prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
nina 26, nepamatam sa ,ze by som niekde odporucil Caltrate. Je to totiz len zdroj vapnika(calcium) a to nie vo velmi dobrej vstrebatelnej forme, lebo je to calcium carbonate(uhlicitam vapenaty= mlety kamen, vapenec) s pridanym vitaminom D, ktory je nevyhnutny na absorbciu vapnika. Zialbohu tam chybaju aj ine potrebne mineraly, bez ktorych sa vapnik v tele nezabuduje.
Pozri napriklad na zlozenie tohoto vyrobku:-odkaz odstránený-
ktory som castejsie odporucal pre jeho vysoku absorbovatelnost a zabudovanie v tele, dokonca pre este lepsi ucinok som odporucal ho brat s niekolkymi tabletami(alebo lyzickou) spiruliny, na noc.
dragonfly,
ja vzdy povazujem chemikalie, ziarenie a noz len za poslednu moznost, ked vsetko ostatne prirodne zlyha.
Od Wobenzymu su dnes ovela silnejsie enzymi, Super strength multienzyme z Puritans pride je 5 az 10 krat tak silny.
Na intenzivne cistenie organizmu odporucam 3x2 tieto hodinu pred jedlom.
Svagrinej to za menej nez 2 mesiace vycistilo niekolko mensich cyst-kompletne zmizli.Pouzivala aj jod dva krat tyzdenne 10 kvapiek na spodok brucha, dobre roztrete.
muc, zialbohu to nespecifikuje, o aky vytazok sa jedna(pomer vytazenia ani sposob ani obsah ucinnych latok) takze nemam komentar na to.
Osobne odporucam denne niekolko gramov sucheho ovocia z hlohu na znizenie tlaku(vasidilatator, ACE mechanizmus) plus je to zdroj antioxidantov.
doplnky su na doplnenie normalnej kvalitnej stravy o latky, ktore tam chybaju alebo ktore nase telo potrebuje (individualne casto) vo zvysenych kvantitach.
Zasadne neodporucam nic umele, vcitane vitaminov a mineralov.
Je pravda, ze niektore z nich su pripravene chemickou cestou, ale tak isto sa chemicky cisti cukor, tazia oleje, rafinuje sol(chemikalia sama o sebe) atd.
Podstata je, aby vo finalnom vyrobku neboli zvysky z procesu, ktore nie su odsuhlasene ako potravinove clanky.
kvasnice, zialbohu nie vsetky kvasnice su nezavadne, mozu obsahovat aj neziaduce latky.
Preto sa radsej obraciam na spracovane kvasnice, kde vyrobca kontroluje obsah na neziaduce latky.
vyse 5% ludi ma ale alergie na kvasne produkty, takze opatrne na zaciatku zacni s malymi davkami.
Doma som kedysi jedol surove kvasnice, ktore predavali do chleba a roznych kysnutych ciest. Pamatam sa, ze ma jemne naduvali-podobne ako cesto sa z nich nafukne.
Ale maju velmi vysoky obsah hlavne B-vitaminov, takze su zdravy doplnok stravy.
dragongly, chlorella ma cistiaci ucinok na telo(detoxifikator) a je zdrojom roznych cennych latok. Je to kategoria "superjedlo" a da sa kombinovat s cimkolvek.
Ja som bral z nej ale dost velke davky, nad 5 gramov denne.
Alebo radšej napíš do témy úzkosť,občas tam nakuknem,tu sú otázky pre RNG,nech sú tu len otázky a odpovede na rôzne zdravotné problémy,aj sa ostatným ospravedlňujem.
adka2001 ja som v jednom období mávala veľké závraty.Doktori neprišli na nič. Začala som posiľňoavť chrbticu,môžeš aj cvičiť.Ja každý deň najmenej 8 minút som na steperi,nohami šlapem a rukami rozcvičujem hornú časť tela. Steper ťa prinúti udržať rovnováhu, stabilizovať chrbticu, zo začiatku je náročnejšie na tú rovnováhu. No a pritom zhlboka dýcham.Občas má úzkosť aj zdravý človek,zistila som že keď má človek pevnú chrbticu, cíti sa lepšie aj po psychickej stránke.Ak trpíš úzkosťami, zvášť sa venuj aj tomu hlbokému dýchaniu, predýchaš to,budeš sa lepšie cítiť.Ak by si to skúsila s tým steperom,potom sem napíš ako sa ti darí.
RNG, mam cystu dermoidnu,komorovu + endometrioza a zvyseny onkomarker, ktory potvrdzuje tu endometriozu. Uz som raz bola operovana pred 6,5 rokmi na tu istu diagnozu - vybrali cystu aj s vajednikom. Teraz mam 2.2. znova ist na operaciu, ale uz som tu vela citala o cistiacich ucinkoch enzymu a verim tomu ze pomahaju. Na Slov. je k dostaniu iba wobenzym, cysta sa mi asi po 550 tbl. nezmensila ale uz nerastie. chcela by som si objednat z puritan enzymy, co radis ty, ale medzitym mam ist na tu operaciu, kde je odporucanie na hysterektomiu. Neviem sa s tym zmierit, ked je moznost ineho neoperativneho riesenia. nechcela by som byt v 37 rokoch v prechode. myslela som, ze by som brala tie enzymy, a potom, ak by sa nezlepsilo by som podstupila operaciu.aky mas nazor? dakujem,