Otázky na RNG

:)

ahaa dakujeem pekne :) a prosim vas este ze v akych potravinach sa najviac nachadza jod ? ked ho nezozeniem aby som ho mohla inak nahradit aspon :)

RNG

bolest hlavy=zamorenie(zapaly)
Unava= nizka cinnost stitnej zlazy.
Kde dostanes jod ti neviem povedat na Slovensku, ja tam nezijem.
Dobra farmacia by ti ale mohla tu tinkturu namiesat, vo veterinarstve sa stale pouziva.Nic lepsie na rany velmi nemaju dosial

no a ten jod mam uzivat a jedno ci mam zvysenu alebo znizenu funkciu stitnej zlazy ? funguje pri obidvoch ? bodaj by sa mi to uz napravilo lebo ta bolest hlavy a unava je hrozna :( fuuha tak to bude tazke zohnat teda :( a co kebyze idem do lekarne a vypitam si jod ? tabletky alebo nieco ci nemaju ? a v jedle sa nachadza myslim v rybach ze ?

RNG

na nizku funkciu stitnej zlazy som spominal jod, tjm ovela viac, nez je stara odporucena denna davka. Zdroje jodu su hlavne morske rastliny jedene v dostatocnych mnozstvach
Japonci dostavaju v priemere 85 krat tolko, ako je nasa maximalna odporucena davka a su najzdravsi velky narod(132 milionov) na svete.
Kedze morske rastliny sa asi na Slovensku tazko zhanaju, spomenul som tu lacnu metodu dodavania jodu cez kozu(transdermalne) pouzitim 10 kvapiek jodovej tinktury raz za tyzden na spodok brucha alebo pod pazuchu. Jodova tinktura, co tu spominam je stara znama dezinfekcia(nie nova slaba=povidon jodu s 1% jodu), kde je 2% jodu a 2.5%KJ(jodid draselny) teda takto je to v priemere prepocitane na den asi 3 mg jodu, co je 20 krat odporucena denna davka, ale len 1/4 toho, co dostavaju Japonci v priemere v svojej strave.
Viem, ze na Slovensku ju nedostat, mozno najdes farmaceuta, ktory ti ju namiesa ak ma jod, KJ a 50% alkohol k dispozicii.
Mozno ju este najdes u veterinarov, lebo aj tu v USA sa na zvierata podobna zmes pouziva(videl som az 7% zmes, tj skoro 2x tak silnu ako stara znama jodova tinktura, ktorom mi za detstva natierali hojne odrete kolena a lakte.
Mozno najdes aj Lugol, co je este silnejsia zmes.
V roznych krajinach dostanes aj KJ pilulky, 30 mg, ktore su povodne urcene proti nasledkom ziarenia pri nuklearnom utoku. Su schalene na pouzivanie ale ja by som bral len jednu za tyzden a nie 2 denne, ako je na nich napisane a schvalene ako neskodne.
Schvalila to ta ista FDA, ktora nam tvrdi, ze 150 mikrogramov je dost a nesmie sa prekrocit! Uz je to prinajmensom paradoxne?!?
Tu je napr dokonca zdroj s 65 miligromovymi tabletkami, ktore FDA povazuje za bezpecne(Thyrosafe) brat 2 denne, tj 130 mg!!! a ja tu hovorim o 3 mg....
www.ki4u.com

Jod je potrebny mineral pre hromadu funkcii v tele,najma tvorbu hormonov, cistiacich enzymov, roznych inych enzymov, ktorych telo vyraba na rozne procesu na tisice. Toto sa samozrejme v roku 1948 vobec nebralo do uvahy a pri vyse 100 mikrogramoch zmizli problemy s kretenizmom a strumou povacsine. Tak to urcili za spravnu davku bez akehokolvek dalsieho vyskumu.
Dnes je to samozrejme uz davno zastarale, okolo toho a "Japonskeho paradoxu" boli urobene rozne vyskumi lekarmi, ktori urcili, ze tych 150 mikrogramov je daleko od optimalnej davky a je to zaroven jeden z dovodov, preco mame tolko hormonalnych problemov a zamorenia tela roznymi utvarmi(cysty, myomy, tumory,hyperplazie, polypy, hrcky...)
Staci pozriet na porcelanovo cistu plet Japoniek z Japonska a aknovitu/uhrovitu plet Japoniek z Hawaii, ktore jedia typicku americku stravu. A znacna cast z toho je prave ten cistiaci jod

dobry den RNG prosim vas mohli by ste mi poradit z vysledkov mi zistili ze nemam v poriadku stitnu zlazu a z tej priciny mi hrozne padaju vlasy to je nespocetne mnozstvo :( casto byvam unavena bez energie a boli ma hlava viac sa potim a v poslednom case sa nemozem ani dobre nadychnut endokrinologicka ma strasne vela pacientov a budde trvat mesiace kym ma zoberie ale tolko cakat nemozem :( chcela by som vas poprosit ci neviete cim si mozem dat aspon trosku do normalu tu stitnu zlazu kym ma nezoberie ta endokrinologicka lebo je mi hrozne zle a tie vlasy :( mama mi povedala ze jej sa to upravilo pitim lopuchoveho caju a myslim ze ste spominali jod alebo nieco take ? prosiiiiiiim

RNG

mlstna, obsah je podla mojich vedomosti vyborny.
Neber to na noc, lebo nebudes spat. Ber to hned zrana a naobed.
Moze ti to zvysit nervozitu, to je ta velka davka kofeinu a teinu. Ale bez toho zvysenie metabolizmu(spalovanie tukov) neide.
Samozrejme, k tomu musis aj cvicit a neprejedat sa.....

mlstna

Prosim Ta RNG, nakolko viem, ze zijes v USA, vyjadri mi prosim k tabletkam na chudnutie: MAX LEAN Daytime Formula od výrobcu: Max Musele, 1641 S.Sinclair Street, Anaheim, California 92806 USA. Popis: Doplnok výživy pomáhajúci k odbúraniu prebytočného tuku a udržaniu čistej svalovej hmoty. Odporúčane dávkovanie 2 kapsuly 2x denne pred jedlom. Zloženie na 2 kapsule: kyselina pantoténová 40mg, extrakt zo zeleného čaju 340 mg, extrakt z compihora mukul 250 mg, citrus aurantium 200 mg, kofeín 200 mg, L-Tyrosín 200 mg, kôra z bielej vŕby 105 mg, acetyl – L – carnitín 100 mgm zázvorový koreň 50 mg.
Dakujem.

RNG

v tvojom pripade je to rozhodne: adresovat chlamidie a mykoplazmy. Ked nezozenies Samento, snaz sa dostat aspon caj z uncarie tometosy(2 lyzice zavarit, odstat a vypit postupne kazdy den). Tiez 3x750 mg extraktu z olivovych listov(20 % oleuropein) je velmi ucinne na mykoplazmy(aj chlamidia aj borelioza maju aj mykoplazmicku formu, a mykoplazmy sa obvykle ani nediagnozuju, alebo aspon nie vsetky.
Ja som si dokonca aj sam vyrobil extrakt z olivovych listov(1 diel(vahovy) cerstvych listov, 3 diely alkoholu(96%), rozmixovat, dat do uzavretej zavareninovej flase , kazdodenne potriast a za 2-3 tyzdne mas tinkturu s obsahom asi 3-4% oleuropeinu.
A oliv je vsade plno, aj na Slovensku som videl ich charakteristicke bledo-sedo zelene podlhovaste listky, ako ozdobne kriky sibirskej odrody.
Alkohol sa da vypudit alebo nechat vyprchat pre tych co sa boja lyzicky alkoholu 2x denne.
Odporucam zacat niekolkymi kvapkami a stupnovat az do 2-3 lyziciek denne. To znizi pravdepodobnost Herxheimerovej(uhynovej) reakcie.

RNG

to "zastavenie vsetkych ktore nicia nasu imunitu" je len v principe.
Niekolko ich uz pozname, ale vsetky asi nebudeme poznat nikdy.
Ale aspon hlavne, co pozname, by sme mali adresovat, pokial je to mozne a preveditelne .