Chronický únavový syndróm

Príspevok v téme: Chronický únavový syndróm
alexia1

Viete mi s ním niekto pomôcť? Nemám ho diagnostikovaný, lekári vlastne nevedia, čo mi je, ale padla už aj táto alternatíva. Som príšerne unavená takmer stále, ráno sa zobudím a chce sa mi strašne spať, režú ma oči, som slabá neuveriteľne, malátna, nič nevládzam, niekedy sa mi ani pohnúť nechce. Zažili ste to? Alebo poznáte niekoho, kto to má tiež? a viete poradiť? Ďakujem. P.S.. Mám to už niekoľko rokov a nedá sa toho zbaviť...

RNG

Unaveny,
Podla vyskumov Linusa Paulinga a jeho kolektivu, umely vitamin C sa nicim nelisi od prirodneho, izolovaneho z ovocia a zelenin.
Je rozdiel hovorit o prirodnej zmesi vitaminu C a inych latok v ovociach a zelenine, kde exisyuje rozna synergia(spolupraca) ale izolaty sa spravaju rovnako.
Chronicky unavovy syndrom sa spaja tesne s autoimunnymi chorobami, tj aj z ich pravdepodobnymi pricinami ako chlamidie, boreliozy, rozne v nas zijuce virusy a pod.
Preto je mozne, ze metody na potlacenie tychto pravdepodobnych pricin vyliecia ludi z autoimunnych.
Viaceri lekari to dokazali jasne uz na borelioze v spojeni s reumatickou artritidou, urcite uspechy boli aj s boreliozou/ALS, borelioza/lupus dokonca borelioza / alzheimer
Na chlamidiach sa este stale pracuje a problem je podobny, ako borelioza, aj chlamidie maju dokonca 3 rozne formy v tele, iba jedna je typicka bakteria, druhe su skor mykoplazmy a spory, ci ako by som to pre zjednodusenie nazval.A vie sa menit z jednej na druhu a tak prezit utoky tela ci ATB. A vie sa v bunke ucinne maskovat, tak ze prinuti bunku vytvorit na bunkovych stenach akesi hlieny, ktore nedovolia vstup obrannych latok a zamaskuju nakazu pred ludskym obrannym systemom.
Uspech bol pri odmaskovani roznymi enzymami, NAC a velmi ucinnym vytazkom z Vilcacory, Samento.

unaveny

Dik za typ, asi nieco z toho skusim.
Da sa to objednat len telefonicky, alebo sa da stavit aj osobne?
Tiez sa hodne diskutuje, ze CFS sposobuju chlamydie.

To vycerpanie glutationu u CFS ma ale este jeden nasledok a na ten by som tu chcel ludi upozornit. Nazyva sa to porfyria.
Rozhodne by preto nemali uzivat umely vitamin C a to ani po predpisani lekarom. V ziadnom pripade by nemali pit alkohol.

RNG

Jedina funkcia atb. je potlacenie nejakych bakterii.
Ak to ti pomaha nastartovat spat nejake procesy v tele znamena ze mas v tele nejaku permanentnu nakazu bakterialneho typu, ktora ti sposobuje problemy.
Skus to adresovat posilnenim imunity voci bakterialnym:zinok, jod, probiotika , GSE, betaglukany.
Su aj ine sirokospektralne antimikrobialne, ako extrakt z olivoveho listu, oreganovy olej, graviola, vilcacora a Samento

unaveny

Existuje tiez teoria o nedostatku enzymu GP6D (favizmus). Ten je prave potrebny pre beh "pentozoveho cyklu". Premiena glukozu na ribozu. Medziproduktom v tomto cykle je glutation. Jeho nedostatok prave moze sposobovat, ze sa telo nedokaze zbavit vnutrobunecnych infekcii.
Mam ale skusenost, ze po brani urcitych ATB mi na nejaku dobu travenie zacne fungovat a dokonca zacnem priberat, ale neviem si to dobre vysvetlit.

unaveny

Existuje tiez teoria o nedostatku enzymu GP6D (favizmus). Ten je prave potrebny pre beh "pentozoveho cyklu". Premiena glukozu na ribozu. Medziproduktom v tomto cykle je glutation. Jeho nedostatok prave moze sposobovat, ze sa telo nedokaze zbavit vnutrobunecnych infekcii.
Mam ale skusenost, ze po brani urcitych ATB mi na nejaku dobu travenie zacne fungovat a dokonca zacnem priberat, ale neviem si to dobre vysvetlit.

RNG

Ja mam dojem, ze pricina CFS je hlavne oslabenie cinnosti enzymov v tele. Enzymi su latky, ktore pouziva telo na zbavenie sa od neziaducich latok. Enzymi pouzivaju biele krvinky na odstranenie patogenov.
Enzymi su latky potrebne na rozlozenie jedla na vyzivu tela.
Nedozivenie oslabi telo a vedie k nedostatkom mineralov(tetania, osteoporoza)
materialov na hormony a neurotransmitery(nervove a siahodlhe hormonalne nasledky) a to cele vedie k
nedostatku energie, imunity a regeneracie tela.

unaveny

Unavovy syndrom je velmi zavazne onemocnenie. Niektore predbezne statistiky uvadzaju, ze vacsina ludi, ktori nim trpia spacha bud samovrazdu (nevedia co im je, nikto im neveri a ich problemy su povazovane za psychicke), alebo dostanu rakovinu z dovodu oslabenej imunity (uvadza sa priemerny vek dozitia cca 50 rokov).

Je to vlastne sucasna porucha tvorby hormonov (nadladviny-hypotalamus, hypofyza a dalsie), imunity (mne osobne boli potvrdene hadam vsetky existujuce vnutrobunecne infekcie chlamydie pneu, yersinie, HHV-6, CMV, EBV...), kandidoza je len jeden z mnohych problemov u CFS. Tieto obycajne prekona aj kazdy zdravy clovek. U cloveka s CFS su takmer vsetky v jakomsi "poloakivnom stave"-imunitny system im brani mnozit sa, ale nedokaze ich potlacit.
Tetania je tiez len jeden z priznakov.

Pricina sa nepozna, ale mohol by to byt napr. stres, nedostatok horciku, alebo B-vitaminov.

RNG

collostrum je bohaty zdroj imunoglobulinov(typicky 25%)a extremne lahko absorbovatelny zvysok, koncentrovane ziviny.
Stepny dobytok ma mladata na jar, ked je zem casto v noci zamrznuta a ked sa narodia, padnu na zem mokre a potrebuje supervyzivu a superochranne latky, lebo ich traviaci system este nepracuje-nie je ani nastartovany.
Za hodinu su uz schopne bezat, inac by ich boli vlci pozrali.
Preto je v kravskom collostre taka "startovacia bomba" vyzivy a obrannych latok.
Je to fantasticka latka pre tazko poskodenych, "beznadejne" pooperacne stavy, ked telo nema dost energie ani na traviaci proces.
Zvlastne je aj vysoky obsah lactoferrinu, latke uzitocnej pri boji s rakovinami.