Otázky na RNG

RNG

jana, momentalne je tlak proti tzv. cervenym masam, co je viacmenej zalezitost modna. Ano kravske maso a bravcove maso z intenzivnych chovov, kde su zvierata krmene zmeskami nie je tak kvalitne ako maso zvierat z volneho vybehu. Naviac kedze ich nalisuju do malych priestorov(stajne, intenzivny chov) musia im davat atb., inac pokapu na epidemie. A nezodpovedni chovatelia im pridavaju aj hormony do zmesiek, aby co najrychlejsie rastli. To vsertko sa potom dastane do masa, vcitane pesticidov v krmnych zmeskach a samozrejme nam skodi. Preto je dobre maso obmedzit ale nie vylucit, ked je clovek zdravy a radsej jest primarne polnohospodarske produkty(rastliny) ktore su ovela menej zamorene.
Pri niektorych chorobach, hlavne zamoreni a rakovinach treba vsetko maso i mliecne produkty na cas vylucit(vcitane hydiny pestovanych ryb, divokej zvere, vajec a mliecnych vyrobkov)
Maso produkuje viac odpadu nez ine jedla v tele a rakovina sa lieci hlavne cistenim tela od odpadu, zhlukov, toxinov, zamorenia a nepotrebnych tkaniv(cysty, hyperplazie, tumory, hrcky myomy, polypy a ine svinstvo v tele)

jara

RNG, prepac, vobec som to tak nemyslela, ja som to myslela v tejto konkretnej situacii, a prosim Ta, ako dlho a kolko. Nechcela som Ta "poburit"...

RNG

neviem preco by mal vytazok z olivovych listov(opeuropein) byt vobec pre niehoho skodlivy.
Za prve je schvaleny ako neskodny potravinovy doplnok zodpovednymi organmi zlozenymi z lekarov
Za druhe je to liecivo spominane uz aj v Starom Pisme, hned od zaciatku, tj ma historiu liecenia vyse 6 tisic rokov v nasej civilizacii.
Treba ho dobre zapit, lebo je inac drazdivy vo vyssich koncentraciach a davkach.

Jana_SS

RNG, vdaka. Co sa tyka masa, tak ryby jedavam pravidelne, sladkovodne, morske a sardinky v konzerve. Potom kralik je vyborny a sem tam kuracie, morcacie, hus alebo kacku. Ale myslim, ze bravcove a hovadzie obsahuju nejake specialne latky, co ine druhy nie.

jara

RNG, velmi pekne Ti dakujem, len som sem nakukla, ci nahodou zasa bdies... Myslis, ze tym oleuropeinom by som mu ublizila? Alebo mu ho mam davat a kolko 15%-neho, ten oreg. olej kolko dni by mal brat 3x1kv.? To zacervenanie ma tak netrapi, ako ta pricina toho, takze cas ukaze. Dakujem, Dobru noc!

RNG

jana, tie zivocisne enzymi(pancrearine) su z pankreasu kravy hlavne, a ta je bylinozravec.
Takze kvoli pankreatinu nemusis jest este maso!.
Ale celkom vegetariansku stravu neodporucam, lebo nase telo na to nie je navrhnute. My sme od jakziva vsezravci, aj ked sme masa jedli v praveku podstatne menej(az na lovcov mamutov), podobne ako niektori ludoopi, hlavne to bolo preskumane na simpanzoch, ktori boli dlho povazovani za cistych vegetarianov, az kym im nenasli zvysky malych zvierat a hmyzu v zaludku.
Inac velmi zaujimavo chodia na lov mravcov:
zoberu si steblo travy, naslinia a strcia do mraveniska. Ked sa pokryje mravcami vytiahnu ho a oblizu mravcov dole. Tak to trpezlivo opakuju, kym nedostanu dostatok zivocisnych bielkovin takymto doplnkom ich zdanlivo vegetarianskej stravy.
Osobne odporucam aspon raz do tyzdna maso, ryby a vajcia, hlavne kvoli napr methioninu, aminokyseline, ktoru si v tele nevieme vyrobit a ktoru potrebujeme napr na dobre vlasy, nechty a pokozku, teda okrem ineho.

RNG

Inac som rad, ze v Lucenci tu koloidnu striebornu vodu este stale vyrabaju. Bola by to skoda, keby s tym prestali.
To zariadenie som tam montoval osobne, vyrobok som skontroloval a dufam, ze ju vyrabaju presne podla instrukcii, takze je ucinna a relativne lacnejsia.
Zariadenie ma dost dlhu zivotnost a na Slovensku treba ta koloidna strieborna voda pre mnohych ludi.
Ja osobne by som si uz zivot bez nej ani nevedel predstavit, tolkokrat mi pri roznych problemoch pomohla, ci uz traviacich, ci syndrome suchych oci alebo nakazach v nosnych a prinosnych dutinach.
Alebo na dezinfekciu vo forme spray-u.
Teraz som si ju dokonca dal do ultrazvukoveho rozprasovaca, ked sme si v podniku jeden druhemu davali nejaku velmi nakazlivu plucnoprieduskovu infekciu a kazdy druhy den bol niekto iny chory a dookola. Tak som dal ten rozprasovac do miestnosti uradu, kde sme sa vsetci zdrzovali hodiny, naplnil som ho striebornou vodou zriedenou s ultradestilovasnou deionizovanou na koncentraciu asi 10 ppm(ja vyrabam pre seba koncentracie od 25 do 30 ppm, aby som nemusel pouzivat tolko objemom, ak z desiatky) po dvoch dnoch to bolo zlikvidovane vsetkym odrazu.
Este raz sa to vratilo(od mojej zlatej vnucky, co to nachytala zrejme od inych zasoplenych deti, ale zase sme to uspesne vsetkym potlacili za 2 dni.
Takze to striebro je naozaj uzitocne aj na vnutornu sterilizaciu nosnych dutin, priedusiek a pluc takto vo forme jemneho inhalovaneho spray-u.
Problem bol len najst rozprasovac-alebo, inhalator, kde by voda nedosla do kontaktu s kovom. Ale staci trochu postriebrit generator alebo ho pokryt tenkou vrstvou farby a koloidna strieborna voda sa nedotkne kovu a neznici(ionicka rekombinacia a redukcia)

Jana_SS

RNG, vdaka, dobre ste poradili, asi sa to ma cele, aby sa neporusila funkcia.
Rada by som sa este opytala, ja roky nejem hovadzie a bravcove maso a mnohe enzymy v tbl su zivocisneho povodu. Tak neviem, ci by som aspon 2 krat do tyzdna nemala zjest nejake bravcove maso. Aky je na to Vas nazor? Vdaka.

RNG

jana, neviem o aky klzky obal sa jedna. Niektore obaly su navrhnute na to, aby sa tabletka/kapsula rozpustila az v crevach(entericke). Tie by som prehltol tak ako su, aby som neporusil ich funkciu.
Ine zase maju obaly pre to, ze maju obzvlast neprijemnu chut a prasok takej chuti sa neda zjest bez povracania sa .
Kedze neviem, o co konkretne sa jedna, nemozem ti viac poradit.

RNG

jara, stipanec je velmi individualna zalezitost. Je plno hmyzu, co stipe, vcitane roznych pavukov, much osy, srsne atd naviac okrem teakcie na ich toxiny mozu priviest aj alergie,parazity, mikroby atd.
Ak v strede nie je vacsia cierna bodka(nekroza) tak to uz len nejak telo vybojuje. Ak nema horucku, tak by to nemali byt nijake mikroby, hoci niektore maju inkubaciu az 20 dni, ako napr borelioza, ktora moze byt aj roky neaktivna na pohlad a potom prepukne.
Proste cas ti povie.
Ta reakcia(zapal) moze trvat este niekolko dni, kym sa tie latky, ktore sposobuju alergicku reakciu telovymi enzymami a bielymi krvinkami nezlikviduju.
Osobne by som si z toho vela nerobil. Ak tam ale bola nastepena infekcia, tak ti nepomoze teraz uz nic, nez vyckat co sa s toho vyvinie a urobit testy na rozne mozne a podla toho sa zariadit.
Alebo brat vsetky mozne antimikrobialne doplnky dufajuc , ze infekcia tam mozno nanesena bude niektorym z nich potlacena...
Mozno tak by som nakoniec ja sam na sebe postupoval, kedze mam aspon 10 z nich po ruke k dispozicii.

Mozno enzymi, a protizapalove latky by tomu zatial ciastocne pomohli(curcumin,dumbier, MSM,bromelain, serrapeptaza...), teda proti histaminovej reakcii a na rychlejsie odstranenie.