prosím niekoho o radu ,ak má s tým vlastnú skúsenosť , prípadne aj lekára aby mi popísal ako sa prejavuje chronická apendicitída, čo ju vyvoláva , ako sa diagnostikuje , či je nutná operácia, mám totiž dlhodobé bolesti asi 2 roky v oblasti tzv. slepého čreva, ktoré vyžarujú až pod pravé rebro, bolesti sa vystupňujú hlavne pohybom a po popritláčaní rukou , absolvoval som endoskopické vyšetrenia, všetko OK, lekári vyslovili podozrenie na chronickú apendicitítu ale nič so mnou nerobia, aké lieky je vhodné v takomto prípade používať na utíšenie bolesti ? zdeno
-------
Slepé črevo www.zdravie.sk
Slepé črevo
aj mojho otca operovali ...tak sa ludia nebojte
ja nechcem isť na operáciu:( bojím sa.....
Od čoho sa vlastne slepé črevo zapáli ? Je to stravou, resp. dá sa tomu nejak predchádzať?
Ja som bol operovany na slepe crevo pred 11 dnami a uz sa citim celkom dobre. Rana ma este trocha pobolieva ale rozmyslal som uz nad tym ze pojdem v utorok do roboty, tj. po 14 dnoch od operacie. Nemam namahavu pracu ale sem tam sa dost nachodim. Zevraj mam narok byt este mesiac doma. Tak to este zvazim. Uvidim co mi povie obvodna doktorka v pondelok.
Ja mam 15 rokov a slepe crevo mi vyoperovali presne pred 3 tyzdnami (akurat na moje meniny) ..zacalo sa to rano brutalnimi bolestami brucha isol som doktorke ma prehliadla zobrala krw a moc a poslali to na testy...a ptm chiriurgovi ktori mi povedal ze nech idem o piatej do nemocnice na chirurgiu a tam sa uvidi...hodinu a pol sme cakali kim sme sa dostali a ked sme prisli do ordinacie tak mi opat urobili testy (krv a moc) a poslali ma na sono kde sa potrdila diagnoza..chronicky zapal slepeho creva...tak si ma tam nechali dali na na izbu a v noci ma operovali...a rano som sa prebudil po operacii s bolestou brcuha..a ta trvala ete asi 3dni...prvy den infuzie druhy den tekutiny a treti som uz normylen jedol a na 4.den ma pustili domov...a po tyzdny mi vybrali stichy...cele sa to dalo zvladnut aj fyzicky aj psychicky...hh a najlespie je natom ze ma cela rodina obskakuje a na 2 mesiace som oslobodeny z TV
ahoj,tak...ajmnaboli bruchouž vyše roka.Skoro mi nik neveril,vraj svalova bolest,natiahnuty sval....a dnes cakam na operaciu pre chronicke slepecrevolebo boli pri chodzi,uz aj v klude.Najhoršie že ma nechcu vziat ani na operaciu lebo je všade plno a beru len akutne veci..takže ja som neni akutna????tomamcakat naprasknutie???otrasnypristup.Tak držtepalce ludia
A kamaratovi dokonca prasklo. Bol na pohotovosti a tam mu povedali ze nieco pojedol preto ho brucho boli a poslali domov, ale mal velke bolesti tak isiel na druhy den rovno do nemocnice a ako ho otvorili zistili ze mu crevo prasklo a mesiac bol v nemocnici. Nie je to sranda.
Ja som sa tiez dlho trapila so slepym crevom kym mi ho konecne vybrali. Byvalo mi zle, mala som hnacky, pichalo ma to, ale stale to lekari nepovazovali za podstatne vybrat. Vzdy ma zobrali na par dni do spitala to "ukludnit" a supho domov. Vraj ked to nie je nute, tak to netreba vyberat. Potom to uz bolo neunosne tak som sa po znamosti dostala do inej nemocnice a tam ma hned operovali a mi este vynadali ze som nezodpovedna a co som neprisla skor ze mi to mohlo prasknut a cele brucho som uz mala zapalene. No comment. Tesne predtym som mala ist na dovolenku, tak si neviem predstavit keby ma to chytilo tam ake som mohla mat komplikacie.