Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Slepé črevo

Príspevok v téme: Slepé črevo
zdeno

prosím niekoho o radu ,ak má s tým vlastnú skúsenosť , prípadne aj lekára aby mi popísal ako sa prejavuje chronická apendicitída, čo ju vyvoláva , ako sa diagnostikuje , či je nutná operácia, mám totiž dlhodobé bolesti asi 2 roky v oblasti tzv. slepého čreva, ktoré vyžarujú až pod pravé rebro, bolesti sa vystupňujú hlavne pohybom a po popritláčaní rukou , absolvoval som endoskopické vyšetrenia, všetko OK, lekári vyslovili podozrenie na chronickú apendicitítu ale nič so mnou nerobia, aké lieky je vhodné v takomto prípade používať na utíšenie bolesti ? zdeno
-------
Slepé črevo www.zdravie.sk

jolanka

Po operacii,trva regeneracia 6 tyzdnou,kym sa rana zrastie,ide aj o vnutorne zrastenie brusnej steny,preto by PN mala trvat aspon 4 tyzdne,pokial mas zamestnanie kde sa napinaja brusne svalstvo,alebo sa nieco tazke dviha nie je vhode ist skor do prace ako za 6 tyznou.Organizmus potrebuje cas na regeneraciu tak mu ho dopraj i ked sa citis dobre.

daduša21

No ja som bola v nemocnici 4 dni,po 7 dnoch som sla vyberat stehy,a hned po tom dni som musela znova prist do nemocnice,lebo som dostala horúčky,hnisalo mi to,tak mi to znova otvorili,a to nehovorim o tej bolesti,ktoru som si podstupila,lebo mi nedali ziadne injekcie od bolesti,chodila som tam potom ešte 2 tyždne a tak isto mi ostala skareda jazva a je mi to aj na dotyk neprijemne

charlotte

ked som mala 15, mavala som tupe bolesti v pravom podbrusku. Po cviceni, behu sa bolesti stupnovali. musela som absolvovat aj gyn. vysetrenie na vylucenie zapalu vajecnikov. v tom case vsak nebolo v nemocnici miesto, tak mi odporucili klud a lad na bolave miesto. potom bolesti ustupili. po troch rokoch sa bolesti ozvali opat - zacala som intenzivne cvicit. rano mi byvalo zle, zvracala som, horucava mi z brucha vyzarovala az do nohy, tocila sa mi hlava, bola som slaba a malatna. okrem chirurgie opat gyn. vysetrenie a okamzita hospit. vraj na poslednu chvilu, lebo by uz prasklo. rana sa mi nechela hojit, asi tri tyzdne hnisala..mam skaredu jazvu. po vlastnej skusenosti nemozem suhlasit s nazorom, ze apendix operuju vratnici v nemocnici. netreba to podcenovat.

janka*

Pýtaj sa na roentgen apendixu s kontrastnou látkou. Ja som chodila s bolesťami vyše 4 roky. Bolesti boli hlavne pri sedení a poväčšinou večer. K tomu... občas zvýšená teplota, niekedy nevoľnosť.
Po roentgene mi hneď zistili apendicitídu a do dvoch týždńov som išla na laparoskopiu. V nemocnici som bola tri dni a teraz mám konečne pokoj.

evica

Moju mamu operovali na slepé črevo v utorok a vo štvrtok jej vystupila teplota. nasadili jej antibiotika a infuzie a po nich zvracala a preháňalo ju. môže byť takáto reakcia 2 dni po operácii?

daduša21

Pridam aj ja moju skusenosť.Bolo to teraz na zelený štvrtok,chytili ma bolesti,najprv som si myslela,že som nieco zjedla.Prišla noc a bolesti neustupovali,tak som pobudila celú rodinu nech nieco somnou robia,tak sme sli na pohotovosť.Vytrvpela som si v poriadnych bolestiach 5 hodín,kym zistili co mi vlastne je.Tak som si vycerpana o 5 hod. rano lahla v nemocnici a presne o 16.50 ma sli už aj operovať.Také bolesti ako som ja prežila neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi.Ja som si už myslela,že umieram,aj som tam u doktora od bolesti odpadla,také to bolo silne.No a nakoniec mi doktor povedal,že sme prisli v hodine H,že som mala riaden zápal.Som veeelmi rada,že to mám už navždy za sebou...

Alternativa

Tiez pridam moju skusenost. Mavala som denne zvysene teploty, inak nic. Ale ked som uz fungovala s teplotou 37,6, tak ma komplexne vysetrili. Internista mi stlacil LAVU stranu podbruska smerom na pravu k slepaku a to velmi pichavo bolelo. Do tyzdna som bola zoperovana - chronicky zapal a 6nasobne zvacsenie appendixu. Je nebezpecie, ze sa zapal zakutizuje a to uz nie je srandicka, to uz moze ist o zivot.

kuki

Byvalo mi casto spatne. Maval som bolesti v okoli zaludka(oni to nazyvali v oblasti epigastria). Urobili mi milion vysetreni ktore nikam neviedli. Az jeden doktor mi dal vypit bariovu tekutinu, spravil mi rengen slepaka a poslal ma pod noz. Ziadne diskusie. Vtedy som mal 18, takze ked ma doktor poslal tak som moc nediskutoval... dnes(30+) by ma tak lahko pod noz nedostal. :) Ale som mu zato vdacny.