psyllium

RNG

Psylium je superabsorbent, a ako taky moze vyniest z tela mnozstvo roznych latok, tj aj chemikalie, ako hak, ked ich beries spolu . Preto treba medzi silnymi zdrojmi vlaknin a potrebnymi liekmi dat par hodin pauzy.
Najlepsia absorbcia vacsiny latok je na prazdny zaludok.

lizanka

Uzivam psyllium niekolko mesiacov,ja to rozrabam vo vode, prvy a druhy krat co som to vypila mi to nesmierne chutilo(a kupujem vzdy bez prichute), ale potom ma par tyzdnov napinalo. Ale uz som si zvykla, a vo vode to mam rychlejsie za sebou nez v jogurte.

lianela

ahoj ja psyllium mam uz nejake tri tyzdne no nemozem to pravidelne uzivat lebo ma napina.....a jedna rada nikdy neskusajte si to dat do tepleho caju....vacsi hnus som vzivote nevidela....radsej si kupim benefibru dufam ze bude lepsia

[zruseny12]

no ja dam normalne 1-2lyzicky do pohara vody rozmiesam a hned vypijem,a za tym vypijem este jeden pohar vody.Tam by mal byt aj navod v krabicke.

bbb

ahojte, tak ja som si tiez kupila dnes to psyllium, ale akosi ja neviem ci som dala malo do vody ale ona mi vobec nezrosolnatela. ako to pouzivate vy? kolko lyziciek do kolko vody a hned to pijete????? dakujem

januš

ahojte,tak viem ze sa psyllium moze zmiesat s jogurtom, dzusom, vodou a chcem sa spytat ci sa moze pridat do klasickeho mlieka a tak vypit,hm? dakujem

tinusska

misha705 - ahoj, ja to uzivam cca 3 tyzdne... snazim sa co to zhodit a mala som tiez problemy so stolicou... naucila som sa to papat po ranajkach, no vlastne, davam si to len do toho jogurtu /to je cca o 8 hod., a do tej 11,30 v podode vydrzim do obeda... na obed sa trosku napapam a opat si dam psyllium.. ci idu kila dole, nemam moznost sa vazit, ale citim celkove odlahcie - ci uz stolica, alebo ze sa tolko neprepchavam..

misha705

tinusska dakujem, ze si napisala, ty to ako dlho uzivas?? a pre aky dovod to ty pouzivas? idu nejake kilka z toho dole???

tinusska

misha705- s vodou to moze byt fakt nechutne.. ja si to zarabam do dzusu a do jogurtu a je to fakt super... z jogurtu ti sice zostane husta kasa, ale je to naozaj dobre.. len to potom nezabudni zapit este s vela vody....