Mate niekto prosim vas skusenosti s tymto liekom? ak ano, tak ake? dakujem pekne.....
Cipralex - skusenosti
asi za prvé tri týždne som schudla 5kg...to si dobrá, že zješ aspon aktíviu...ja som nemohla na ranajky vypiť ani čaj... aj z neho mi bolo zle.
jedla som veľa ovocia, zeleniny...a ostatné jedlo ale v malých dávkach a častejšie, koľko som zvládla...aj napriek tomu som schudla...
ked si prečítač účinok antidepresív je u niektorých ľudí sposobuje nechutenstvo u iných zvýšenú chuť jesť...
na začiatku užívania Cipralexu je to vraj bežná reakcia organizmu, myslím tým úbytok váhy...moja lekárka mi to takto vysvetlila a ubezpečila ma, že nich sa nedeje...mala pravdu...po 3. az 4. týždnoch ako sa moj stav zlepšoval, mi začalo aj lepšie chutiť jesť, váha sa mi vrátila....a počas celého užívania Cipralexu si váhu stále držím....
Opýtaj sa na čo chceš, ti odpoviem....
Budem rada, ak ti pomôžem....
ketsut, prosím Ťa, za ako dlhé obdobie si schudla 5 kg? Ťažkosti (nechutenstvo, pocit na vracanie) sa stratili po akom čase? Ja sa snažím jesť, avšak do seba dostanem malú porciu jedla(ako pre ročné dieťa). Píjavam mätový čaj, po ňom začnem mať pocit hladu, zjem nanajvýš 1 aktiviu a hrsť ovsených vločiek. Niekedy, pred 20 rokmi by som zo straty na hmotnosti mala radosť (ako dieťa som bola obézna, nadváha 30 kg, keď som nastúpila do práce, vylúčila som pečivo, zemiaky, bola to vlastne delená strava- v tom období sa o nej ešte nepísalo.)
no mne tiež veľmi pomohol Cipralex.....ale teraz som bez neho a musím sa spoliehať na seba na to ako to zvládnem....zaujímavá predstava...ver mi.
niekedy mi je zle...ale chcem to vydržať, nechcela by som sa opať vrátiť k užívaniu ADčiek...
ahojte!
beriem Cipralex takmer rok, trvalo asi 8 tyzdnov, kym zabral, tiez som ho brala najprv v kombinacii s frontinom na panicku poruchu, teraz sa citim naozaj dobre, dolezite je neprestat ho brat, ked sa citite lepsie, nepribrala som od neho ani neschudla...velmi dobre pomaha, potlaca aj nutkanie na plac, takze sa nedokazem dostat az na dno...bojim sa vsak, ze sa nanho prilis spolieham, ze bez neho nedokazem zit :) ale raz budem musiet...
je to normálne, pri užívaní cipralexu, prvé dni človek pociťuje nepríjemný pocit v žalúdku, nutkanie na vracanie a nechutenstvo ale po nejakej dobe to prejde. Hlavné je nebrať ho na prázdny žalúdok, vždy niečo spapajte skôr, nejaké raňajky až potom si vezmite tento liek.
na začiatku užívania Cipralexu som schudla 5kg...nechutilo mi jesť, ako by som mala hrdlo stiahnuté, nemala som chuť na jedlo, pocity na vracanie....po čase tento stav prejde.
Potom sa mi podarilo pribrať....ale v podstate si svoju váhu stále udržiavam. Nedržím nijaké diety, stravujem sa normálne....nepriberám.
Ja som začala užívať Cipralex pred 10 dňami, v diskusii som čítala, že sa po ňom priberá. U mňa však nastúpilo nechutenstvo, pocit na vracanie, schudla som 3 kg. Má niekto podobnú skúsenosť?
Cauko,
aké stavy máte pri úzkosti? ako často sa vám opakuje? čo robíte pre to, aby ste ich prekonali? čo vám zatial najviac pomohlo?
Ahojte,
uzivam cipralex uz asi mesiac a prezivam to nasledovne: uzivam jednu tabletku rano a polovicku tabletky na obed. Zrana sa po poziti citievam unavena az otapena a vecer a poobede sa citim nabudenejsia a mam chut robit veci a zit :)
Túžim mať rodinu, žiť konečne spokojne ak by to išlo...tak preto som chcela pohovoriť s niekym, kto má podobné skúsenosti s touto chorobou.