Ahojte.
Mate niekto so psylliom skusenost? Ako sa spravne uziva?
psyllium
jogina, obycajne plevy zo skorocelu indickeho=psyllium su najucinnejsie a najlepsie.
Caute baby....to Psyllium je take nechutne..uzivam to uz druhy den, ale sa mi dviha zaludok ked to pijem....aj vy si to narabate s vodou, alebo mate nejaky lepsi receptik? dakujem papa a este sa chcem opytat ci sa da z toho schudnut?
preRNG: prosim ta aky mas nazor na vlakninu v podobe tabliet , (od walmark a pod , pripadne benefibra ) nie u to len reklamne triky akosi prestavam verit produktom v lekarnach
Pozor na tie prichute, ja by som radsej pouzival prirodne ovocne stavy na prichutenie. Vsetky extra prisady v potravinach su v systeme e-ciek, ktory sa prave v Europe casto nezverejnuje(tam to vymysleli a natlacili na cely svet cez WHO, a sami to nedodrzuju, pretoze sa narobil velky vietor okolo E-ciek, povacsine neopodstatneny, samozrejme. Zle E-cka(prisady) sa totiz promptne odstrania z trhu )Obvykle.
mne osobne najviac chutí psyllium od dr.popova s príchuťou melónu, to je chutné. Teraz mám s príchuťou fíg a to nie je až také mňam
Prebytok vlaknin, nedostatok vody=tvrda stolica.
Psylium nasiakne do seba az 50 krat tolko vody, ako sam vazi. Tj 7 gramov(polievkova lyzica) nasiakne az 3.5 deci vody, tak tolko treba extra vypit, aby ta nezastavilo.
RNG - a co sa moze stat, ak sa to prezenie s vlakninou?
Bohužiaľ mlieko a výrobky z neho zalepia črevá nielen tým, ktorí majú naň alergie a neznášanlivosť, ale po čase KAŽDÉMU, i tým ktorí ho "znášajú dobre".
Ešte raz sa ospravedlňujem.
Viem, ze mnohym ludom(5-10% ) skodi mlieko a mliecne produkty, ale ze by sa jogurt rovnal pre kazdeho blatu, to je trochu prehnane.
Osobne, kombinacia s jogurtom je znesitelna, sam som ju vyskusal, problem je len, ze sa do toho neda dat viac, ako kavova lyzicka a to je dost malo. Odporucena je lyzica(=3 kavove lyzicky) ale aj jedna je lepsie ako nic.Vlakniny potrebujeme v nasej bezvlakninovej diete, ktora nam ulepi creva.