutorny vodic druheho radu, tj elektrolyt, ktorym je axon nasyteny.
Myslim ze by mali na medicine ucit trochu viac zakladnych principov a a menej prekomplikovanych procesov, ktore vlastne ani sami poriadne nerozumeju.
Inac pri poraneniach nervov nahradzuju neurochirulgovia niekedy cast nervu jednoduchym izolovanym drotom z tantalu a pracuje to vyborne. Takze hoci sa na prenose nervovych signalov podielaju aj chemicke(elektrochemia,tj aniony a kationy), je to v podstate len vodenie elektriny v elektrolytoch, tj vodicoch druheho radu.
Az receptory pracuju na chemicko -biologickom principe
este stale nechapes vyznam slova transmition=vedenie. Vyhladaj si to v slovniku, prosim
Nerv ma vonkajsu myelinovu izolaciu a vnutorny vodic druheho radu, tj elektrolyt, ktorym je axon nasyteny.
Myslim ze by mali na medicine ucit trochu viac zakladnych principov a a menej prekomplikovanych procesov, ktore vlastne ani sami poriadne nerozumeju.
Inac pri poraneniach nervov nahradzuju neurochirulgovia niekedy cast nervu jednoduchym izolovanym drotom z tantalu a pracuje to vyborne. Takze hoci sa na prenose nervovych signalov podielaju aj chemicke(elektrochemia,tj aniony a kationy), je to v podstate len vodenie elektriny v elektrolytoch, tj vodicoch druheho radu.
Az receptory pracuju na chemicko -biologickom principe
vzhladom na to, ze studujem medicinu, tak velmi dobre viem, co su NT aj co sposobuje ich nedostatok :)
a kationy a aniony, ktore tu ty spominas ti sluzia na vedenie jedine sprostredkovane, pretoze sa ti podielaju akurat tak na pokojovom a akcnom membranovom potenciali, no este som nepocula, ze by sa ti z nejakeho presynaptickeho zakoncenia uvolnil Draslik alebo sodik a viazal sa ti na receptor na dalsom neurone...to by sme si asi vela nepozili :)))
RNG, opat Ti da-ku-jem.
Inac vsetky rastliny v surovom stave obsahuju rozne enzymi, aj ich klicky ich obsahuju. Ale vo velkych davkach ich obsahuje len malo rastlin, zialbohu. A male davky=mala ucinnost.
Jara, bromelain sa nachadza v cerstvom surovom ananasi, papain v cerstvej papaji, a silne enzymy mas aj v stave zo surovej cvikle, pripadne zo stonkoveho celeru.
Hematom je to iste, co vyron krve a vytvori sa pri prasknuti ciev alebo aspon kapilar.