Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Slepé črevo

Príspevok v téme: Slepé črevo
zdeno

prosím niekoho o radu ,ak má s tým vlastnú skúsenosť , prípadne aj lekára aby mi popísal ako sa prejavuje chronická apendicitída, čo ju vyvoláva , ako sa diagnostikuje , či je nutná operácia, mám totiž dlhodobé bolesti asi 2 roky v oblasti tzv. slepého čreva, ktoré vyžarujú až pod pravé rebro, bolesti sa vystupňujú hlavne pohybom a po popritláčaní rukou , absolvoval som endoskopické vyšetrenia, všetko OK, lekári vyslovili podozrenie na chronickú apendicitítu ale nič so mnou nerobia, aké lieky je vhodné v takomto prípade používať na utíšenie bolesti ? zdeno
-------
Slepé črevo www.zdravie.sk

karioll

misulka
moze ti urobit ultrazvuk brucha,moze ti odobrat krv na leukocyty,urobut sedimentaciu ci nemas zapal,ked su taketo nejasne bolesti zvykne sa urobit rtg criev,vypijes sadru a budu ta roengenovat,da sa urobit gastrofibroskopia(hadica v zaludku),kolonaskopia(hadice cez konecnik v creve)hlavne by som neustale patral po pricine,ziadna choroba predsa neprejde sama od seba.kamoska mala taketo bolesti asi mesiac,nevedeli zistit co jej je,nakolko bola panna a vysetrovali ju iba cez konecnik a po 2 tyzdnoch ju zachranka odviezla do nemocnice,skoro je praskol slepak,a to zvykne byt smrtelne

misulka

no ze proste ona mi tlacila brucho a povedala ze nevie to presne povedat co to je lebo mam menzes.. ze ked mi skonci mam ist ku gnekologicke a ona po pripade vyluci problemy s vajecnikmi. ale bolesti mam celkovo uz aj viac ako mesiac aj ked menzes nemam

misulka

no dnes som bola u doktora.. nic mi nezistili lebo mam menstruaciu .. musim pockat kym mi skonci a az potom s tym mozu nieco robit :(

karioll

jajkafr
co ti este nerobili pre boha?
misulka
ak je to este aktualne,velmi rychlo by som isel do nemocnice,moze to byt zapal slepeho creva,ked praskne,nasledky mozu byt fatalne

jajkafr

ahoj misulka

načo preboha čakáš? Ak to je zápal slepého čreva, tak ti po pár dňoch môže slepák prasknúť. Môže to byť tiež zápal vaječníkov, ale v každom prípade navštív čím skôr lekára. Na tvojom mieste by som šla asi na pohotovosť. Napíš ako si dopadla ... držím palčeky

misulka

ahojte.. prosim vas o radu .. uz vyse mesiaca ma picha prava strana brucha ked sa chytim v lavom boku.. idem umret od bolesti... citim sa aj dost blbo. nemoze to byt slepe crevo ? chronicky zapal myslim . bolesti su neznesitelne.. citala som ze clovek aj zvracia ale to ja nemam aky problem len mam obcas teploty a nemam ani chut do jedla.. fakt prosim vas poradte mi co to moze byt :( naozaj uz nevladzem ani sediet ani stat aj ked lezim ma to boli a ako som spominala ked stlacim v lavo zaboli v pravo okolo pupku, podbruska.. prosim pomozte mi !!! :( pojdem aj ku lekarke ale chcem vediet aj tak do predu co mi je lebo uz naozaj nevlazdem ... :( dakujem a prosim odpiste.. :)

jajkafr

ahoj apendix

Mne vyoperovali apendix teraz v júli. Robili mi to laparoskopiou čiže mám 3 takmer neviditeľné jazvičky :) No a bolesti po operácii? Jasné že boli. Je to zásah do tela. Analgetiká mi dali v deň operácie a keďže mám na väčšinu alergiu a aj po tých prvých som mala silné alergické reakcie viac mi ich nedávali. Bolesti najmä prvé 2-3 dni boli dosť silné. Viem, že prvú noc som nespala a to som večer dostala Tralgit. Takmer týždeň som si nemohla ľahnúť na bok lebo ma bolelo brucho najlepšie sa mi ležalo na chrbte s pokrčenými nohami. Analgetika som nebrala, pretože som nemohla a prežila som to :) Hoci tie bolesti sú dosť silné dá sa to vydržať aj bez liekov :)

apendix

Ahoj...mna by zaujímalo či po op.apendixu bola nejaká velmi neznesitelná bolesť na analgetiká,alebo nie je to nič hrozné?dakujem velmi pekne vopred za odpoved,príjemný zvyšok dna...

chirurg

na RTG sa zapal slepeho čreva nedá zistit, da sa leni diagnostikovať chronický zapal slepeho čreva pomocou kontrastnej látky ktoru vypiješ a potom sa spraví Rtg snmok o 8 hodin, ak sa slepé črevo neznázorni to znamená že je nepriechodný o je v nom chronický zapal alebo kamienok a to je príčinou bolesti praveho podbruška opakovane hlavne u mladých žien....pre NICI