Slepé črevo

Príspevok v téme: Slepé črevo
zdeno

prosím niekoho o radu ,ak má s tým vlastnú skúsenosť , prípadne aj lekára aby mi popísal ako sa prejavuje chronická apendicitída, čo ju vyvoláva , ako sa diagnostikuje , či je nutná operácia, mám totiž dlhodobé bolesti asi 2 roky v oblasti tzv. slepého čreva, ktoré vyžarujú až pod pravé rebro, bolesti sa vystupňujú hlavne pohybom a po popritláčaní rukou , absolvoval som endoskopické vyšetrenia, všetko OK, lekári vyslovili podozrenie na chronickú apendicitítu ale nič so mnou nerobia, aké lieky je vhodné v takomto prípade používať na utíšenie bolesti ? zdeno
-------
Slepé črevo www.zdravie.sk

RNG

jakafr, pokazeny traviaci proces moze sposobovat alebo prispievat ktisicom roznych chorob, nie len 10, ako mas ty.
A ako som spomenul na napravenie travenia treba kyseliny, enzymy, vlakniny a probiotika skoro vzdy.
A neocakavaj od lekara, ze ti ich predpise....

jajkafr

úplne s vami súhlasím niekedy sa mi pozastavuje rozum nad niektorými príspevkami ako napr. jeden tu chce liečiť všetko akupuntúrou v niektorých prípadoch možno zaberie, ale určite to nieje všeliek.

farmaceutka1

Mna tu uz tiez viackrat napadali, ale mam to vies kde, teraz citam, ze nejaky mudrc tvrdi, ze schizofrenia pochadza z nespravne spracovanych zazitkov a zo strachu, to je zaujimave, preco potom na nu samotna psychoterapia bud nezabera, alebo zabera len minimalne, kym s liekmi to ide urcite lepsie...

karioll

jajkafr
potom ako ma tu zacalo napadat par ludi,pisali o mne ze nemam rozum,ze ho mam menej ako opica kedze neverim,ze rakovinu vylieci pitie mocu, vselijake pubertacky kvoli chudnutiu a podobne nepokladam za vhodne viac ludom radit.preto ti toto pisem aby si mi napisala na karioll@zoznam.sk ked bude pre teba aktualne to vysetrenie co sme sa bavili.

jajkafr

karioll

občas sa cítim ako inventár vo väčšine zdravotníckych zariadení.

Keď som chodila s astmou na liečenie tak pri poslednom liečení ma privítala sestrička: Vitaj vieš ako to tu chodí vyber si skrinku ulož si tam veci vypíš vstupný dotazník. Potom prišla pomohla mi s taškou ubytovala ma na izbu a celý čas sme kecali :)lekárka mi povedala, že s režimom oddelenia ťa už oboznamovať nemusíme ty ho poznáš asi lepšie ako my :D
Zažívam množstvo úsmevných príhod keď prídem a sestričky ale lekári ma poznajú no niekedy je dosť smutné keď čakám v čakárni plnej babiek a dedkov a ja jediná som tam najmladšia a pripadám si dosť blbo v takom tzv. starobinci. Ale život je aj taký a človek ho musí brať taký aký je inak by sa z toho asi zbláznil.

jajkafr

karioll

aj tu na východe sa nájde sem-tam lekár, ktorý vie pomôcť pacientovi bohužiaľ je ich málo. A do BA je od nás dosť ďaleko. Gynekologička ku ktorej chodím je veľmi zlatá a pokúša sa mi pomôcť ako vie. Možno je to nejaká chronická bolesť, ktorá nezmizne nikdy. K lekárom ma nebaví chodiť takže ako sa hovorí ak čo ťa nepáli nehas. Kým to nieje také zlé, aby sa to nedalo vydržať tak do toho asi nebudem veľmi rýpať.

karioll

jajkafr
rad by som ti pomohol,ale neviem ako okrem tej astmy.teda,mozem ti vybavit nejake vysetrenia,nechcem znevazovat tvojich lekarov,mozno je to v moznostiach diagnostiky v ba.mam kolegynu,byva na juhu slovenska a caka na vysledok t3,T4,tsh 2 tyzdne,u nas je to za 4 hodiny a podobne.a take veci si uzila,co som v zivote nepocul,operovali jej laserom vnutorne hemeroidy a ked skoncil zabudol to vypnut,a spalil jej cely konecnik,mala vyvod neviem ako dlho...

jajkafr

karioll

mám 20, ale občas sa cítim akokeby som mala minimálne 60. Mám asi 10 chronických, čiže nevyliečiteľných diagnóz. Keď idem k lekárovi a pýta sa ma načo sa liečim na konci väčšinou nasleduje otázka kde som k tomu všetkému v takom mladom veku prišla. Sama neviem odpoveď na túto otázku, ale život je taký a človek si časom musí zvyknúť na kadečo.

A niečo k tejto téme:
Mám bolesti v podbruší asi do mojich 14 rokov. Vtedy som s tým bola prvýkrát u lekárky. Gynekologička mi zistila cystu na vaječníku vybrala som nejaké lieky bolesti neusúpili poslala ma k chirurgovi povedal že zápal slepého čreva to nieje. Dostala som ďalšie lieky. Keďže ani tie nezabrali šla som na operáciu, aby sa zistilo čo ma to môže bolieť. Záver kŕčové žily v malej panve. Teraz mám 20 a moje bolesti pretrvávajú stále :( Bola som si istá už niekoľko rokov že je to chronický zápal slepého čreva, pretože okrem bolesti som mala aj nepravidelnú stolicu časté striedanie zápchy s hnačkou. V júli mi vyoperovali apendix. Či bol, alebo nebol zapálený som sa nedozvedela, ale podľa toho ako sa cítim teraz tak predpokladám, že zapálený bol. Stolica sa mi upravila bolesti na pravej strane brucha v mieste kde je lokalizovaný apendix už niesú. No však moje bolesti v podbrušku na pravej strane pretrvávajú stále :( Niekedy sú tie bolesti silnejšie niekedy sú slabé a takmer ich nevnímam. Trvá to už 6 rokov. Nevedia mi prísť na to, čo to môže byť. Bola som u gastroenterologičky (irigografia, rektoskopia v norme), zisťovali mi či nemám celiakiu, alebo iné alergie na potraviny všetko negatívne pomaličky som si zvykla na túto bolesť, ale aj tak by som bola rada keby som sa jej zbavila.