Mate niekto prosim vas skusenosti s tymto liekom? ak ano, tak ake? dakujem pekne.....
Cipralex - skusenosti
TICO a ty mas vazne depresie, alebo si zase jeden z fanatikov, ktory sa vyjadruje k niecomu, o com nema ani ponatia?
Som názoru, nech NEEXISTUJÚ ŽIADNE LIEKY, a tak sa ľudia nikdy nezasvinia, a na svetlo sveta ZNOVA vystúpi prírodná medicína ( ako najideálnejšia forma liečenia chorôb, ku ktorým patrí aj depresia, i keď je skôr duševného hľadiska ) PO BOKU so psychológiou a duchovnom ( nie náboženstvom ), lebo práve SÚČASNÁ FILOZOFIA nášho sveta zapríčinila DEPRESIE, celý tento systém čo tu je nastolený, z ktorého sa ja smejem. TEN, KTO BUDE BRAŤ ANTIDEPRESÍVA, NECHCE VIDIEŤ PRAVDU A JE ZBABELÝ. PS : Nevedomosť neospravedlňuje, dnes je neskutočné veľký prístup k informáciám.
Paulinka, je to individualne, ale v zasade by ti liek mal po mesiaci zabrat tak, ze jeho ucinky uz zacnes pocitovat. Ak je ti velmi zle, zbehni si k lekarovi po lieky s okamzitym ucinkom, ktore mozes brat paralelne s AD, kym sa nedostavi jej plny ucinok. V obdobi, ked mas svetlejsiu chvilku, skus to, co napisal TICO hore. Cvic, chod do prirody a hlavne nebud sama. Chod medzi ludi, priatelov, ti mne najviac pomohli, clovek sa tak velmi nefixuje na svoj problem...
nie je vsetko somarina, co si napisal, ale uvedom si, ze tuto stranku si citaju aj ludia, ktory mozu na tom byt momentalne dost zle a tym, ze ich odradzas od navstevy psychitra a liecby antidepresivami a zavadzas o ich ucinkoch im len ublizujes. Ja berem AD, latku na rovnakej baze ako cipralex uz 4ty rok a v vobec nie som jalova. Nema to na mna ziadne vedlajsie ucinky, zvladam uplne vsetky aktivity, narocne studium, cestovanie, sport...Dvakrat som ho vysadila a pol roka fungovala bez lieku, nevsimla som si ziadnu zmenu v mojej aktivite, no nezvladam svoju ziv. situaciu a tak som mala recidivu. Mas pravdu, ze AD nevyriesi problem, len ho blokuje, ale to prave potrebujes, ked si na tom zle. Potom uz naberies silu a musis zmenit zivotny styl, chodit do prirody, cvicit atd, to vsetko pomaha, jasna vec.
Chemické preparáty na potláčanie stavov depresie nemajú v tomto storočí čo robiť... je to len LOBBY farmaceutického priemyslu. Žiadne antidepresíva v skutočnosti nevyriešili problém - len ho potlačili a otupili vedomie človeka, ktorý ich berie. Zmenia celú jeho osobnosť, síce už nebude depresívny, no na druhej strane bude taký, "jalový". Nebude žiť plnohodnotným životom. Odporúčam namiesto antidepresív urobiť toto : VYKAŠLAŤ sa na svojho psychiatra/psychiatričku ( ja som to urobil, dva roky som nezobral do úst liek a depresie zmizli samé od seba - teda, vďaka mne a činnostiam, ktoré som proti nej "zasadil" ), začať sa hýbať ( nejaký šport ), a hlavne sa duchovne/duševne rozvíjať... naučiť sa všetko o vzťahoch ( odporúčam stránku www.savcenko.sk ), navštevovať prírodu ( lebo z nej sme vzišli ! Len tam sa cítime harmonicky, za celé tisícročia sme si utvorili vzťah ku zeleni, čo nám teraz veľmi chýba - ani o tom nevieme ), začať zdravo jes ( a vyhýbať sa konzumovaniu slaných a sladkých potravín - čipsy zajedať čokoládou a podobne - lebo to vytvára chaos v myšlienkach a v správaní ). Čím viac mäsa budete jesť, tým budete agresívnejší, čím viac sladkostí, tým depresívnejší a precitlivelejší. Váš TICO.
Dobrý deň chcela by som sa niekoho z vás opýtať,že po koľkých týžnoch zabera cipralex pretože ho beriem už 4 týžne a nič :( nieje mi ani horšie ani lepšie ale mám 19 rokov a silne depresie :( mimochodom beriem rano pol tablety a večer pol ... Dakujem vam .
Ahojte. aj ja som začala užívať cipralex. Užívam len 1/4 tbl. ráno. Vydržala som týždeň a potom som ho vysadila, lebo som začala mať strašné stavy, návaly horúčavy a nechutenstvo. Po konzultácii s doktorom mi povedal aby som ho znovu začala brať, lebo tie účinky väčšinou vymiznú po 7-14 dňoch. Tak ho znova beriem už tretí deň,ale znovu sa stupňuje nervozita. No uvidím ako bude ďalej.
ahojte.som strane v pecku.dala som si 3x ciprelex na supu...potrebujem pomoc?!
ketsut, si milá, že mi odpovedáš. Veľmi mi to pomôže, lebo osobné skúsenosti sú predsa niečo iné, ako čítať príbalový leták po objavení sa nejakých príznakov pri užívaní lieku. Ostáva mi len vydržať a nestresovať sa z toho, že som schudla. Teraz už viem, že chudnutie je reakciou na liek. Vďaka.