Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

Jana_SS

Dobry den RNG. Ako sa prosim maju uzivat tabletky, ktore su v takom klzkom obale, ktory sa da aj otvorit. Je lepsie to preglgnut cele, teda aj s tym obalom, ktory sa v zaludku zrejme rozlozi, alebo kapsulu otvorit, obsah vysypat do ust a zapit vodou? Dakujem, pekny den.

jara

Zdravim Ta, RNG, prosim Ta o radu. Pred 4 dnami som nasla 11 r. synovi na boku taky cerveny flak, asi 5x8cm. Na druhy den sme isli k lekarovi, ten povedal, ze nejaka dotykova reakcia...Ale mal to v strede akoby pichnute, postipane. Doporucil fenistil gel a dietu. Ale na dalsi den sa mu to zvacsilo a scervenalo. to uz mi prisla koloid. voda z Lucenca, tak som mu to 3xza den striekala, myslim, ze sa to ukludnuje, ale ma to stale cervene. Neviem, ci je to normalne, ze to ma tak dlho cervene,davam mu aj ten oreg. olej, lebo ma nadchu, mam este oleuropein 15%, mam mu aj ten radsej nasadit? Doktor ma dovolenku, inak by som mu to isla ukazat, ci je to normalna reakcia...Dakujem

RNG

katarinka, nejak som odbocil, mozes dietatu davat aj niekolko tych tabletiek, ked ich uz mas.Na dospeleho je limit 10 za den(aby sa nepredavkoval zinkom, ine su tam celkom nizko))
Koloidne striebro do nosa a oci mozes davat aj kazde 2 hodiny, pokial sa nakaza nevytlcie v prinosnych dutinach, lebo tam trva najdlhsie a odtial sa dostava na mandle, priedusky dokonca s hlienom aj do pluc.
Pitie koloidneho striebra je dobre len na zaludocne infekcie(helikobakter, salmonela, escherichia coli) ked sa dostane do criev alebo do krvi, koloidne striebro v tych davkach je malo ucinne.
Ak je dieta casto chore, skus mu davat betaglukany, minimalna davka pre dospeleho je 2x200 mg,udrzobne, 3x400 mg pri chorobach.

RNG

zeleny zdroj je vyrobok predavany pod maloobchodnou znackou Nature's Bounty, tj maloobchodnou odbockou firmy NBTY. Davkovanie je prisposobene starym normam na odporucene davky vitaminov a mineralov.
Na to aby to naozaj bolo ucinne, clovek by ro musel,brat na hrste.Aj ta cena na obsah je neumerne vysoka. V porovnani s tym napr vurobok tej istej firmy(NBTY) predavany sietou Puritan.com pod menom Life's Greens ma "len " 35 zloziek, podstatne bohatsi na ziviny, je ho 262 gramov co je podla vyrobcu 29 dennych davok(po 9 gramoch na davku, nie polgramove tabletky, ved sa predsa jedna o doplnok POTRAVY, nie liek).
Nuz ja si obcas davam lyzicu do joghurtu na dodanie roznych latok, hlavne sa to sklada z morskych riea, roznych mladych trav s pridavkami roznych koncentratov z bylin, materskej vceliej kasicky a dokonca obsahuje aj celkom slusnu davku probiotik. To vsetko za ovela nizsiu cenu.
Walmark zneuziva, ze je v Europe nedostatok konkurencie a dovaza poslabsie vyrobky(obsahy a davky, inac kvalita musi byt dodrzana, je to dovoz z USA, kde su na kvalitu velmi prisne zakony) a za hrozne ceny.

katrinkaa

RNG prosim potrebovala by som poradit kupila som doplnok Zeleny zdroj(je to zloženie z 80 doplnkov vyživy) a potrebovala by som vedieť či mam davať dieťatu len pol tabletky denne ako je uvedene v davkovani alebo mam davať viac?a možem popritom davať aj koloidne striebro ? lebo mala je často chora....dakujem

RNG

Inac uvedeny clanok pise len o bandazach a stahujucich podkolienkach. To nestaci, lebo casto sa vytvoria krcove zily aj v stehnach. Preto su kvalitne stahujuce pancuchace, ktore vyzeraju aj modne a dobre ovela lepsie riesenie.
A treba ich pouzivat ovela skorej, nez sa vytvoria prve krcove zily, podla moznosti, ked je to v rodine aby sa kompletne zamedzilo ich vytvaraniu alebo aspon zhorsovaniu, ked to clovek zachyti uz neskoro.
Prevencia je zialbohu to, co velkej vacsine lekarov prakticky nic nehovori....

RNG

nuz ktomu clanku na zily doplnim, ze krvne zrazeniny(trombusy) sa daju rozpustat aj ustne branym enzymom, nattokinazou, ktora zaroven zrieduje krv a zrychluje cirkulaciu, lebo robi krvne platnicky menej lepkavymi a tym zriedi "hustu" krv.
Nattokinaza v davkach 3x2000 FU rozpusti zrazeniny ovela rychlejsie, ako heparin(tiez enzym vyrobeny z prasacich criev, ktory sa neda brat ustne, lebo sa znici zaludocnymi kyselinami, v zrovnani s tym nattokinaza a serrapeptaza sa neznicia zaludocnymi kyselinami a rozpustaju zrazeniny az 6 hodin, co je ovela dlhsie ako heparin a jeho chemicke derivaty

alzbee

eva.g: vyskusaj napisat alebo si aj prestudovat tuto stranku:)
zily.sk
ja som im tam raz pisala a naozaj mi dopodrobna odpovedali:)) len im to dost trvalo-asi aj vyse tyzdna, mozno dva...

RNG

eva g. krcovym zilam treba hlavne predist(nohy vykladat hore, stahujuce pancuchace cely rok, pouzivanie roznych silnych antioxidantov ako napr escin (z pagastana konskeho) je aj vo forme kremov(venitan napr).
Rezanie/laser/sklerotizacia je az posledna moznost, ked vsetko ostatne zlyha.
Velky rozdiel medzi metodani nie je, kazde z nich vyberie/amputuje tu zilu a potom ju uz viac nemas a to sa neda do nekonecna robit, lebo tie zily su sucast vyzivovania koncatin.

eva.g

Dobrý večer. Chcela by som sa spýtať na Váš názor liečby krčových žíl. Mám pomerne veľka žíl na dolných končatinách, sú bolestivé a uvažujem o operácii. Aký máte názor na leserovú operáciu - ELVT krčových žíl, klasickú operáciu resp. na liečbu krčových žíl pijavicami. Dakujem .