Ahojte.
Mate niekto so psylliom skusenost? Ako sa spravne uziva?
psyllium
skutocne odporucam to dat to jogurtu ZIADNU humusnu chut necitite ani vobec ze tam niceo je len to ze je hustejsi:)
Psyllium upravuje stolicu - riedku či tvrdú/zápcha/ na NORMÁL. Ja mám už dva roky gastroproblémy a moja lekárka mi užívanie psyllia odobrila.
Neviem o kontraindikácii s liekmi či vitamínmi.Je to čisá prírodná vláknina,nie chémia.
psylium je vlaknina a dnes uz kazdy lekat suhlasi s tym, ze mame nedostatok vlaknin a pre to rozne problemy v tele, vcitane travenia, motility, detoxifikacie a podobne.
Pre to je ju dobre nejak konzumovat,pre kazdeho, ci uz zamiesanu do jedla, ci pridanu do roznych vyrobkov(pekarske, cukrarske, hotove jedla a polotovary)
Nase celozrnne produkty tiez obsahuju vlakniny, a psyllium je pleva(vonkajsi obal) z indickeho skoroceloveho zrna(obilia). A je mimoriadne dobra forma vlakniny, lebo sa rozpusti na celkom male ciastocky a tie ovela ucinnejsie cistia a absorbuju, ako hruba vlaknina.
traviace problemy cize hnacky...
precitala som si cely clanok ale nedozvedela som sa pre koho ten psylium vlastne je? ti co maju problemy s travenim alebo tre tych co maju zapchu? mozem ho pouzivat ked beriem aj ine doplnky a vitaminy? dakujem
Súhlasím s vynikajúcimi účinkami psyllia. Navyše obsahuje aj kremičitany a preto výborne pôsobí na pokožku a vlasy. Ale, pretože absorbuje v tele jedovaté látky a toxíny, treba byť aj trocha opatrný, zvlášť pri užívaní liekov. Môže sa stať že liek bude mať znížený účinok práve kvôli absorpcii.
Pekny den prajem,ja psyllium uzivam raz tyzdenne,na precistenie criev a som s nim spokojna...
Ja to užívam už takmer rok: každé ráno pred raňajkami si dám 1 čajovú lyžičku Psyllia do poldeci čistej vody, rýchlo zamiešam, nadýchnem sa, obrátim to na jeden šup do seba /bez ochutnávania/, prehltnem, vydýchnem a potom to hneď zapijem cca 2 dcl vody. Je to super "upravovač" stolice, odporúčam každému, kto má s vyprázdńovaním problémy, akékoľvek. Je to zdravé, nenávykové a pomáha to!
RNG fiha to vyskusam:)
Da sa to primiesavat do vselicoho, do jediel, do muky na pecenie atd. Ved su to len plevy-cista velmi jemna celuloza.
Ja som si urcity cas robil zmes lyzica psylia, lyzica lecitinu a 3 deci ovocnej stavy. Nechal som to v ladnicke do rana a jedol som to ako puding na ranajky.