Mate niekto prosim vas skusenosti s tymto liekom? ak ano, tak ake? dakujem pekne.....
Cipralex - skusenosti
dakujem za rady....ja už jedno dieťa mám, vtedy som bola v poriadku po zdravotnej stránke. Mojim problémom prečo teraz trpím bol môj bývalý manžel, ktorý mi psychicky ubližoval. Tiež mi bolo ťažko navštíviť psychiatričku, ked mi bolo stále zle a mala som problémy. Tá mi doporučila cipralex a cítim sa teraz lepšie výrazne. Pomaly mi ho chce vysadiť, tak mám obavu, či sa mi opať stavy úzkosti nevrátia. Mám v súčastnosti nového partnera a rozmýšlala som nad tým, čo by bolo, keby som mala ešte bábatko.
ohladom tehotenstva a AD ti asi najlepsie poradi lekar podla tvojho zdravotneho stavu - pokial by si sa citila lepsie mozes to risknut bez liekov, pokial nie, zvoli najvhodnejsiu liecbu. kazdy liek je riziko, kazdopadne si to treba dobre rozmysliet ako sa na dieta citis. drzim palce.
katus prispievam dost casto do temy uzkost, je tam vela fajn ludi co sa navzajom podporuju a radia si, skus aj tam popozerat.
ano bohuzial clovek si peskace vselico v zivote, ako hovorim je to beh na dlhe trate. kym som zacala uzivat AD tak som skusala naprv zmenit vela veci vo svojom zivote + uzivala rozne vitaminy, chodila na terapiu, relaxacie, civicit atd. ale vobec nic mi nepomohlo zlepsit tieto stavy, az nakoniec lieky. a to mi dost dlho trvalo kym som sa vobec odhodlala k odbornikovi, pretoze tiez sa tazko s tymto zmieruje hlavne ked ti zivot dovtedy slapal bez problemov a teraz zistis ako ta choroba kazdodenne obmedzuje. takze voci vyjadreniam "zmen svoj zivot a choroba pominie" som dost skepticka z vlastnej skusenosti. okrem toho hlavne spustace choroby ako je napr. stres tazko dnes obmedzis.
lieky mi odporucila lekarka serotonin /alebo tak podobne sa vola/. ale ako som pisala snazim sa tomu kvoli babatku vyhnut. zatial mi celkovo v minulosti najviac pomohol cipralex a na uzkosti lexaurin, ale to je u kazdeho individualne.
sunnie....chcela by som byť s tebou v kontakte, vyzeráš ako človek skúsený, čo prežil už všeličo v súvislosti s chorobou...rada by som mala takú kamarátku ako si ty....
dakujem veľmi pekne za radu ..... ja sa snažím robiť všetko preto, aby som sa z tejto choroby dostala, ale myslím si, že je to možné na krátku dobu a po čase sa stav môže vrátiť. Aké lieky ti doporučila lekárka počas tehotenstva, keby ti bolo veľmi zle? Sú nejaké také dostupné, čo by bábatku neublížili? Nemôže tehotenstvo tvoje úzkosti zhoršiť? Ja užívam len štvrtinu cipralexu a iné lieky žiadne.Bojím sa fakt, keby som otehotnela, či bábatko bude v poriadku....
Katus, ja sa dlhodobo liecim na uzkosti a depresie a teraz som tehotna. ked som to zistila lieky som hned vysadila a pocas tehotenstva nic neberiem,nie je to dobre pre dieta aj ked su zeny co musia brat/brali AD aj pocas tehotenstva a maju zdrave deticky. je to ale dost fuska byt bez liekov taku dlhu dobu /teho+kojenie/ pokial trpis silnejsou formou. resp.kojit by som pri tejto diagnoze vraj vobec nemala, ale uvidime mozno mi nebude az tak zle. teraz ale mam stavy rozne a nie je to sranda.
tiez myslim ze kto ma raz uzkosti nevylieci sa nikdy z toho uplne.
je možné sa vyliečiť z panickej poruchy? ako dlho to trvá dostať sa z tejto choroby a čo robiť, aby som sa mohol vyliečiť? Poradí mi niekto?
Ahojte, ja užívam cipralex dva roky...trpím panickou poruchou. Na začiatku liečby som užívala cipralex spolu s frontinom a cítila som sa hrozne, príšerne stavy. Tie ustúpili po dvoch týždňoch. Rok aj pol som užívala jednu tabletu denne, kedže sa môj stav zlepšoval psychiatrička mi postupne znižuje dávky cipralexu. Teraz užívam už len štvrtinu z 1Omg a cítim sa celkom dobre. Občas mám pocity na odpadnutie, ked mám dlho stáť..ale to je uplne v pohode s tým ako som sa cítila na začiatku. Chcela by som otehotnieť a mať dieťa, len sa bojím či liečba nebude mať vplyv na môjho potomka, či sa narodí zdravý.Má niekto takúto skúsenosť, že po liečbe cipralexom otehotnel, prípadne počas užívania a ako to znášal?
Nezmiznu uplne len sa zmiernia.Kto to ma raz bude to mat /mozno s prestavkami/ cely zivot.A pribera sa z neho.
Napiste niekto kedy zmiznu uzkosti pri uzivani cipralexu uz mam toho plne zuby.Prosim napiste