Otázky na RNG

RNG

mozes to miesat ako chces, ved sa jedna len o potravinove doplnky. Ale ked chces mat z ich aktivnych latok urcitu presnu hladinu v krvi(tj pouzivane ako liek) je dobre si zvyknut na urcite pravidelne branie doplnkov.
Inac telo samo ti povie, co je dobre a kolko, lebo aj ked poradim z mojich zdrojov informacii, co by asi pracovalo pre vacsinu, je to casto velmi individualne.

RNG

jana, curry sa dava do jedla. Indovia jedia "zltu " ryzu pakistanci a anglicania "curried beef" tj kurkuminom korenene hovadzie maso.
Mozes si dat lyzicku len tak do vody a vypit, tak som to pocul od viacerych. Ja osobne pouzivam len vytazok(1;10), takze mi staci prehltnut 1/2 gramovu kapsulu. Dobre je to brat s vytazkom z cierneho korenia(Bioperine) ktory zlepsuje crevnu absorbciu. To plati aj na mnohe ine latky, ako CQ-10, boswelin,chondroitin, rozne bylinne vytazky a vseobecne vacsie molekuly.
Korenie curry obsahuje aj cierne korenie, mimochodom.
Boswelia serrata je bylina, ktorej vytazok je tiez znacne protizapalovy. Bromelain, serrapeptazu a dumbier som uz urcite aspon par ktat spomenul ako protizapalove.

Jana_SS

A to mozem prosim Ta miesat, raz jedno, potom druhe?
A ten bowelin, to som nenasla, to je tiez ako nejake korenie? Vdaka

RNG

Praskovy koren turmericu sa v roznych specialitnych korenarstvach predava aj na Slovensku. Je sucastou kari korenia(curry) a pouziva sa aj ako zlte farbivo do horcice.

RNG

turmeric je korenie, podobne ako dumbier.
Collostrum nie je srvatka, ale mledzivo, tj to co nadojis prvy a druhy den cerstvo po oteleni. Potom to zmizne a je len obycajne mlieko.
Kvalita collostra sa posudzuje podla percenta imunoglobulinov(15 az 40 % obvykle) a mnozstva Lactoferrinu.
Najlepsie je ho brat ako prasok, lebo na ucinnost ho treba 5 az 20 gramov(tj na klinicku ucinnost). To by bolo privela tabletiek a privela vseliakych plnidiel a tabletovacich materialov, co telo nepotrebuje.
Ja pouzivam collostrum len v case kriz alebo narazove pri hnackach.
Kazdodenne uzivanie malickych davok je nanic.
Aj v prirode je to tak, ked sa teliatko narodi, vypadne mokre v zime na zmrznutu zem a do jednej hodiny musi byt schopne behat, inac uhynie. Alebo ho zozeru vlci.

Takze potrebuje doslova superzradlo a superobranu, kedze jeho traviaci system a obrana nie su este "nastartovane".

RNG

citrovital je nanic=velmi slaba napodobnenina.
V cechach predavaju citricidal, da sa objednat cez net.
Z toho je davka 35 kvapiek do litra vody, vypit po malych glgoch od rana do vecera postupne.
Tak ti neporusi probioticku floru v crevach a postupne vybuduje v krvi a tele dostatovnu hladinu na znicenie bakterialnej formy chlamidii. Naraz vypity by ju totiz pravdepodobne znicil. Na mykoplazmicku formu chlamidii je caj/tinktura z Vilcacory(uncaria tometosa, cats claw, macaci pazurik) alebo jej specialny vytazok Samento, tiez extrakt z olivovych listov.
Na spor chlamidii pomoze dlhotrvajuce branie uvedenych a vyckat, kym sa vyliahne z neho mykoplazma alebo bakteria.
Preto je liecenie chlamidii pneumoniae tak dlhe, alebo kratke a neucinne("vrati" sa spat)

RNG

na kvalitne probiotika pozri rozne zname svetove znacky, ako napr Ultimate probiotics alebo Soil-Based Microorganisms firmy Swansovitamins.com, ktore maju mnozstvo kmenov a desiatky miliard kultur v kapsuli. Alebo podobne velmi silne.
V crevach plne kultivovanych je totiz az 1000 miliard(v USA Billions), a ked zacnes s malymi davkami trva to nekonecne dlho rozmnozit, kym citis ucinky.