Rady starých materí na akné

Súvisiaci obsah

fiieaprf

Tabletky na akné - derminax.lv Dnes uplynú 2 mesiace od začiatku mojej liečby a účinky sú naozaj uspokojivé. Zmizli aj tie hrozné vyrážky. Veľmi odporúčam.

MartinaBA

nakopírujem sem zopár tipov z článku : www.polakova.sk

* Pretlačte päť strúčikov cesnaku do pohára vody, nechajte na pár hodín odstáť a podomácky vyrobenou pleťovou vodou natierajte postihnuté miesta.
* Zmiešajte dve polievkové lyžice medu a jednu čajovú lyžičku škorice. Vzniknutú pastu aplikujte na tvár a nechajte pôsobiť desať až pätnásť minút. Umyte a osušte.
* Listy zo zeleného čaju varte vo vode cca tri minúty. Po vychladnutí naneste na tvár vatovým tampónom alebo rozpr....

Je toho viac, treba skúšať ale rátať aj s tým, že sa na chvílku môžu priznaky zhoršiť. každá pleť je iná

juchu9

ahoj ja som sa nemohla akne zbavit dlho, kupovala som si vselijake masticky, kremiky... potom mi kamoska poradila obycajny aknecolor a pomohol!

liiii

neviem ake rady by vam dali nase stare matere, ale urcite viem, ze zili v kvalitnejsom prostredi, jedli kvalitnejsiu stravu a mali kvalitnejsi sex.. ak si chcete pomoct teraz, nech sa paci - puci zihlava, kazdy den liter caju, cisti to krv, na xicht to ma zazracne ucinky.. teda aspon na ten moj..

Gabča

UHRY (akné - hnisavý zápal mazových žliaz kože)

Je to vyslovene pubertálne ochorenie a čiastočne závisí od porúch obličiek. Preto sa treba vyhýbať slaným jedlám, kyslým šalátom a nápojom. Šaláty treba pripravovať s kyslou smotanou. Na akné treba denne vypiť po dúškoch jeden liter záparu z pŕhľavy, rozdelený na celý deň.

Vonkajšia liečba: Ráno a večer treba nanášať na navlhčenú tvár chrenový ocot a nechať ho pôsobiť desať minút. Nastrúhaný chren dáme do fľaše a zalejeme vínovým alebo ovocným octom. Ocot má chren zakrývať. Necháme stáť vo vykurovanom byte 10 dní. Esencia sa užíva priamo z fľaše, ocot sa nezlieva. Odporúčam dobre vyparenú plastikovú fľašu s dierkovanou zátkou. Chren odoberá ostrosť octu a ocot chrenu. Vznikne tak mierna octová esencia, ktorú tvár dobre znáša.

jul.

a najlepšie je niekomu radiť keď "mám perfektnú pleť a moje odporucanie...."
toto milujem nepochopím ako človek ktorý nikdy nezažil takýto problém môže radiť niekomu kto 5 rokov rieši akné.
A bylinky nikdy samé nepomôžu!! krémy sa musia používať aby sa mastnota pleti, ktorá produkuje maz stabilizovala, lebo vysušovaním sa pleť dostáva do stavu kedy sa začne brániť tomu podla nej zlému a začne sa mastiť ešte viac. Viem to sama, používala som salicylový lieh dokedy som neprišla na to aké e to zlo, a ak používať, tak iba na presne pupínek, nie na celú tvár.

Jul.

ja mám 20 rokov, akné a trápi, už nejaký ten piatok, stále sa ho snažím zbaviť,
navštívila som už aj kožnú, no po tom čo mi nasadila (zinet, alebo ako sa to volá, neikto tu písal, že to pomáha :D ) sa moja tvár ešte zhoršila asi o 20 percent a teraz sa stále nemôžem toho zbaviť.
Tvár si nechytám, denne pijem min.2 litre vody, nesladím, nesolím, nejem vyprážané jedlá, nadbytok sladkosti ani slaných vecí.
Pijem iba čaje, žiadna káva, žiadny cukor, žiadne cigarety, žiadny alkohol....
každý deň si ráno i večer čistím tvár micelárnou vodou bioderma, umývam s čistiacim gélom bioderma (všetko pre mastnú pleť) a tiež používam hydratačný krém. Stále nič. A pravdaže nevytláčam.
Ale mám pocit, že za pol roka čo toto praktikujem sa už vylepšuje :D
je tu niekto na tom horšie??