prosím niekoho o radu ,ak má s tým vlastnú skúsenosť , prípadne aj lekára aby mi popísal ako sa prejavuje chronická apendicitída, čo ju vyvoláva , ako sa diagnostikuje , či je nutná operácia, mám totiž dlhodobé bolesti asi 2 roky v oblasti tzv. slepého čreva, ktoré vyžarujú až pod pravé rebro, bolesti sa vystupňujú hlavne pohybom a po popritláčaní rukou , absolvoval som endoskopické vyšetrenia, všetko OK, lekári vyslovili podozrenie na chronickú apendicitítu ale nič so mnou nerobia, aké lieky je vhodné v takomto prípade používať na utíšenie bolesti ? zdeno
-------
Slepé črevo www.zdravie.sk
Slepé črevo
Na zápal nie sú žiadne lieky ? Predsa len je to asi rozumnejšie, ako rezať.
A stehy? Stehy vyberaju na kolkaty den?
Dakujem, tak tie veci podla tohto pripravim plus kotnaktne sosovkz a okuliare. Dam po operacii vediet:) To mi fakt dovolia aj notebook na izbe? Dufam, ze budu mat signal na net,bo ked nie, asi by mi bol k nicomu. No jak sa poznam
, nebudem sa vediet na nic sustredit, takze tie vecicky na presmerovanie pozornosti ako su knihy, pocitac, telka, capopisy, by mi asi boli zbytocne trochu, jest tam tiez nejak neplanujem a asi ani vacsinu casu co tam budem nebudem moct, teda predpokladam. A este nazatial posledna otazka. Budem aj na Are?
Dakujem.
ahoj slepecrevo no hlavne si nezabudni pyžamo, nejaký sprchový gél alebo mydlo, uterák, toaletný papier, príbor (v niektorých nemocniciach si musíš doniesť vlastný), pohár alebo hrnček, nejakú vodu najlepšie neperlivú minerálku (Lucka, Drobček, Rajec sú dobré, určite nie džúsy) spodné prádlo, papuče, ponožky, zubnú kefku, pastu, hrebeň, nabíjačku na mobil, slúchadla na mobil alebo Mp3 prehrávač :), hygienické vreckovky, zdravotnú kartičku, výsledky vyšetrení a správu z predoperačných vyšetrení, môžeš župan, ja osobne som si zobrala tepláky a tričko lebo mi je blbé chodiť v pyžame, ale po operácii mi to bolo už jedno a tiež som si vzala nočnú košeľu ale mala som ju oblečenú iba v deň po operácii potom som si obliekla pyžamo keďže som bola operovaná laparoskopicky a pyžamové nohavice som si zobrala také voľnejšie tak mi to nevadilo, a tiež som si zobrala šminky :D šak nebudem chodiť jak strašidlo a ja si nosím do nemocnice vždy ešte karty, časopisy, krížovky a notebook aby som neumrela od nudy :D a samozrejme ak užívaš nejaké lieky pravidelne tak aj tie. A tiež si nezabudni doma dobrú náladu úsmev na tvári a štipku strachu, aby sa nepovedalo :) Inak nemáš sa čoho báť na fakulte sa smejeme, že slepák sa operuje na vrátnici takže v pohodičke :)
a ešte taká poznámočka keď chceš môžeš sa oholiť tam dole aj doma, aby ti to nemuseli robiť v nemocnici tupou žiletkou na sucho...
držím palčeky a potom sa ozvi ako si dopadol.
jajkafr, napises mi este prosim, co vsetko si si vzala do nemocnice? Bojim sa, ze si zabudnem nieco dolezite alebo nieco, co budem povazovat za prkotinu a bude to nepostradatelne. Vdaka.
slepecrevo
ja som bola operovaná laparoskopicky zrobili mi 3 rezy jeden v pupku a dve úplne dole nad lonovou sponou tam kde je ochlpenie... stehy som mala vyberateľné na každej jazve 1, ale jednu som mala takú väčšiu takže tam som mala 2 stehy pekne sa to zrástlo a není to vôbec vidno :)
ale aj keď režú normálne tak je potrebné vyholiť lebo lekár robí rez niekedy dosť nízko aby to najmä u žien nepôsobilo neesteticky keď je na bruchu obrovský rez
Akosi furt nechapem preco tam dolu musi byt clovek vyholeny. Hladam nanete a neviem najst, z preco. Vysvetlis prosim, jajkafr? Inak, stehy ti dali samostrebatelne alebo ich po niekolkych dnoch vyberali? Dakujem.
pepita
držím palčeky
slepecrevo
tie zapálené očné viečka nemáš určite z apendixu... môže ísť o alergiu, ktorú nevedia zistiť kožnými testami. Ja mám tiež príznaky alergie v lete opuchnuté oči upchatý tečúci nos sťažené dýchanie a kožné testy takmer negatívne alergológ mi povedal, že dokážu testovať len určité druhy alergénov takže možno mám alergiu na niečo čo testovať nevedia... keď užívam lieky na alergiu príznaky sú miernejšie.
skús si prechodne nasadiť lieky na alergiu cca týždeň a keď ťa prestanú svrbieť viečka a odpuchnú znamená to, že to je alergia a potom len prísť na to čo ti v tvojom okolí vadí :)