prosím niekoho o radu ,ak má s tým vlastnú skúsenosť , prípadne aj lekára aby mi popísal ako sa prejavuje chronická apendicitída, čo ju vyvoláva , ako sa diagnostikuje , či je nutná operácia, mám totiž dlhodobé bolesti asi 2 roky v oblasti tzv. slepého čreva, ktoré vyžarujú až pod pravé rebro, bolesti sa vystupňujú hlavne pohybom a po popritláčaní rukou , absolvoval som endoskopické vyšetrenia, všetko OK, lekári vyslovili podozrenie na chronickú apendicitítu ale nič so mnou nerobia, aké lieky je vhodné v takomto prípade používať na utíšenie bolesti ? zdeno
-------
Slepé črevo www.zdravie.sk
Slepé črevo
cawte pocujte ako zistim na rentgene ze je zapaleny slepak ako to ma vyzeratt???
Zaoberam sa problematikou chron.zapalu slepeho čreva,mam z tejtotemy aj atestacnuprácu a odoperoval somlaparoskopicky cca 60 appendixov.Kľudne odpoviem aporadím čo sa týka tejtoproblematiky ,prípadne zoperujem na našompracovisku
rado sa stalo:)
dakujem ti za radu velmi pekneeeee :-)
klopem o drevo, nie, nemala som zatial, nastastie. ale moja kamaratka mala, prejavovalo sa to asi tak ako u teba. velmi silna bolest v podbrusi, hlavne v tej casti ako je slepe crevo, zvracanie, zle od zaludka. bolest bola na zaciatku priemerna, ale postupne sa stupnovala, az vyvrsila tak, ze sama nedokazala chodit, kazdy krok bol pre nu utrpenim. preto by si ani ty nemala cakat, aby sa nestalo, ze ti nebodaj praskne. s tym naozaj nie su zarty. samozrejme, nechcem robit zavery, je mozne, ze v tvojom pripade je to len podrazdeny zaludok, pankreas, bolest vajecnika, ak je ta bolest v podbrusi, no len ak pises, ze sa k tomu pridava aj zvracanie a pod, jednoznacne k lekarovi.
no hej dakujem asi aj pojdem ....a ty si mala slepe crevo ?
simonka, nemala by si tie priznaky podcenovat, utekaj k lekarovi. je mozne, ze sa jedna o slepe crevo, preto je nevyhnutne, aby si sla k lekarovi, ak to nechces zbytocne komplikovat a trapit sa.
ahojte vie mi tu niekto poradit? ...mam bolesti ri slepom creve, ..a hlavne ked sedim a prudko sa postavim alebo nieco siolnejsie robim, ..a je mi na zvracanie a citim sa nevolno ako keby sam i stale tocvila hlava ...mozem to mat slepe crevo ? ....prosim poradte
apendix - dnes už môžeš kašou a v pondelok už normalnou stravou.
Dobry den. V stredu mi operovali apendix a vcera (piatok) ma pustili domov. Chcel by som sa opytat na dietu. V nemocnici ma informovali, ze mozem pit a co sa jedla tyka, mam zacat bujonom, riedkymi polievkami, neskor prejst na omacky a kase a nakoniec normalna strava. Zabudli mi ale povedat casove intervaly. Kedy mozem zacat s kasami a kedy uz s normalnou stravou? Dakujem