prosím niekoho o radu ,ak má s tým vlastnú skúsenosť , prípadne aj lekára aby mi popísal ako sa prejavuje chronická apendicitída, čo ju vyvoláva , ako sa diagnostikuje , či je nutná operácia, mám totiž dlhodobé bolesti asi 2 roky v oblasti tzv. slepého čreva, ktoré vyžarujú až pod pravé rebro, bolesti sa vystupňujú hlavne pohybom a po popritláčaní rukou , absolvoval som endoskopické vyšetrenia, všetko OK, lekári vyslovili podozrenie na chronickú apendicitítu ale nič so mnou nerobia, aké lieky je vhodné v takomto prípade používať na utíšenie bolesti ? zdeno
-------
Slepé črevo www.zdravie.sk
Slepé črevo
Po operacii,trva regeneracia 6 tyzdnou,kym sa rana zrastie,ide aj o vnutorne zrastenie brusnej steny,preto by PN mala trvat aspon 4 tyzdne,pokial mas zamestnanie kde sa napinaja brusne svalstvo,alebo sa nieco tazke dviha nie je vhode ist skor do prace ako za 6 tyznou.Organizmus potrebuje cas na regeneraciu tak mu ho dopraj i ked sa citis dobre.
No ja som bola v nemocnici 4 dni,po 7 dnoch som sla vyberat stehy,a hned po tom dni som musela znova prist do nemocnice,lebo som dostala horúčky,hnisalo mi to,tak mi to znova otvorili,a to nehovorim o tej bolesti,ktoru som si podstupila,lebo mi nedali ziadne injekcie od bolesti,chodila som tam potom ešte 2 tyždne a tak isto mi ostala skareda jazva a je mi to aj na dotyk neprijemne
ked som mala 15, mavala som tupe bolesti v pravom podbrusku. Po cviceni, behu sa bolesti stupnovali. musela som absolvovat aj gyn. vysetrenie na vylucenie zapalu vajecnikov. v tom case vsak nebolo v nemocnici miesto, tak mi odporucili klud a lad na bolave miesto. potom bolesti ustupili. po troch rokoch sa bolesti ozvali opat - zacala som intenzivne cvicit. rano mi byvalo zle, zvracala som, horucava mi z brucha vyzarovala az do nohy, tocila sa mi hlava, bola som slaba a malatna. okrem chirurgie opat gyn. vysetrenie a okamzita hospit. vraj na poslednu chvilu, lebo by uz prasklo. rana sa mi nechela hojit, asi tri tyzdne hnisala..mam skaredu jazvu. po vlastnej skusenosti nemozem suhlasit s nazorom, ze apendix operuju vratnici v nemocnici. netreba to podcenovat.
Pýtaj sa na roentgen apendixu s kontrastnou látkou. Ja som chodila s bolesťami vyše 4 roky. Bolesti boli hlavne pri sedení a poväčšinou večer. K tomu... občas zvýšená teplota, niekedy nevoľnosť.
Po roentgene mi hneď zistili apendicitídu a do dvoch týždńov som išla na laparoskopiu. V nemocnici som bola tri dni a teraz mám konečne pokoj.
Pridam aj ja moju skusenosť.Bolo to teraz na zelený štvrtok,chytili ma bolesti,najprv som si myslela,že som nieco zjedla.Prišla noc a bolesti neustupovali,tak som pobudila celú rodinu nech nieco somnou robia,tak sme sli na pohotovosť.Vytrvpela som si v poriadnych bolestiach 5 hodín,kym zistili co mi vlastne je.Tak som si vycerpana o 5 hod. rano lahla v nemocnici a presne o 16.50 ma sli už aj operovať.Také bolesti ako som ja prežila neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi.Ja som si už myslela,že umieram,aj som tam u doktora od bolesti odpadla,také to bolo silne.No a nakoniec mi doktor povedal,že sme prisli v hodine H,že som mala riaden zápal.Som veeelmi rada,že to mám už navždy za sebou...
Este dodam, ze som nemala zvysene leukocyty, cize ziaden signal o zapale v tele.
Tiez pridam moju skusenost. Mavala som denne zvysene teploty, inak nic. Ale ked som uz fungovala s teplotou 37,6, tak ma komplexne vysetrili. Internista mi stlacil LAVU stranu podbruska smerom na pravu k slepaku a to velmi pichavo bolelo. Do tyzdna som bola zoperovana - chronicky zapal a 6nasobne zvacsenie appendixu. Je nebezpecie, ze sa zapal zakutizuje a to uz nie je srandicka, to uz moze ist o zivot.
Byvalo mi casto spatne. Maval som bolesti v okoli zaludka(oni to nazyvali v oblasti epigastria). Urobili mi milion vysetreni ktore nikam neviedli. Az jeden doktor mi dal vypit bariovu tekutinu, spravil mi rengen slepaka a poslal ma pod noz. Ziadne diskusie. Vtedy som mal 18, takze ked ma doktor poslal tak som moc nediskutoval... dnes(30+) by ma tak lahko pod noz nedostal. :) Ale som mu zato vdacny.