psyllium

lenik

skutocne odporucam to dat to jogurtu ZIADNU humusnu chut necitite ani vobec ze tam niceo je len to ze je hustejsi:)

jana53

Psyllium upravuje stolicu - riedku či tvrdú/zápcha/ na NORMÁL. Ja mám už dva roky gastroproblémy a moja lekárka mi užívanie psyllia odobrila.
Neviem o kontraindikácii s liekmi či vitamínmi.Je to čisá prírodná vláknina,nie chémia.

RNG

psylium je vlaknina a dnes uz kazdy lekat suhlasi s tym, ze mame nedostatok vlaknin a pre to rozne problemy v tele, vcitane travenia, motility, detoxifikacie a podobne.
Pre to je ju dobre nejak konzumovat,pre kazdeho, ci uz zamiesanu do jedla, ci pridanu do roznych vyrobkov(pekarske, cukrarske, hotove jedla a polotovary)
Nase celozrnne produkty tiez obsahuju vlakniny, a psyllium je pleva(vonkajsi obal) z indickeho skoroceloveho zrna(obilia). A je mimoriadne dobra forma vlakniny, lebo sa rozpusti na celkom male ciastocky a tie ovela ucinnejsie cistia a absorbuju, ako hruba vlaknina.

lejn

precitala som si cely clanok ale nedozvedela som sa pre koho ten psylium vlastne je? ti co maju problemy s travenim alebo tre tych co maju zapchu? mozem ho pouzivat ked beriem aj ine doplnky a vitaminy? dakujem

vera -n.

Súhlasím s vynikajúcimi účinkami psyllia. Navyše obsahuje aj kremičitany a preto výborne pôsobí na pokožku a vlasy. Ale, pretože absorbuje v tele jedovaté látky a toxíny, treba byť aj trocha opatrný, zvlášť pri užívaní liekov. Môže sa stať že liek bude mať znížený účinok práve kvôli absorpcii.

jana53

Ja to užívam už takmer rok: každé ráno pred raňajkami si dám 1 čajovú lyžičku Psyllia do poldeci čistej vody, rýchlo zamiešam, nadýchnem sa, obrátim to na jeden šup do seba /bez ochutnávania/, prehltnem, vydýchnem a potom to hneď zapijem cca 2 dcl vody. Je to super "upravovač" stolice, odporúčam každému, kto má s vyprázdńovaním problémy, akékoľvek. Je to zdravé, nenávykové a pomáha to!

RNG

Da sa to primiesavat do vselicoho, do jediel, do muky na pecenie atd. Ved su to len plevy-cista velmi jemna celuloza.
Ja som si urcity cas robil zmes lyzica psylia, lyzica lecitinu a 3 deci ovocnej stavy. Nechal som to v ladnicke do rana a jedol som to ako puding na ranajky.